Καραγιλάν: Στόχος μας είναι να σπάσουμε την τουρκική αποικιοκρατία

Καραγιλάν: Στόχος μας είναι να σπάσουμε την τουρκική αποικιοκρατία

Καραγιλάν: Στόχος μας είναι να σπάσουμε την τουρκική αποικιοκρατία

Καραγιλάν: Στόχος μας είναι να σπάσουμε την τουρκική αποικιοκρατία

Ο Μουράτ Καραγιλάν του PKK σχολίασε την τρέχουσα πολεμική κατάσταση στις αμυντικές ζώνες της Medya με νέο μήνυμά του. Ο χάρτης της κατάστασης που παρουσιάζεται από τον επικεφαλής του αρχηγείου του HPG, παρέχει σημαντικές πληροφορίες.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα με την ευκαιρία της συνάντησης του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK), σχετικά με την επέκταση της κουρδικής ενότητας κατά των επιθέσεων από το τουρκικό κράτος, ο Μουράτ Καραγιλάν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), σχολίασε την τρέχουσα κατάσταση πολέμου στις αμυντικές ζώνες της Medya, στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Ο Καραγιλάν έδειξε τη στρατιωτική κατάσταση στις περιοχές Αβασίν, Ζαπ και Μετίνα, χρησιμοποιώντας έναν χάρτη της κατάστασης με βασικές θέσεις των δυνάμεων του ΡΚΚ και των τουρκικών στρατευμάτων και τόνισε ότι η τρέχουσα εισβολή δεν ήταν μια «συνηθισμένη κατοχική επιχείρηση».

Αντίθετα, είπε, αφορούσε τους νεο-αυτοκρατορικούς εδαφικούς ισχυρισμούς της Άγκυρας όσον αφορά την εφαρμογή του Misak-ı Milli (Εθνικό Σύμφωνο) - ένα σχέδιο που εκπονήθηκε στο Οθωμανικό Κοινοβούλιο στις αρχές της δεκαετίας του 1920, και προέβλεπε μια τουρκική εθνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης της Θράκης, της Ροζάβα (βόρεια Συρία) και του νοτίου Κουρδιστάν.

Η συνθήκη της Λωζάνης, η οποία καθόρισε τα σύνορα της Τουρκίας το 1923, αμφισβητείται από την κυβέρνηση του Ερντογάν. Ο μαγικός αριθμός του Ερντογάν είναι το 2023 - εκατό χρόνια μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας, όταν τα σύνορα θα πρέπει να έχουν επανασχεδιαστεί.

Σύριοι μισθοφόροι σε δράση

Σύμφωνα με τον Καραγιλάν, εκτός από τους Τούρκους στρατιώτες, Ισλαμιστές μισθοφόροι που αποσύρθηκαν από τη Συρία συμμετέχουν επίσης στην εισβολή στο νοτίου Κουρδιστάν, η οποία συνοδεύεται από εντατικούς βομβαρδισμούς.

«Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι η επίθεση ξεκίνησε τη νύχτα της 24ης Απριλίου, την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων. Το μήνυμα είναι σαφές: η ιστορία πρέπει να επαναληφθεί. Το τουρκικό κράτος επιλέγει πάντα συμβολικές μέρες για να μεταφέρει μηνύματα στους αντιπάλους του. Ωστόσο, ήμασταν προετοιμασμένοι».

Για αρκετό καιρό τώρα, οι αντάρτες περνούν από μια φάση αναδιάρθρωσης ως αμυντική δύναμη, για να εκσυγχρονιστούν. Επικεντρωνόμαστε στο να νικήσουμε τον εχθρό, ως μια ισχυρή, θαρραλέα, έξυπνη, επιδέξια και επαγγελματική δύναμη που διαθέτει το πλεονέκτημα επί εδάφους και εκμηδενίζει την τεχνολογία του εχθρού. Αυτός είναι ο στόχος στον οποίο αποσκοπούμε. Υπό αυτήν την έννοια, οι δυνάμεις μας διατηρούν μια εξαιρετικά σημαντική αντίσταση, εδώ και περισσότερες από είκοσι ημέρες. Σε πολλά μέρη, ο εχθρός εξακολουθεί να βρίσκεται στάσιμος από την πρώτη ημέρα της επιχείρησης, ανίκανος να προχωρήσει. Σε άλλα σημεία, οι κατακτητές μπόρεσαν να κινηθούν λίγα μίλια, αλλά ο πόλεμος εκεί συνεχίζεται».

Σύμφωνα με τον Καραγιλάν, τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής στη Μετίνα έχουν φτάσει στον Λόφο Zendûra και κατέλαβαν κάποια σημεία, ωστόσο οι μάχες σε αυτήν την περιοχή συνεχίζονται με ένταση.

"Οι σύντροφοί μας εξακολουθούν να βρίσκονται στη Zendûra και προσπαθούν να διώξουν τους κατακτητές εδώ και 20 ημέρες. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν πετύχει. Στην περιοχή Ζαπ, ο εχθρός προσπαθεί να προχωρήσει σε δύο μέτωπα: Στην περιοχή που ονομάζουμε Little Cilo , και στο φρούριο Bêdewê. Καθώς η αντίσταση συνεχίζεται, δεν είναι ακόμη δυνατό για τους κατακτητές να προχωρήσουν."

«Ανάγκη για αλληλεγγύη ενάντια στην τουρκική αποικιοκρατία»

Κοιτάζοντας τον χάρτη της κατάστασης, είναι σαφές ότι η αντίσταση των ανταρτών των τελευταίων τριών εβδομάδων ήταν εξαιρετικά επιτυχής, συνέχισε ο Καραγιλάν. "Είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που αποδεικνύει την επιτυχία των ανταρτών. Από αυτήν την άποψη, εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Ωστόσο, θα ήθελα επίσης να επισημάνω τη σημασία της αλληλεγγύης με τους αντάρτες.

Εάν λάβουμε υποστήριξη, αυτό θα αποτελέσει σε κάθε περίπτωση συντριβή της τουρκικής αποικιοκρατίας. Αυτό πρέπει να είναι σαφές σε όλους. Χωρίς βοήθεια, μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά ο στόχος μας παραμένει να σπάσουμε την τουρκική αποικιοκρατία.

Αυτή είναι η βάση της αντάρτικης αντίστασης. Γι 'αυτό λέμε, «Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε καθεστώς ως Κούρδοι, πρέπει να αποδείξουμε τη στάση μας εναντίον της τουρκικής αποικιοκρατίας. Εφόσον δεν το κάνουμε αυτό, η τουρκική αποικιοκρατία δεν θα τελειώσει, αλλά θα επιτίθεται σε όλα τα επιτεύγματα του κουρδικού λαού. Για εμάς, είναι θέμα ύπαρξης για τον κουρδικό λαό. Πιστεύουμε ότι μια συλλογική στρατηγική [κατά των τουρκικών επιθέσεων] είναι εξαιρετικά σημαντική. Υπό αυτήν την έννοια, ευχόμαστε καλή επιτυχία στους εκπροσώπους και στο συμβούλιο του KNK. "