Διοικήτρια του SDF: «Υπερασπιζόμαστε τα εδάφη και τη χώρα μας»

Διοικήτρια του SDF: «Υπερασπιζόμαστε τα εδάφη και τη χώρα μας»

Διοικήτρια του SDF: «Υπερασπιζόμαστε τα εδάφη και τη χώρα μας»

Διοικήτρια του SDF: «Υπερασπιζόμαστε τα εδάφη και τη χώρα μας»

Η διοικήτρια του SDF, Militan Çiya, δήλωσε: «Είμαστε η αμυντική δύναμη της γης και της χώρας μας. Και θα συνεχίσουμε να τις υπερασπιζόμαστε, όποιο και αν είναι το κόστος».

Η διοικήτρια των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Militan Çiya, δήλωσε ότι το τουρκικό κράτος θέλει να εκδικηθεί τον λαό της περιοχής λόγω της επανάστασης της Ροζάβα.

Μιλώντας για τις επιθέσεις του τουρκικού εισβολέα στη βορειοανατολική Συρία, η διοικήτρια Çiya είπε ότι η επανάσταση της Ροζάβα πραγματοποιήθηκε χάρη στη μεγάλη αντίσταση, το εργατικό δυναμικό και τις μεγάλες θυσίες, ενώ πρόσθεσε ότι ο εχθρός ανέλαβε δράση για να εκδικηθεί, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει τα επιτεύγματα της επανάστασης.

Το τουρκικό κράτος έχει έναν στόχο: την κατάληψη των εδαφών της Ροζάβα. Υπενθυμίζοντας ότι το Αφρίν, η Σερεκανίγιε και το Γκίρε-Σπι έχουν καταληφθεί στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η διοικήτρια Çiya είπε: «Οι κάτοικοι ήταν αυτοί που υπέστησαν περισσότερο τις επιθέσεις εισβολής του τουρκικού κράτους. Άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, έχασαν τα σπίτια και τα εδάφη τους. Ο κόσμος έχει πληρώσει βαρύ τίμημα τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά».

Το τουρκικό κράτος δεν είναι μόνο του, όπως εξήγησε η διοικήτρια του SDF, προσθέτοντας ότι «πραγματοποίησε πολιτικές, διπλωματικές, κοινωνικές και στρατιωτικές επιθέσεις στο πλαίσιο ενός σχεδίου καταστροφής των επιτευγμάτων της επανάστασης της Ροζάβα. Ως εκ τούτου, θεωρεί έγκυρες όλες τις μεθόδους, από ψυχολογικές επιχειρήσεις μέχρι και στρατιωτικές επιθέσεις ».

Όσον αφορά την παρουσία των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Δαμασκού στην περιοχή, η διοικήτρια Çiya σημείωσε ότι το τουρκικό κράτος δεν τους πήρε ποτέ στα σοβαρά, ενώ επιτέθηκε και εναντίον τους όποτε το επιθυμούσε.

«Κάθε μέρα, άνθρωποι βασανίζονται στις κατεχόμενες περιοχές. Η Τουρκία δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ γυναικών, παιδιών ή ηλικιωμένων. Υπάρχουν δεκάδες αποδείξεις αυτών των διώξεων. Το τουρκικό κράτος έχει ανακηρύξει τους πάντες τρομοκράτες. Ένας 70χρονος είναι και αυτός τρομοκράτης. Ο χωρικός που εργάζεται στο σπίτι του, στον κήπο του είναι επίσης τρομοκράτης. Για το λόγο αυτό στοχοποιούνται και χωριά που απέχουν χιλιόμετρα από το μέτωπο».

«Τα χωράφια και τα ζώα, που είναι τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων, στοχοποιούνται. Πιο πρόσφατα, μια ολόκληρη οικογένεια σκοτώθηκε στο χωριό Safawiyê. Τα μεσάνυχτα, χρησιμοποιήθηκαν τα βαρύτερα δυνατά όπλα εναντίον μιας οικογένειας που κοιμόταν. Όλοι έχουν δει αυτές τις εικόνες».

Η διοικήτρια Çiya πρόσθεσε: «Το τουρκικό κράτος λέει ότι πρέπει να είμαστε 3 χιλιόμετρα μακριά από τον αυτοκινητόδρομο Μ4. Φυσικά το ίδιο ισχύει και γι' αυτούς, αλλά παραβιάζουν συνεχώς αυτόν τον κανόνα. Ο αυτοκινητόδρομο Μ4 είναι ο στόχος των τουρκικών κρατικών επιθέσεων καθημερινά. Τα χωριά και στις δύο πλευρές του δρόμου είναι ερειπωμένα, λόγω των συνεχών επιθέσεων. Ο εναέριος χώρος πρέπει να είναι κλειστός, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Το τουρκικό κράτος πετάει τόσο αναγνωριστικά, όσο και πολεμικά αεροσκάφη, όποτε το επιθυμεί».

«Και πάλι, υπήρξαν αρκετές προσπάθειες διείσδυσης στην περιοχή. Έχουν γίνει πέντε προσπάθειες διείσδυσης στην Αϊν-Ισσά και το Μισερφέ μέχρι στιγμής. Κάθε επίθεσή τους συνάντησε μεγάλη αντίσταση από τους μαχητές του SDF και καταστράφηκαν».

Υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αφήσουν καμία επίθεση αναπάντητη, η διοικήτρια Çiya ξεκαθαρίζει:

«Είμαστε η αμυντική δύναμη του λαού μας και θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τον λαό μας. Οι άνθρωποι που αντιστέκονται και πολεμούν σε αυτήν την περιοχή υπερασπίζονται τα δικά τους εδάφη και τα σπίτια τους. Φυσικά, οι επιθέσεις συνεχίζονται. Έχουμε επίγνωση του καθήκοντός μας ως αμυντικής δύναμης και είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους θυσίες και κόστος, για να εκπληρώσουμε αυτό το καθήκον μέχρι τέλους. Θα κάνουμε το τουρκικό κράτος να μετανιώσει όχι μόνο για την επίθεση, αλλά και για την κατάληψη των εδαφών μας».