Οι κρατούμενοι που διεξάγουν απεργία πείνας αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους αντάρτες

Οι κρατούμενοι που διεξάγουν απεργία πείνας αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους αντάρτες

Οι κρατούμενοι που διεξάγουν απεργία πείνας αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους αντάρτες

Οι κρατούμενοι που διεξάγουν απεργία πείνας αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους αντάρτες

Ο διοικητής της HPG, Baran Farqîn, δήλωσε ότι οι κρατούμενοι του PKK και PAJK οι οποίοι διεξάγουν απεργία πείνας, ενισχύουν και αναπτερώνουν το ηθικό των ανθρώπων και των ανταρτών.

Ο διοικητής της HPG Baran Farqîn μίλησε για την απεργία πείνας που πραγματοποιούν οι κρατούμενοι του PKK και του PAJK στις τουρκικές φυλακές από τις 27 Νοεμβρίου. Η απεργία πείνας απαιτεί το τέλος της απομόνωσης που επιβλήθηκε στον αρχηγό του Κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν, καθώς και τον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις φυλακές.

Ο διοικητής Farqîn είπε ότι οι κρατούμενοι ηγούνται του αγώνα για την απελευθέρωση του Οτσαλάν. Πρόσθεσε ότι ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία και ενίσχυσαν τον κοινό αγώνα, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, ενισχύοντας έτσι το ηθικό των ανταρτών αλλά και του λαού. "Αυτή η απεργία πείνας είναι πολύ σημαντική και ταυτόχρονα συμβολική. Παρόλο που υπάρχουν φυσικές αποστάσεις μεταξύ μας με τους συντρόφους μας που αντιστέκονται στις φυλακές, δεν υπάρχει απολύτως κανένας διαχωρισμός ή απόσταση από την άποψη της πνευματικής ενότητας και της συντροφικότητάς μας. Η συντροφικότητα έχει μια δύναμη που ξεπερνά τις όποιες διαφορές χώρου και χρόνου, καθιστώντας τες άνευ νοήματος. Η αφοσίωσή μας σε έναν ελεύθερο Ηγέτη, σε μια ελεύθερη χώρα, στη συντροφικότητα και στη δημιουργία μιας ελεύθερης Κουρδικής κοινωνίας με κουρδικές αξίες και ιδανικά, είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν αυτή τη συντροφικότητα."

Οι καρδιές μας αισθάνονται τα ίδια συναισθήματα, αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό. Υπό αυτήν την έννοια, ο φυσικός διαχωρισμός δεν έχει καμμία σημασία για εμάς.

Ο διοικητής Farqîn είπε: «Οι μεγάλες νίκες, η απελευθέρωση του λαού μας και του Κουρδιστάν, φυσικά και απαιτούν ένα μεγάλο τίμημα. Αυτό ισχύει εδώ και χρόνια και ο Κουρδικός λαός, με επικεφαλής το PKK πληρώνει το τίμημα συμμετέχοντας στην αντίσταση. Τόσοι πολλοί από τους συντρόφους μας έχουν χάσει τη ζωή τους ως μάρτυρες σε αυτόν τον αγώνα. Η αντίστασή μας όμως συνεχίζεται αμείωτη. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, πληρώνουμε το τίμημα για την ελευθερία μας και θα πετύχουμε τη νίκη. Τα αδέλφια μας στη φυλακή θυσιάζονται και κινδυνεύουν να γίνουν μάρτυρες για να διατηρηθούν ζωντανοί και ελεύθεροι. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η αντίσταση θα επιτύχει."

Υπενθυμίζοντας ότι ο ηγέτης του Κουρδικού λαού βρίσκεται υπό αυστηρή απομόνωση λόγω του αγώνα του για τους λαούς του Κουρδιστάν και όλων των καταπιεσμένων λαών, ο διοικητής Baran Farqîn πρόσθεσε: "Το να σπάσουμε αυτήν την απομόνωση, να απελευθερώσουμε τον Ηγέτη μας και να τον φέρουμε πίσω στους ανθρώπους, τη γη και τους φίλους μας, αποτελεί καθήκον και απώτερος στόχος των ανταρτών. Εάν οι φίλοι μας μπορούν να διεξάγουν μια τέτοια αντίσταση μέσα από τις φυλακές, τότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη. Εμείς, ως αντάρτες της HPG, θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας για την απελευθέρωση του ηγέτη μας."