Μουράτ Καραγιλάν: Η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλα

Μουράτ Καραγιλάν: Η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλα

Μουράτ Καραγιλάν: Η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλα

Μουράτ Καραγιλάν: Η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλα

Ο διοικητής του αρχηγείου του Κέντρου Άμυνας του Λαού (HSM), Μουράτ Καραγιλάν, μίλησε σχετικά με τις τελευταίες επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά των αμυντικών ζωνών Medya, στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο Μουράτ Καραγιλάν είπε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί όλη της την τεχνολογία για να νικήσει το PKK και έχει φέρει τους μισθοφόρους της στην περιοχή για να συμμετάσχουν στις επιθέσεις της.

«Καταστρέφουν τα πάντα. Έφεραν τους μαχητές του ISIS, της Αλ Κάιντα και της Αλ Νούσρα από τη Συρία », είπε.

Ο Καραγιλάν επέστησε την προσοχή στις πιθανές απειλές. «Αυτή η αντίσταση δεν είναι μόνο αντίσταση του PKK, αλλά αντίσταση ολόκληρου του κουρδικού λαού», δήλωσε, και συνέχισε: «Είναι ένας αγώνας για τη δημοκρατία στην Τουρκία, ένας αγώνας για τη δημοκρατία στην περιοχή. Διότι εάν επιτύχουν τους στόχους τους, θα αποτελέσουν μεγάλη απειλή και κίνδυνο για τον αραβικό λαό."

Παρά την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Τουρκία, δεν κατάφεραν να εισχωρήσουν πάνω από 3 χλμ. στις περιοχές μας. «Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες επιθέσεις, οι περιοχές Zendura, Mamresho, Mervanos και Qela Bêdewê βομβαρδίστηκαν. Και συνεχίζουν να βομβαρδίζονται ακόμα."

Ο Καραγιλάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλα σε ορισμένες περιοχές: «Στις τελευταίες επιθέσεις, η Τουρκία χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Δεν τα χρησιμοποιεί σε ολόκληρη την περιοχή όπως στην Halabja, τα χρησιμοποιεί με ελεγχόμενο τρόπο. Για παράδειγμα, η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλα σε μια περιοχή και μετά μένει μακριά από την περιοχή για μερικές ημέρες.

Το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κουρδιστάν, αλλά προσπαθεί να το κρύψει. Έχουμε 18 μάρτυρες στις συνεχιζόμενες επιθέσεις μέχρι στιγμής. Δεν υπάρχουν νέα από έξι συντρόφους, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αν μαρτύρησαν. Σύμφωνα με τα ευρήματα των φίλων μας, 187 Τούρκοι στρατιώτες πέθαναν και ο αριθμός των τραυματιών είναι περίπου 20.