Οι «Τούρκοι φουκαράδες» του Απόστολου Δοξιάδη, είναι Κούρδοι Ήρωες

Οι «Τούρκοι φουκαράδες» του Απόστολου Δοξιάδη, είναι Κούρδοι Ήρωες

Οι «Τούρκοι φουκαράδες» του Απόστολου Δοξιάδη είναι Κούρδοι Ήρωες

Οι «Τούρκοι φουκαράδες» του Απόστολου Δοξιάδη, είναι Κούρδοι Ήρωες

Στο κείμενο με τις αποκαλύψεις του Απόστολου Δοξιάδη, σχετικά με την υπόθεση του διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα και της αλλοδαπής υπαλλήλου της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα συντρόφου του, ο γνωστός σκηνοθέτης έκανε λόγο για «επαναπροωθήσεις Τούρκων φουκαράδων, που επιχειρούσαν να αποδράσουν προς την Ελλάδα».

Θα θέλαμε να ξεδιαλύνουμε λίγο τη σύγχυση που επικρατεί. Οι άνθρωποι που έπεσαν θύματα αυτών των κατάφωρα παράνομων επαναπροωθήσεων, ήταν Κούρδοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές, στη μεγάλη πλειοψηφία τους. Πρόκειται για αγωνιστές που τολμούν και σηκώνουν υπερήφανα το ανάστημά τους, απέναντι σε ένα αυταρχικό και τυραννικό καθεστώς. Ως εκ τούτου, είναι αδιανόητος και υποτιμητικός ο χαρακτηρισμός περί «φουκαράδων». Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι «φουκαράδες»; Είμαστε περήφανοι για τους συναγωνιστές μας στην Τουρκία, που τολμούν με σθένος και παρρησία να αγωνίζονται κατά του στυγνού, αυταρχικού και ανελέητου καθεστώτος του Ερντογάν.

Για εμάς, τους Κούρδους της Ελλάδας, «οι φουκαράδες» του κ. Δοξιάδη,  είναι  ήρωες.

Όσον αφορά στις καταγγελίες, στις οποίες προέβη σχετικά με το ποιόν και τα κίνητρα, της εν λόγω αλλοδαπής υπαλλήλου της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, υπάρχουν στη χώρα επίσημοι θεσμοί και η Δικαιοσύνη, που είναι αρμόδιοι φορείς για να επιληφθούν του θέματος. Παράλληλα όμως, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του σχετικά με τις ηθικές πτυχές του θέματος και τον ρόλο που διαδραμάτισε η εν λόγω αλλοδαπή υπάλληλος, σχετικά με τις επαναπροωθήσεις Κούρδων ακτιβιστών και πολιτικών προσφύγων, την περίοδο που έγιναν οι επαναπροωθήσεις.

Όσον αφορά τις παράνομες παραδόσεις των συντρόφων μας, εμείς στο Πολιτιστικό Κέντρο και περιοδικό «Φωνή των Κούρδων», γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις και το βάρος αυτών των αποκαλύψεων,  που ανέφερε ο Απόστολος Δοξιάδης.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως 86 σύντροφοί μας παραδόθηκαν από τις ελληνικές αρχές στο τουρκικό φασιστικό καθεστώς, κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συναγωνιστές μας, ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων, παραδόθηκαν στα τοπικά αστυνομικά  τμήματα στον Έβρο ως όφειλαν και όπως προβλέπεται από τον ελληνικό Νόμο και τη Διεθνή Σύμβαση Προστασίας των Πολιτικών  Προσφύγων. Όμως οι Αρχές, κατόπιν ανωτέρων εντολών, καταπάτησαν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των συναγωνιστών μας, παραβίασαν τη Διεθνή Συνθήκη, την οποία έχει υπογράψει και δεσμεύεται η Ελλάδα,  και παρέδωσαν χέρι με χέρι τους 86 κυνηγημένους συντρόφους μας, στα φυλάκια του τουρκικού στρατού.

Έκτοτε, οι 86 Κούρδοι ακτιβιστές, αγωνιστές και πολιτικοί πρόσφυγες, σαπίζουν στα μπουντρούμια του τουρκικού καθεστώτος.

Εμείς προχωρήσαμε εγκαίρως στην άμεση δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης καταγγελίας, με πολλαπλά άρθρα, παρεμβάσεις και δημοσιεύσεις, ελπίζοντας να σταματήσουν οι παραδόσεις των πολιτικών προσφύγων, καθώς αυτές πραγματοποιούνταν σταδιακά και όχι συλλήβδην. Ενημερώσαμε στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος,  που ενδιαφέρθηκαν για το εν λόγω ζήτημα και εξεπλάγησαν.   Ως εκ τούτου, θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε για ακόμα μια φορά  τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό.

Ενώ στείλαμε Δελτίο Τύπου – καταγγελία, σε όλον τον ελληνικό Τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό), με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι ουδεμία ευαισθησία και ενδιαφέρον υπήρξε, από αριστερές και προοδευτικές εφημερίδες, γιατί εάν   υπήρχε, ίσως να είχε ασκηθεί η απαραίτητη πίεση στην τότε κυβέρνηση, με σκοπό να σταματήσει τις παραδόσεις των συναγωνιστών μας στους Τούρκους και ίσως να μην περνούσαν το υπόλοιπο της ζωής τους, στις σκοτεινές τουρκικές φυλακές.

Χρόνια μετά την παράδοση του Οτσαλάν από την κυβέρνηση Σημίτη, το ελληνικό κράτος, κόντρα στην θέληση του αδελφού ελληνικού λαού, για μια ακόμη φορά έγινε όργανο του τουρκικού καθεστώτος, παραδίδοντας Κούρδους αγωνιστές στους διώκτες τους. Με αφορμή την υπόθεση της αλλοδαπής υπαλλήλου διερωτόμαστε:  αυτοί που το διέπραξαν, - τι σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν;

-Θα λογοδοτήσουν ποτέ στον ελληνικό λαό για τις αντεθνικές ενέργειες τους;

Δεσμευόμαστε ότι μέσω της ιστοσελίδας και του περιοδικού μας,  θα είμαστε η φωνή όλων των κυνηγημένων και αδικημένων.