Κούρδος πρόσφυγας έβαλε τέλος στη ζωή του στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου

Κούρδος πρόσφυγας έβαλε τέλος στη ζωή του στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου

Κούρδος πρόσφυγας βάζει τέλος στη ζωή του στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου

Κούρδος πρόσφυγας έβαλε τέλος στη ζωή του στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σώμα του Κούρδου πρόσφυγα Ιμπραήμ Εργκιούν, ο οποίος έβαλε τη ζωή του για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες κράτησης στο κέντρο κράτησης προσφύγων στην Κόρινθο, θα σταλεί στο Muş.

Ο 24χρονος πρόσφυγας Ibrahim Ergün ήταν κρατούμενος επί 17 μήνες στο Κέντρο κράτησης προσφύγων της Κορίνθου και περίμενε να λάβει την απόφαση για την απελευθέρωσή του.

Η ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου αποφάσισε την παράταση της κράτησης του πρόσφυγα. Όπως αναφέρθηκε, ο νεαρός Κούρδος πρόσφυγας έδωσε τέλος στη ζωή του για να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την απόφαση.

Ο δημοσιογράφος Çağdaş Kaplan έγραψε στο Twitter: "Έμαθε ότι το όνομα του Κούρδου πρόσφυγα που αυτοκτόνησε για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση του είναι Ibrahim Ergün".

Μετά το συμβάν επικράτησε ένταση στο Κέντρο, με πρόσφυγες να διαμαρτύρονται, βάζοντας φωτιά σε ορισμένα σημεία, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Kaplan: «Μετά την αυτοψία, το σώμα του Ergün θα σταλεί στη γενέτειρά του, Muş. Το Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο της Αθήνας και οι αντιρατσιστικές ομάδες θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο στις 6 μ.μ. τη Δευτέρα. Θα διαμαρτυρηθούμε τις κυβερνητικές πολιτικές κατά των προσφύγων».

Ο αδερφός του αδικοχαμένου, Φεβζί Εργκιούν, ο οποίος ζει στη Γαλλία, είπε ότι ξεκίνησε νομική διαδικασία μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό. «Περιμένουμε να εκδοθεί έκθεση αυτοψίας σήμερα ή αύριο. Δεν είναι ένας φυσιολογικός θάνατος. Ακόμα κι αν ο αδερφός μου αυτοκτόνησε, πρέπει να μάθουμε τους λόγους για αυτό. Όταν ένα άτομο βρίσκεται στη φυλακή σε οποιαδήποτε χώρα, το κράτος είναι υπεύθυνο για τη ζωή του."

Ο Εργκιούν δήλωσε ότι αν χρειαστεί, θα απευθυνθεί και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.