Κουρδικές οργανώσεις στη Γαλλία καταδικάζουν την καταστολή εναντίον των Κούρδων

Κουρδικές οργανώσεις στη Γαλλία καταδικάζουν την καταστολή εναντίον των Κούρδων

Κουρδικές οργανώσεις στη Γαλλία καταδικάζουν την καταστολή εναντίον των Κούρδων

Κουρδικές οργανώσεις στη Γαλλία καταδικάζουν την καταστολή εναντίον των Κούρδων

Το Δημοκρατικό Κουρδικό Συμβούλιο της Γαλλίας και το Κουρδικό Κίνημα Γυναικών στη Γαλλία καταδικάζουν το τελευταίο κύμα καταστολής εναντίον των Κούρδων, μετά τη σύλληψη 12 ακτιβιστών σε τρεις πόλεις της χώρας.

Το Δημοκρατικό Κουρδικό Συμβούλιο της Γαλλίας (CDK-F) και το Κουρδικό Κίνημα Γυναικών στη Γαλλία (TJK-F) καταδίκασαν την σύλληψη 12 Κούρδων πατριωτών στο Παρίσι, τη Μασσαλία και το Draguignan την Τρίτη.

Σε γραπτή δήλωση, το TJK-F είπε, «Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονα επιδρομές εναντίον Κούρδων στο Παρίσι (Drancy), στη Μασσαλία και στο Draguignan και συνέλαβε τουλάχιστον 12 συντρόφους. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιδρομών, έσπασαν τις πόρτες του Δημοκρατικού Κουρδικού Κοινοτικού Κέντρου, ενώ οι κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν με φασιστικές μεθόδους».

Η δήλωση συνέχισε: «Καταδικάζουμε την καταστολή της Γαλλίας ενάντια στους Κούρδους.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν εναντίον των Κούρδων τέθηκαν σε εφαρμογή αυτή τη φορά από τη γαλλική κυβέρνηση, καθώς οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τους Κούρδους για τα δικά τους συμφέροντα, όπως έκαναν στο παρελθόν.

Φαίνεται ότι η Γαλλία, η οποία προσποιείται ότι είναι φιλοκουρδική χώρα, παραμένει πιστή στον Ερντογάν για τα δικά της συμφέροντα, όπως και άλλες χώρες. Όμως όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει καλά ότι οι Κούρδοι είναι μαχητές της δικαιοσύνης και δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τον αγώνα τους».

Το TJK-F πρόσθεσε. «Αυτές οι πιέσεις δεν μπορούν να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε τον αγώνα μας, αλλά αντιθέτως μας κάνουν πιο δυνατούς. Όλοι οι σύντροφοί μας, ειδικά οι γυναίκες, πρέπει να είναι ενωμένοι και να δείξουν την αντίθεσή τους σε αυτές τις άδικες και φασιστικές καταπιέσεις γιανα προστατεύσουμε τους θεσμούς μας».

CDK-F: Υπάρχει βαθύ κράτος στη Γαλλία

Το CDK-F εξέδωσε επίσης δήλωση και είπε ότι, "Οι σκοτεινές δυνάμεις στο γαλλικό κράτος διαπραγματεύθηκαν για άλλη μια φορά με τον Ερντογάν, τον πολύτιμο σύμμαχό τους, εις βάρος των Κούρδων στη Γαλλία."

Το CDK-F πρόσθεσε ότι "παρατήρησε" πως οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μετά την τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ερντογάν και του Εμμανουέλ Μακρόν στις 2 Μαρτίου. Αυτό το ενοχλητικό κύμα κρατήσεων συμπίπτει με την ημέρα της συνέντευξης του Μακρόν για τις σχέσεις της Γαλλίας με τον Ερντογάν, την οποία μετέδωσε το πρόγραμμα TV 5".

Υπογραμμίζοντας ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε μια εποχή που οι επιθέσεις εναντίον των Κούρδων από το τουρκικό καθεστώς κλιμακώνονται, το CDK-F πρόσθεσε: «Όπως έχει δηλώσει πολλές φορές ο Πρόεδρος της Γαλλίας, υπάρχει ένα βαθύ κράτος στη Γαλλία. Αυτές οι αδικίες και οι μηχανορραφίες προέρχονται εξολοκλήρου από αυτό το παρακρατικό λόμπι. "

Ομοιότητες με την υπόθεση Ντρέιφους

Οι συλλήψεις, οι έρευνες, η ποινικοποίηση και οι απόπειρες εκφοβισμού εναντίον των Κούρδων στη Γαλλία δεν διαφέρουν σήμερα από τη μεταχείριση που είχε βιώσει ο Άλφρεντ Ντρέιφους στο παρελθόν, δήλωσε το CDK-F.

«Έχουμε μόνο ένα πράγμα να δηλώσουμε: δεν θα εγκαταλείψουμε τον νόμιμο αγώνα μας, και η ιστορία θα καταγράψει αυτήν την αηδιαστική αδικία, όπως ακριβώς κατέγραψε και θυμάται την υπόθεση του Ντρέιφους.

Για αυτόν τον λόγο, καλούμε τον Πρόεδρο για άλλη μια φορά να αναπτύξει μια ορθή κουρδική πολιτική στη Γαλλία, στη χώρα όπου ζουν 300 χιλιάδες Κούρδοι.

Καλούμε μη κυβερνητικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα να αντιδράσουν σε αυτήν την αδικία εναντίον των Κούρδων στη Γαλλία."