Γυναίκες στο Καμισλί: «Αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε στο πλευρό των ανταρτών»

Γυναίκες στο Καμισλί: «Αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε στο πλευρό των ανταρτών»

Γυναίκες στο Καμισλί: «Αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε στο πλευρό των ανταρτών»

Γυναίκες στο Καμισλί: «Αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε στο πλευρό των ανταρτών»

Γυναίκες που ζουν στην περιοχή του Καμισλί καταδίκασαν έντονα τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους στις αμυντικές ζώνες της Medya και είπαν: «Είμαστε πάντα μαζί με τις ανταρτικές δυνάμεις μας. Εάν χρειαστεί, μπορούμε να πάρουμε τα όπλα και να πολεμήσουμε στο πλευρό τους».

Το κατοχικό κράτος της Τουρκίας συνεχίζει τις επιθέσεις του στις ελεγχόμενες αντάρτικες ζώνες άμυνας της Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) από τις 23 Απριλίου. Σε απάντηση, μαχητές του HPG (Αμυντικές Δυνάμεις του Λαού) και YJA (Δυνάμεις Ελεύθερων Γυναικων) συνεχίζουν να αντιστέκονται σε αυτές σκληρές επιθέσεις.

Καθώς οι επιθέσεις της Τουρκίας σε διάφορα μέρη του Κουρδιστάν συνεχίζονται αμείωτες, οι άνθρωποι στη Βόρεια και Ανατολική Συρία συνεχώς βγαίνουν στους δρόμους για να υποστηρίξουν την αντάρτικη αντίσταση και να καταδικάσουν τις επιθετικές δυνάμεις από την ημέρα που άρχισαν οι επιθέσεις.

Η Wefa Xelil, μία κάτοικος μεταξύ εκείνων που βγήκαν στους δρόμους είπε, «Αν οι αντάρτες δεν αντισταθούν, τα βουνά του Κουρδιστάν θα είχαν καταληφθεί από την Τουρκία εδώ και καιρό. Θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας έως ότου εκδιώξουμε τους κατακτητές εξ ολοκλήρου από τα εδάφη μας».

«Καταδικάζουμε έντονα τη διεθνή κοινότητα που παραμένει σιωπηλή ενάντια στις βίαιες επιθέσεις στις περιοχές Μετίνα, Αβασίν και Ζαπ. Ξαφνικά γίνονται τυφλοί και κωφοί όταν απειλούνται και δέχονται επιθέσεις οι Κούρδοι. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», δήλωσε η Wefa Xelîl.

Ομοίως, η Fadiye İsmail είπε: «Οι επιθέσεις του κατοχικού τουρκικού κράτους ορίζονται επίσημα ως τρομοκρατικό έγκλημα. Απαγορευμένα όπλα χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις που στοχεύουν στην εξόντωση ολόκληρου του Κουρδικού λαού. Ωστόσο, είμαστε βέβαιοι ότι καμία δύναμη εισβολής δεν μπορεί να αντισταθεί στο πνεύμα αγώνα των ανταρτών μας. Εκείνοι που σκοπεύουν να εισβάλουν στα εδάφη μας απέτυχαν στο παρελθόν δεκάδες φορές, και τώρα βλέπουμε τις τελευταίες προσπάθειές τους.

Τέλος, η Leyla Şêro είπε: «Στέκομαστε πάντα με τους αντάρτες ενάντια στις δυνάμεις εισβολής. Σήμερα, έχουμε βγει στους δρόμους και αν χρειαστεί, μπορούμε να πολεμήσουμε στο πλευρό των ανταρτών. Δεν δίνουμε σπιθαμή γης στους κατακτητές».