Το ΡΚΚ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην εκστρατεία του KCK “Ώρα για Ελευθερία”

Το ΡΚΚ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην εκστρατεία του KCK “Ώρα για Ελευθερία”

Το ΡΚΚ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην εκστρατεία του KCK "Ώρα για Ελευθερία"

Το ΡΚΚ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην εκστρατεία του KCK "Ώρα για Ελευθερία"

Καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην εκστρατεία του KCK, το ΡΚΚ δήλωσε: "Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε την ελευθερία μας, καταστρέφοντας τον φασισμό του AKP-MHP! Πάρτε μέρος στην εκστρατεία αντίστασης και ελευθερίας! Πολεμήστε και εσείς στη μάχη κατά του φασισμού και κερδίστε την ελευθερία σας!".

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εκστρατεία της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), που ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου, κατά της κατοχής, της απομόνωσης και του φασισμού.

Η δήλωση του ΡΚΚ είνα η εξής: Το Εκτελεστικό Συμβούλίο της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) απηύθυνε κάλεσμα με τίτλο "Τέλος στην Απομόνωση, την Κατοχή και τον Φασισμό! Ήρθε η Ώρα να Κερδίσουμε την Ελευθερία μας!". Την τελευταία εβδομάδα, παρατηρήθηκε ισχυρή συμμετοχή στην εκστρατεία για ελευθερία, στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εργάτες, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες, ιδιαίτερα γυναίκες και νέοι, και όλες οι πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, ξεχύθηκαν στους δρόμους, απαιτώντας ελευθερία και δημοκρατία έναντι στην απομόνωση, την κατοχή και τον φασισμό.

Οι Ελεύθεροι Αντάρτες του Κουρδιστάν ανακοίνωσαν πως θα ηγηθούν με επιτυχία της εν λόγω εκστρατείας αντίστασης."

Το ΡΚΚ προσέθεσε πως: "Σε αυτή τη βάση, χαιρετίζουμε όλους όσους αγωνίζονται για ελευθερία και δημοκρατία, και ιδιαίτερα για την απελευθέρωση του Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ενάντια στην απομόνωση στο Imrali, ενάντια στα κατοχή από το τουρκικό κράτος και ενάντια στον φασισμό των κομμάτων AKP-MHP. Σας ευχόμαστε επιτυχία στον βαθειά ιστορικό σας αγώνα. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας τους ηρωικούς μάρτυρες αυτού του αγώνα, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, και εκφράζουμε την ακλόνητη πίστη μας ότι η θυσία τους θα μας οδηγήσει σε μεγάλες νίκες. Καλούμε όλους όσους μάχονται για ελευθερία και δημοκρατία ενάντια στον φασισμό και την κατοχή, να ενωθούν και να κινητοποιηθούν ακόμα περισσότερο, σε αυτή την εκστρατεία για την ελευθερία, η οποία έχει ως μοναδικό της σκοπό τη νίκη!"

Η δήλωση υπογραμμίζει πως "η απομόνωση, η κατοχή και ο φασισμός, ενσαρκώνονται πλήρως στη δικτατορία των AKP-MHP. Συνεπώς, η πτώση του φασισμού των AKP-MHP θα σημάνει επίσης το τέλος στην απομόνωση και τον πόλεμο. Γι' αυτό είναι σημαντικό να βάλουμε τέλος στα μαρτύρια και την απομόνωση στη νήσο Imrali, και να επιτύχουμε την απελευθέρωση του Ηγέτη Άπο. Ένας εκδημοκρατισμός ο οποίος θα εξελιχθεί στη βάση της απελευθέρωσης του Ηγέτη Άπο, θα ξεπεράσει κάθε είδους πατριαρχίας, φασισμού, αποικιοκρατίας και γενοκτονικής πολιτικής και νοοτροπίας, και θα εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη της ελεύθερης ζωής σε μια δημοκρατική κοινωνία βάσει των ελευθεριών των γυναικών. Ως εκ τούτου, πρόκειται για έναν αγώνα ο οποίος τους συμπεριλαμβάνει όλους, και τους καταπιεσμένους και όσους είναι θύματα εκμετάλλευσης. Αυτό σημαίνει πως η εκστρατεία ελευθερίας και αντίστασης του KCK, είναι προς το συμφέρον κάθε καταπιεσμένου, και συνεπώς, αποτελεί εκστρατεία για τον καθένα μας".

Το ΡΚΚ κάλεσε τους πολίτες της Τουρκίας να "συμμετάσχουν στην εκστρατεία του KCK. Αρχικά καλούμε όλα τα μέλη του HDP αλλά και όλες τις αντιφασιστικές, δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας, όλους τους πολίτες της Τουρκίας, νέους και γυναίκες, να πάρουν μέρος στην εκστρατεία ανατροπής του φασισμού των AKP-MHP και να εκδημοκρατίσουν την Τουρκία, καλώντας όλους να εργαστούν για μία ενωτική δημοκρατική επανάσταση η οποία θα μας προσφέρει την νίκη!".

Είναι ξεκάθαρο, πως η σχέση και η συμμαχία μεταξύ Κούρδων και Αράβων αποτελεί την πιο επαναστατική συμμαχία σήμερα στην Μέση Ανατολή.

Η εν λόγω συμμαχία και ο επακόλουθος αγώνας που θα διεξαχθεί, θα αποτρέψει όλες τις απειλές και τις επιθέσεις εισβολής του φασιστικού Τουρκικού Καθεστώτος, και θα επιφέρει τη δημιουργία μιας Μέσης Ανατολής, βασισμένης στη ελευθερία και την αδελφοσύνη των λαών.

Σε αυτή τη βάση, καλούμε όλες τις Αραβικές πολιτικές δυνάμεις, ειδικότερα τους Άραβες και τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, να συμμετέχουν ενεργά στην εκστρατεία αντίστασης και ελευθερίας, την οποία αναπτύξαμε στη βάση του κοινού μας αγώνα κατά της φασιστικής Τουρκικής κατοχής, και να πολεμήσουμε μαζί!

Καλούμε επίσης τον λαό του Ιράν, σε κοινό αγώνα κατά του φασισμού, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία δημοκρατική Μέση Ανατολή, όπου όλοι οι λαού θα ζουν με αδελφοσύνη.

Καλούμε όλες τις σοσιαλιστικές και επαναστατικές-δημοκρατικές δυνάμεις του κόσμου, τους οικολόγους και τα φιλελεύθερα φεμινιστικά κινήματα, να συμμετέχουν ενεργά στην εκστρατεία ελευθερίας του KCK, έτσι ώστε να σώσουμε την ανθρωπότητα από τη φασιστική απειλή του AKP-MHP!"

2020-10-01T22:13:47+02:00

Ένα σχόλιο

  1. Γιωργος περδικης 5 Οκτωβρίου, 2020 σε 1:52 μμ- Απάντηση

    Ενωμένοι να σταματήσουμε το τέρας του Ερτογαν/Τουρκία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top