Σικό: Η Τουρκία θέλει να καταλάβει το Κιρκούκ και τη Μοσούλη

Σικό: Η Τουρκία θέλει να καταλάβει το Κιρκούκ και τη Μοσούλη

Σίκο: Η Τουρκία θέλει να καταλάβει το Κιρκούκ και τη Μοσούλη

Σικό: Η Τουρκία θέλει να καταλάβει το Κιρκούκ και τη Μοσούλη

Ο Καρίμ Σικό τόνισε ότι οι επιθέσεις που πραγματοποίησε το τουρκικό κατοχικό κράτος στις ζώνες άμυνας της Medya, αποτελούν απειλή για το Κιρκούκ και τη Μοσούλη και πως ο σκοπός του Ερντογάν είναι να αφανίσει τον κουρδικό λαό.

Από τις 23 Απριλίου, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής πραγματοποιούν επιθέσεις στις ζώνες αυτοάμυνας της Medya, εναντίον των ανταρτικών δυνάμεων.

Η τουρκική επίθεση ξεκίνησε μετά από μια τηλεφωνική κλήση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και του Ρετζέπ Ταγίμπ Ερντογάν.

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, Δρ. Αμπντάλα Καρίμ Σικό, εξήγησε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν προέκταση του Ερντογάνικου ονείρου να καταστήσει μιλλέτια της Τουρκίας, το Κιρκούκ και η Μοσούλη.

Ο Σικό υπογραμμίζει την εχθρότητα του τουρκικού καθεστώτος προς τον κουρδικό λαό «δεδομένου ότι η ίδια η ύπαρξη του τουρκικού κράτους ανταγωνίζεται τους Κούρδους και δεδομένου ότι η ανάληψη εξουσίας από τον Ερντογάν έθεσε ως σκοπό να αφανίσει τον κουρδικό λαό, για να χτίσει μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία».

Ο Σικό σημείωσε ότι η πολιτική εξόντωσης επικεντρώνεται στους Κούρδους, αλλά η συνωμοσία στοχοποιεί όλους τους λαούς της περιοχής. «Ο Ερντογάν δεν στοχεύει ποτέ αποκλειστικά τον κουρδικό λαό, αλλά όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής, κάτι που κατέστη προφανές και κατά την παρέμβασή του στη Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και την Αρμενία, πιστεύοντας ότι είναι σε θέση να αποκαταστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσω της θρησκείας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας».

Σχετικά με τις τελευταίες τουρκικές επιθέσεις, ο Σικό είπε ότι αν και ο τουρκικός στρατός έχει υποστεί μεγάλες απώλειες, συνεχίζει τους τυχαίους βομβαρδισμούς, οι οποίοι στοχοποιούν εν γένει την κουρδική ύπαρξη».

«Παρά τις ριζοσπαστικές και εξτρεμιστικές ομάδες που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν για να εξοντώσει τον κουρδικό λαό, η ένθερμη αντίσταση συνεχίζεται από τις μονάδες αντιστάσεων του Σενγκάλ και τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις στη Ροζάβα, ακυρώνοντας τις οθωμανικές φιλοδοξίες».

Ο Σικό κατέληξε λέγοντας ότι το τουρκικό κράτος δεν είναι σε θέση να αφανίσει τον κουρδικό λαό. «Όσες επιθέσεις και αν πραγματοποιήσουν στη ζώνη της Medya ή στη βορειοανατολική Συρία, όλες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Το τέλος του Ερντογάν θα είναι άσχημο, όπως ακριβώς ήταν και το τέλος όλων των άλλων τυράννων που προσπάθησαν να εξαφανίσουν τους Κούρδους».