Οι κάτοικοι της Αΐν Ισά αντιστέκονται στις επιθέσεις: η Τουρκία επιτίθεται σε πολίτες

Οι κάτοικοι της Αΐν Ισά αντιστέκονται στις επιθέσεις: η Τουρκία επιτίθεται σε πολίτες

Οι κάτοικοι της Αΐν Ισά αντιστέκονται στις επιθέσεις: η Τουρκία επιτίθεται σε πολίτες

Οι κάτοικοι της Αΐν Ισά αντιστέκονται στις επιθέσεις: η Τουρκία επιτίθεται σε πολίτες

Η αντιπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) για το Καντόνι του Γκίρε Σπι, Berivan İsmail, μίλησε σχετικά με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον της Αΐν Ισά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Η Αΐν Ισά στη βόρεια Συρία βρίσκεται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ4 που συνδέει αρκετές από τις μεγάλες πόλεις της Συρίας. Λόγω της στρατηγικής της θέσης, οι συγκρούσεις και οι επιθέσεις από Τούρκους μαχητές έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες.

Ο άμαχος πληθυσμός έχει μπει στο στόχαστρο των επιθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, 7 ενήλικες και 3 παιδιά σκοτώθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες.

«Οι δυνάμεις της Ρωσίας και του συριακού καθεστώτος σιωπούν»

Η συμπρόεδρος του PYD, İsmail, ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία συνέχισαν αμείωτες τις επιθέσεις τους εναντίον της Αΐν Ισά τους τελευταίους 4 μήνες.

«Άραβες, Τούρκοι, Κούρδοι, Τσιρκάσιοι και άλλοι λαοί έχουν ζήσει μαζί ειρηνικά στην περιοχή. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αντιστέκονται στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους. " Είπε η İsmail.

Σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες συμφωνίες, η İsmail εξήγησε ότι οι δυνάμεις του ρωσικού και του συριακού καθεστώτος «είχαν δικαιολογήσει την παρουσία τους στην περιοχή για λόγους ασφαλείας. Υποτίθεται ότι προστατεύουν τα σύνορα και διασφαλίζουν την ασφάλεια. Ωστόσο, και οι δύο δυνάμεις παρέμειναν σιωπηλές μπροστά τις συνεχιζόμενες τουρκικές επιθέσεις εδώ και 4 μήνες».

«Όταν άρχισαν οι επιθέσεις, οι ρωσικές δυνάμεις άφησαν τους ανθρώπους ανυπεράσπιστους»

Η İsmail εξήγησε ότι οι χωρικοί που βρίσκονται στα σύνορα, ζουν πλέον σαν "νομάδες" διότι «πρέπει να μπαίνουν και να βγαίνουν στα χωριά τους σε καθημερινή βάση λόγω των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιθέσεων. Δεν μπορούν να ζήσουν μόνιμα στα χωριά τους», είπε. «Είναι πάντα ανήσυχοι. Πριν από μερικούς μήνες οι χωρικοί επέστρεψαν στα χωριά τους αφού οι ρωσικές δυνάμεις υποσχέθηκαν να τους προστατεύσουν».

«Ωστόσο όταν άρχισαν οι επιθέσεις, οι ρωσικές δυνάμεις άφησαν τους ανθρώπους ανυπεράσπιστους. Εάν δεν είστε σε θέση να προστατεύσετε αυτούς τους ανθρώπους, τι κάνετε στη γη μας;».

«Οι πολίτες και οι άμαχοι στο στόχαστρο των επιθέσεων»

Η İsmail σημείωσε ότι ο κύριος σκοπός των επιθέσεων είναι να καταστραφεί το σύστημα που καθιερώθηκε από την Αυτόνομη Διοίκηση και να υπονομευθεί η ενότητα της. «Η Αΐν Ισά έχει στρατηγική δομή λόγω της ενότητας των λαών της. Είναι επίσης κοντά στην Τελ Αμπιάντ (Γκίρε Σπι) και στο Til Semin. Η Αΐν Ισά έχει αναδειχθεί σε κέντρο αντίστασης μετά την έναρξη των επιθέσεων των συμμοριών του ISIS», είπε.

Επισημαίνοντας ότι οι πολίτες είναι στο στόχαστρο των επιθέσεων, η İsmail είπε, «Ένα παιδί πέθανε λόγω των επιθέσεων πριν από λίγες μέρες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πού να πάνε και εμπιστεύονται μόνο τις δυνάμεις του SDF. Είναι απαράδεκτο να στοχεύονται πολίτες σε κάθε επίθεση. Οι ψυχολογικοί πόλεμοι πρέπει να σταματήσουν. Ζούσαμε ελεύθερα σε αυτά τα εδάφη και δημιουργήσαμε το δικό μας σύστημα. Δεν αποδεχόμαστε και δεν θα δεχτούμε κανένα άλλο σύστημα».

Η İsmail μοιράστηκε τέλος το μήνυμα της αντίστασης.

«Εδώ και χρόνια ζούμε ελεύθερα μαζί με τους Άραβες, Κούρδους, Αρμένιους, Σύριους, Τσιρκάσιους, Τουρκμένους και λοιπούς λαούς, δίχως διακρίσεις στη ΒΑ Συρία», είπε. «Ο μόνος σκοπός αυτών των επιθέσεων είναι να καταστρέψουν το αυτόνομο σύστημα διοίκησής μας και να δημιουργήσουν νέες μορφές του ISIS στη γη μας. Δεν πρόκειται να δεχτούμε ένα σύστημα τύπου ISIS ούτε πρόκειται να αφήσουμε τα εδάφη μας."