Ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο του HDP στη Σμύρνη και σκότωσε μια γυναίκα υπάλληλο

Ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο του HDP στη Σμύρνη και σκότωσε μια γυναίκα υπάλληλο

Ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο του HDP στη Σμύρνη και σκότωσε μια γυναίκα υπάλληλο

Ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο του HDP στη Σμύρνη και σκότωσε μια γυναίκα υπάλληλο

Το κτίριο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) στην Σμύρνη, δέχθηκε επίθεση από έναν ένοπλο άνδρα, ο οποίος σκότωσε μια γυναίκα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο άνδρας εισέβαλε στο κτίριο και άνοιξε πυρ τρεις φορές, έπειτα έσπασε τα παράθυρα και προσπάθησε να βάλει φωτιά στο κτίριο. Καθώς ο εισβολέας τέθηκε υπό κράτηση, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της. Αξιωματούχοι του κόμματος ανακοίνωσαν ότι η γυναίκα που πέθανε είχε αρχικώς απαχθεί ως όμηρος από τον εισβολέα.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του HDP, Saruhan Oluç, επιβεβαίωσε το περιστατικό και δήλωσε ότι το όνομα του θύματος και μέλους του κόμματος ήταν, Deniz Poyraz. Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της κατά την επίθεση, ήταν μέρος της ομάδας των εθελοντών που έκαναν καθαρισμό στα γραφεία του κόμματος, ενώ είχε αναλάβει και μαγειρικά καθήκοντα στο κτίριο.

«Οι δράστες και οι υποκινητές αυτής της επίθεσης είναι γνωστοί. Η κυβέρνηση και οι προβοκάτορες είναι υπεύθυνοι γι' αυτά τα εγκλήματα», δήλωσε το HDP στο Twitter. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ο εισβολέας ήταν περίπου 25 ετών, και είχε δηλώσει ότι μισούσε το PKK και πως αυτός ήταν ο λόγος για τις ενέργειές του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτόπτων μαρτύρων στην περιοχή, ακούστηκαν πυροβολισμοί και τα παράθυρα του επαρχιακού κτιρίου έσπασαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία σε ορισμένα σημεία της περιοχής Çankaya της πόλης, λόγω του συμβάντος, ενώ παράλληλα μεταβαίνουν και μονάδες των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή.

Ο αξιωματούχος του HDP, Mahfuz Güleryüz, μετά την επίθεση είπε: «Ένα άτομο εισέβαλλε στο επαρχιακό μας κτίριο, στις 10:30 το πρωί περίπου. Έχουμε μια γυναίκα φίλη του κόμματος η οποία εργαζόταν μέσα και η οποία δολοφονήθηκε. Το κτίριό μας έχει στοχοποιηθεί εδώ και μήνες. Ενημερώσαμε σχετικά την αστυνομία και μιλήσαμε για αυτό με τον κυβερνήτη. Τους προειδοποιήσαμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Κανείς τους δεν έκανε τίποτα γι' αυτό. Δυστυχώς, οι προβλέψεις μας αποδείχθηκαν σωστές».

Ο δήμαρχος της Σμύρνης ανακοίνωσε ότι ο δράστης έχει συλληφθεί και ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί λεπτομερώς.