Το HPG ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στη Μερσίνα

Το HPG ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στη Μερσίνα

Το HPG ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στη Μερσίνα

Το HPG ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στη Μερσίνα

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Λαού (HPG) ανέλαβαν την ευθύνη για τις εκρήξεις της Δευτέρας στη Μερσίνα της Τουρκίας και ανακοίνωσαν τα ονόματα των μαχητριών που πραγματοποίησαν τις διπλές βομβιστικές επιθέσεις ως «Σάρα και Ρουκέν».

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Λαού (HPG) ανέλαβαν την ευθύνη για τις εκρήξεις της Δευτέρας στη νότια τουρκική επαρχία της Μερσίνας.

«Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην καταπίεση στις φυλακές, τις σφαγές και τη χρήση χημικών όπλων εναντίον του αντάρτικου», ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη το HPG, η στρατιωτική πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η ομάδα ονόμασε τις δύο μαχήτριες που συμμετείχαν στην επίθεση ως «Σάρα και Ρουκέν», χρησιμοποιώντας τα πολεμικά τους ονόματα. Τα πραγματικά ονόματα των δύο νεαρών γυναικών είναι Dilara Ürper και Emel Feremez Hisên αντίστοιχα.

Όπως δήλωσε το HPG, η τουρκική κυβέρνηση «θέλει να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση ότι γνωρίζει τα πάντα, έχει κατασκόπους παντού, αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει την παραμικρή πληροφορία ούτε για την ταυτότητα των συντρόφων μας ούτε για τον χαρακτήρα της δράσης τους. Η φασιστική κυβέρνηση παρουσίασε στην κοινωνία ένα ψεύτικο σενάριο για να κρύψει τις δικές της αποτυχίες».

Οι δύο μαχήτριες του HPG «σχεδίασαν τη δράση τους με μαεστρία για να αποφύγουν οποιοδήποτε κακό σε αμάχους», συνέχισε η ομάδα.

Εξήντα έξι μαχητές του HPG σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ «χρησιμοποιώντας απαγορευμένα πυρομαχικά και χημικά όπλα», σύμφωνα με την οργάνωση. Η μαχήτρια που αναφέρεται ως Σάρα είχε εκτεθεί σε επίθεση χημικών όπλων από τον τουρκικό στρατό στο Ιράκ πέρυσι, δήλωσε το HPG.

«Η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει εκδίκηση από τον λαό με τις μαζικές συλλήψεις, την πίεση και τα βασανιστήρια εναντίον τους, σε μια προσπάθεια να κρύψει την αποτυχία της ενάντια στη δράση μας», ανέφερε το HPG.

Η δράση σχεδιάστηκε και διεξήχθη εντελώς ανεξάρτητα από οποιαδήποτε οργάνωση στη βόρεια Συρία, όπως ανέφερε η ανακοίνωση. «Οι ισχυρισμοί ότι η δράση οργανώθηκε από τη Συρία είναι εντελώς ψεύτικοι. Η τουρκική κυβέρνηση δημιούργησε αυτό το ψέμα για να στοχοποιήσει τους αντιπάλους της».

Το HPG κάλεσε επίσης σε διαμαρτυρίες ενάντια στην χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία και είπε:

«Όσο συνεχίζονται τα απάνθρωπα βασανιστήρια στις φυλακές, οι γενοκτονικές πρακτικές κατά του λαού μας και η χρήση χημικών όπλων, τόσο θα ακολουθούν παρόμοιες ενέργειες».