Βουλευτής HDP: «Η μόνη διέξοδος από το χάος είναι η άρση της απομόνωσης του Οτσαλάν»

Βουλευτής HDP: «Η μόνη διέξοδος από το χάος είναι η άρση της απομόνωσης του Οτσαλάν»

Βουλευτής HDP: «Η μόνη διέξοδος από το χάος είναι η άρση της απομόνωσης του Οτσαλάν»

Βουλευτής HDP: «Η μόνη διέξοδος από το χάος είναι η άρση της απομόνωσης του Οτσαλάν»

Η μόνη λύση, σύμφωνα με τον βουλευτή του HDP, Sezai Temelli, ο οποίος επισκέφθηκε το Χακάρι με μια αντιπροσωπεία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων «Είμαστε το HDP, είμαστε παντού», είναι να σταματήσει η απομόνωση του ηγέτη του Κουρδικού λαού, Οτσαλάν.

Ο Sezai Temelli, πρώην συμπρόεδρος του HDP και βουλευτής του Βαν, συναντήθηκε με το κοινό στο Χακάρι, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος.

Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή με χορούς χαλάι στην περιοχή Τσιφτλίκ, η οποία βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ του Χακάρι και της Γιουκσέκοβα.

Εκατοντάδες άνθρωποι χειροκρότησαν καθώς η αντιπροσωπεία έφτασε στο κέντρο της πόλης και πραγματοποίησε συνομιλίες με τους καταστηματάρχες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, και καθώς ο κόσμος φώναζε συχνά το σύνθημα "το HDP είναι ο λαός, ο λαός είναι εδώ", η αστυνομία εμπόδιζε το κοινό και απειλούσε τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ένας αστυνομικός έσπρωξε τον βουλευτή του Χακάρι, Sait Dede, προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο Temelli απευθύνθηκε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το επαρχιακό κτίριο του HDP: «Έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση. Μια δημοκρατική λύση και μια δημοκρατική πολιτεία είναι δυνατές με αυτήν την πρόταση. Χαιρετίζω τον κ. Οτσαλάν, ο οποίος εμπνεύστηκε αυτήν την ιδέα».

Ο Temelli πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα σύστημα βασανιστηρίων στο Ιμραλί τα τελευταία 6 χρόνια. Εάν αγνοήσετε αυτήν την ιδέα, εάν την απομονώσετε και προσπαθήσετε να κλείσετε το HDP, η χώρα που δημιουργήσατε δεν μπορεί να ονομαστεί χώρα. Στην καλύτερη, είναι μια κόλαση».

Ο Temelli επεσήμανε το Ιμράλι ως το σημείο της λύσης και αναφέρθηκε στην ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στο Αμέντ:

«Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι το HDP εμπόδισε τη διαδικασία λύσης για το κουρδικό. Όμως το HDP είναι το βασικό μέρος της όλης διαδικασίας. Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της έχει γονατίσει ολόκληρη τη χώρα. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτήν την κόλαση και το χάος είναι να σταματήσουμε το καθεστώς απομόνωσης του κ. Οτσαλάν. Ο Οτσαλάν είναι ο εμπνευστής της λύσης. Η άρση της απομόνωσης είναι η μόνη διέξοδος από το χάος. Δεν θα βρείτε λύση αν συνεχίσετε να σφάζετε τον λαό και να διαπράττετε δολοφονίες».

Μετά την ομιλία, ο Temelli και η λοιπή αντιπροσωπεία επισκέφθηκαν το KESK, το παράρτημα του IHD στο Χακάρι, τον δικηγορικό σύλλογο του Χακάρι και το γραφείο αντιπροσώπευσης του οργανισμού ÖHD στην πόλη.