Ο Αμπντί καλεί τη διεθνή κοινότητα να προωθήσει μια πολιτική λύση στο Κουρδικό ζήτημα

Ο Αμπντί καλεί τη διεθνή κοινότητα να προωθήσει μια πολιτική λύση στο Κουρδικό ζήτημα

Ο Αμπντί καλεί τη διεθνή κοινότητα να προωθήσει μια πολιτική λύση στο Κουρδικό ζήτημα

Ο Αμπντί καλεί τη διεθνή κοινότητα να προωθήσει μια πολιτική λύση στο Κουρδικό ζήτημα

Γράφοντας στην Washington Post, ο γενικός διοικητής των SDF, Μαζλούμ Αμπντί, καλεί τη διεθνή κοινότητα να λάβει άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για να αποτρέψει μια τουρκική εισβολή και να προωθήσει μια πολιτική λύση στο Κουρδικό ζήτημα.

Ο γενικός διοικητής των SDF, Μαζλούμ Αμπντί, δημοσίευσε ένα ισχυρό και ξεκάθαρο άρθρο στην Washington Post καλώντας τη διεθνή κοινότητα «να λάβει άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για να αποτρέψει μια τουρκική εισβολή και να προωθήσει μια πολιτική λύση στην κουρδική σύγκρουση με βάση τη δημοκρατία, την ειρηνική συνύπαρξη και τα ίσα δικαιώματα».

Ο στρατηγός Αμπντί υποστήριξε ξεκάθαρα ότι αυτό που θέλουν και προσπαθούν να οικοδομήσουν οι Κούρδοι είναι η ειρήνη και όχι ο πόλεμος.:

«Δεν ζητάμε από κανέναν να παλέψει για εμάς. Ο λαός μας είναι ακόμα εδώ γιατί έχουμε αντισταθεί μόνοι μας αμέτρητες φορές στο παρελθόν. Αν χρειαστεί, θα αντισταθούμε ξανά. Αυτό που ζητάμε είναι ο κόσμος να μας υποστηρίξει σε ένα δυσκολότερο εγχείρημα - την ειρήνη».

Ο στρατηγός Αμπντί έγραψε: «Πιστεύουμε ότι οι ρίζες των συγκρούσεων που έχουν φέρει τόσο πόνο και βάσανα στην περιοχή μας είναι πολιτικές. Δεν υπάρχει εγγενές μίσος μεταξύ Κούρδων και Τούρκων. Οι Τούρκοι ηγέτες έκαναν την πολιτική επιλογή να δουν τους Κούρδους ως απειλή ασφαλείας και μας αρνούνται τα θεμελιώδη δημοκρατικά μας δικαιώματα. Στο παρελθόν, ο Ερντογάν έχει διαπραγματευτεί με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) για να τερματίσει την ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της εν λόγω οργάνωσης και του τουρκικού κράτους και να επιλύσουν το κουρδικό ζήτημα με ειρηνικά μέσα».

Ο Αμπντί υπογράμμισε πως «καθώς γίνονταν αυτές οι συνομιλίες, ζούσαμε ειρηνικά με τους Τούρκους γείτονές μας. Εάν ξεκινήσουν ξανά, θα μπορούσαμε να ζήσουμε ξανά ειρηνικά» και πρόσθεσε πως «όταν η περιοχή μας απειλούνταν το 2019, το PKK προσφέρθηκε, σε αυτήν ακριβώς την εφημερίδα, να καθίσει και να αναζητήσει μια πολιτική λύση. Το κάλεσμά του έμεινε αναπάντητο και η Τουρκία εισέβαλε και κατέλαβε δύο από τις πόλεις μας λίγους μήνες αργότερα».

Ο στρατηγός Αμπντί έγραψε ότι «αν η διεθνής κοινότητα είχε ταχθεί σταθερά ενάντια σε μια τουρκική εισβολή και είχε μιλήσει για ειρήνη, τα πράγματα μπορεί να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά. Αν και κανείς δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω, μπορούμε ωστόσο να μάθουμε από τις τραγωδίες του παρελθόντος».

Ως εκ τούτου, κατέληξε πως: «Δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε υποστηρικτικό και ενισχυτικό ρόλο στην επανέναρξη αυτών των συνομιλιών και στην επίτευξη της ειρήνης που επιδιώκουμε».