Δεκαέξι νεκροί καθώς οι αντάρτες αυξάνουν τις ενέργειες κατά των κατοχικών δυνάμεων

Δεκαέξι νεκροί καθώς οι αντάρτες αυξάνουν τις ενέργειες κατά των κατοχικών δυνάμεων

Δεκαέξι νεκροί καθώς οι αντάρτες αυξάνουν τις ενέργειες κατά των κατοχικών δυνάμεων

Δεκαέξι νεκροί καθώς οι αντάρτες αυξάνουν τις ενέργειες κατά των κατοχικών δυνάμεων

Παρά την τεχνολογική υπεροχή και τη γιγαντιαία προσπάθεια του τουρκικού στρατού, οι Κούρδοι αντάρτες κατάφεραν να αυξήσουν τις δράσεις τους ενάντια στην εισβολή στις αμυντικές ζώνες της Medya.

Τουλάχιστον δεκαέξι μέλη των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε πρόσφατες ανταρτικές ενέργειες στις ζώνες άμυνας της Medya, ανέφερε το γραφείο Τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων του Λαού (HPG), μιλώντας σχετικά με τα τελευταία γεγονότα του πολέμου στο νότιο τμήμα του Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ. Το HPG αναφέρει επίσης τη χρήση χημικών πολέμων από τον τουρκικό στρατό. Η εισβολή στην περιοχή συνεχίζεται για περισσότερο από δύο μήνες. Οι αντάρτες του HPG και τα Ελεύθερα Γυναικεία Στρατεύματα YJA-Star αντιμετωπίζουν την εισβολή με τις επιθέσεις Bazên Zagrosê (Γεράκια του Ζαγκρός) και Cenga Xaburê (Μάχη του Khabur).

Η αριστερή γυναικεία αντάρτικη συμμαχία, "Γυναικείο Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα" (KBDH), συμμετέχει επίσης στην αντίσταση ενάντια στην κατοχή του νότιου Κουρδιστάν. Σύμφωνα με το HPG, οι γυναίκες μαχήτριες ανέλαβαν δράση εναντίον τουρκικών στρατιωτικών θέσεων στο λόφο Qesrokê στην περιοχή Partîzan το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Χεφτανίν. Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ ένα πολυβόλο και μια κάμερα παρακολούθησης καταστράφηκαν.

Δώδεκα κατακτητές σκοτώθηκαν στο Xakurke

Στο Xakurke, οι αντάρτες πραγματοποίησαν συντονισμένη δράση εναντίον των δυνάμεων κατοχής στο Hill Şahan το Σάββατο το πρωί. Η πρώτη πτέρυγα επικεντρώθηκε σε δύο θέσεις που δέχτηκαν πυρά. Στο σημείο αυτό σημειώθηκαν πέντε θύματα στις τάξεις των δυνάμεων κατοχής. Η δεύτερη πτέρυγα στόχευσε τις θέσεις κορυφής και μια εγκατάσταση ραντάρ που βρισκόταν εγκατεστημένη εκεί. Και εδώ σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες / μισθοφόροι και το σύστημα ραντάρ του τουρκικού στρατού καταστράφηκε. "Ως αποτέλεσμα, οι κατακτητές ξεκίνησαν επιχείρηση στα περίχωρα του Hill Şahan. Αυτή η τουρκική μονάδα χτυπήθηκε αποτελεσματικά δύο φορές από αντάρτες με πράξεις σαμποτάζ. Δύο κατακτητές τιμωρήθηκαν", δήλωσε το HPG.

Συνολικά, δώδεκα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στο Xakurke. Αν και η επιχείρηση επεκτάθηκε καθώς εξελισσόταν, διεκόπη ξανά το απόγευμα. Οι νεκροί στρατιώτες απομακρύνθηκαν από την περιοχή μάχης με ελικόπτερο αργά το βράδυ, σύμφωνα με τη δήλωση.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλα στο Αβασίν

Στο Αβασίν, ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε και πάλι στις εγκαταστάσεις της σήραγγας των ανταρτών στο Werxele το Σάββατο το μεσημέρι. Σύμφωνα με τη δήλωση του HPG, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά υλικά χημικού πολέμου. Στην περιοχή Girê Sor, οι κατοχικές δυνάμεις επιχείρησαν να διεισδύσουν στο σύστημα σήραγγας των ανταρτών. Κατά τη διάρκεια μιας αντεπίθεσης, ξέσπασαν μάχες στην περιοχή και συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ. "Ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης προσπάθειας διείσδυσης στις πολεμικές μας σήραγγες, σημειώθηκαν εκρήξεις στην εξωτερική περιοχή της εγκατάστασης. Οι κατακτητές χρησιμοποίησαν πράσινα δηλητηριώδη αέρια στη διάρκεια της μάχης. Οι δυνάμεις μας αντιστάθηκαν και ανάγκασαν τις δυνάμεις εισβολής να υποχωρήσουν".

Νωρίτερα σήμερα, αρκετοί στρατιώτες δέχτηκαν πυρά από τους αντάρτες στο Girê Sor και δύο από αυτούς σκοτώθηκαν.

Συνεχιζόμενες αεροπορικές επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό

Το HPG ανέφερε επίσης ότι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την περιοχή Kela Qumriyê στη Μετίνα χθες το βράδυ. Στο Αβασίν, η δραστηριότητα των τουρκικών ελικοπτέρων ήταν έντονη πάνω από τις περιοχές Mervanos, Mamreşo, Banista και Tabura Ereban. Περίπου την ίδια στιγμή, υπήρχε δραστηριότητα ελικοπτέρων και στο Ζαπ.