Βουλευτίνα του HDP: Δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις του Ερντογάν

Βουλευτίνα του HDP: Δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις του Ερντογάν

Βουλευτίνα του HDP: Δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις του Ερντογάν

Βουλευτίνα του HDP: Δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις του Ερντογάν

Στο επίκεντρο των επιθέσεων της καταστολής της Τουρκίας βρίσκονται οι γυναίκες και οι νέοι. Το καθεστώς του AKP χρησιμοποιεί ναρκωτικά, πράκτορες, πολιτικές αφομοίωσης και, πάνω απ' όλα, μια πολύ βρώμικη πολιτική έναντι των νέων γυναικών, λέει η βουλευτίνα του HDP, Dersim Dağ.

Η Dersim Dağ είναι η νεότερη βουλευτίνα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), και είναι υπεύθυνη για το συμβούλιο νεολαίας του κόμματος. Η βουλευτίνα από το Amed μίλησε σχετικά με την κρατική καταστολή ενάντια στο HDP και τη νέα εκστρατεία που είχε προγραμματίσει το κόμμα της για τον Φεβρουάριο.

Το Συμβούλιο Νεολαίας έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συστηματικής καταστολής από τότε που ιδρύθηκε, υπογράμμισε η Dersim Dağ. «Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο η αντιμετώπιση της καταστολής που πραγματοποιείται ενάντια στο Συμβούλιο Νεολαίας. Ακολουθούμε μια παράδοση και πάντα πολεμούσε ενάντια στην καταπίεση. Αυτή η παράδοση μας οδήγησε στην επιτυχία. Ως κληρονόμοι αυτής της παράδοσης, ζούμε με το ίδιο μαχητικό πνεύμα και εστιάζουμε στη νίκη. Η κυβέρνηση μας επιτίθεται με όλα τα μέσα που διαθέτει. Ξανά και ξανά, μέλη του συμβουλίου νεολαίας απάγονται, συλλαμβάνονται ή πιέζονται να ενεργήσουν ως πληροφοριοδότες από την αστυνομία ή τις μυστικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει κανείς στο συμβούλιο νεολαίας που να μην έχει ήδη συλληφθεί. Επιπλέον, συλλαμβάνονται και νέοι που έχουν και μικρή επαφή με το συμβούλιο νεολαίας ή απλώς επισκέπτονται τα κεντρικά γραφεία του κόμματός μας. Και πολλοί καλούνται να ενεργήσουν ως πληροφοριοδότες."

Ανησυχίες για το οργανωμένο κίνημα των νέων

Σύμφωνα με τους βουλευτές του HDP, η καταπιεστική κυβερνητική πολιτική δείχνει πόσο πολύ φοβάται το τουρκικό καθεστώς ένα οργανωμένο κίνημα της νεολαίας, καθώς και την αποφασιστικότητα, την πεποίθηση και τον δυναμισμό που το συνοδεύει. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστρέψει τις οργανωμένες δομές των νέων για να τις καταστήσει ανίκανες να ενεργήσουν. Για να γίνει αυτό, βασίζεται σε ναρκωτικά, πράκτορες, πορνεία, πολιτικές αφομοίωσης και, πάνω απ 'όλα, σε μια πολύ βρώμικη πολιτική έναντι των νέων γυναικών. Μπορούμε όλοι να δούμε πόσο εκτεταμένα είναι τα εν λόγω μέτρα. Ως Νεολαία του HDP αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτή τη βρώμικη πολεμική πολιτική, με δράσεις στις πόλεις και στους δρόμους, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι. Γι' αυτό είμαστε στο επίκεντρο των επιθέσεων καταστολής. Ωστόσο, καμία καταστολή δεν μπορεί να μας εμποδίσει να πολεμήσουμε. Δεν κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα είμαστε αυτοί που θα κερδίσουν στο τέλος."

Νέοι και γυναίκες στο στόχαστρο

Η Dersim Dağ πρόσθεσε ότι το HDP είναι «πολύχρωμο και έχει πολλές φωνές. Αντλεί το δυναμισμό του από τη νεολαία και τις γυναίκες. Χάρη στη δουλειά των νέων και των γυναικών, έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή σχέση με τον πληθυσμό και το HDP γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο. Γι 'αυτό στοχοποιούνται οι νέοι και οι γυναίκες. Οι πρόσφατες επιχειρήσεις εναντίον του Συμβουλίου Νεολαίας και του γυναικείου κινήματος TJA, αποτελούν μέρος ενός συνολικού βρώμικου σχεδίου. "

Προκειμένου να επηρεάσει την αντίληψη του κοινού και να ποινικοποιήσει το Συμβούλιο Νεολαίας, το τουρκικός κράτος χρησιμοποιεί το δικαστικό σώμα και τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο Dersim Dağ, προσθέτοντας: «Το HDP είναι ένα κόμμα στο οποίο όλοι οι νέοι μπορούν να εκφραστούν, γι 'αυτό και οι νέοι άνθρωποι μπορούν να δουν στο κόμμα μας το μέλλον τους. Γι 'αυτό υπάρχει μαζική καταστολή κατά του Συμβουλίου Νεολαίας και διεξάγονται εκστρατείες παραπληροφόρησης. Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες."

Δημιουργούμε λύσεις και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε

Η Dersim Dağ τόνισε ότι το HDP θα συνεχίσει να είναι η φωνή της αντιπολίτευσης και όλων των περιθωριοποιημένων ανθρώπων. Τέλος, η βουλευτίνα του HDP επεσήμανε τις μελλοντικές δραστηριότητες του κόμματός της: «Έχουμε καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης. Στις 8 Φεβρουαρίου θα δημοσιεύσουμε ένα νέο πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Η νέα μας εκστρατεία αποτελείται από τέσσερα βασικά θέματα: απομόνωση, απεργία πείνας, δίκη Κομπάνι και απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον Ντεμιρτάς. Ως HDP θα συνεχίσουμε να φέρνουμε στο προσκήνιο τα αιτήματα του λαού σε όλα τα επίπεδα, να παράγουμε λύσεις και να αγωνιζόμαστε."