Bayık: Μια ιστορική αποστολή για την υπεράσπιση του Κουρδιστάν

Bayık: Μια ιστορική αποστολή για την υπεράσπιση του Κουρδιστάν

Bayık: Μια ιστορική αποστολή για την υπεράσπιση του Κουρδιστάν

Bayık: Μια ιστορική αποστολή για την υπεράσπιση του Κουρδιστάν

Σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα, ο Cemil Bayık του KCK περιέγραψε την αντίσταση των ανταρτών κατά της τουρκικής εισβολής ως «νόμιμο αμυντικό πόλεμο» για τον κουρδικό λαό. Εκείνοι που αποφεύγουν αυτόν τον αγώνα δεν μπορούν να ζητήσουν συγχώρεση αργότερα, είπε.

Ο Συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της KCK (Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν), Cemil Bayık, εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με την αντίσταση των ανταρτών στη συνεχιζόμενη στρατιωτική εισβολή του τουρκικού στρατού, στις ζώνες άμυνας της Medya, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Ο Bayık χαρακτήρισε την υπεράσπιση των περιοχών Ζαπ, Μετίνα και Αβασίν από τις Λαϊκές Αμυντικές Δυνάμεις (HPG) και τις Ελεύθερες Δυνάμεις των Γυναικών (YJA-Star), ως «ιστορική αποστολή» για τη διατήρηση των «επιτευγμάτων του Κουρδιστάν και του Κουρδικού λαού». Όποιος αποφεύγει την αντίσταση «σε αυτή τη δύσκολη φάση» δεν πρέπει να ελπίζει για συγχώρεση, είπε.

«Αυτός ο αγώνας διεξάγεται για το Κουρδιστάν και τον κουρδικό λαό. Πρόκειται για μια αντίσταση, με σκοπό την υπεράσπιση των ανθρώπινων επιτευγμάτων, στην οποία πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται Κούρδοι, πατριώτες, επαναστάτες, σοσιαλιστές και αντιφασιστές», υπογράμμισε ο Bayık.

"Το τουρκικό κράτος θέλει να διαλύσει το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα, επειδή το PKK είναι η μόνη δύναμη που αντιτίθεται στη γενοκτονία των Κούρδων", δήλωσε ο Bayık και συνέχισε. «Οι αντάρτες στις περιοχές Ζαπ, Μετίνα και Αβασίν πολεμούν ανιδιοτελώς ενάντια στους εισβολείς και επιδεικνύουν σθεναρή αντίσταση. Μάχονται για να να ανατρέψουν τα κατοχικά σχέδια του τουρκικού κράτους και να υπερασπιστούν τα κέρδη για τα οποία αγωνίστηκε το Κουρδιστάν και ο λαός του. Υπάρχουν σύντροφοι που έδωσαν τη ζωή τους σε αυτήν την αποφασιστική αντίσταση. Τους θυμόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Χαιρετίζω τους διοικητές που μάχονται σε αυτόν τον πόλεμο και όλους τους μαχητές στις πρώτες γραμμές. Όλοι εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους για τον λαό μας και όλους τους άλλους καταπιεσμένους λαούς, για τη δημοκρατία και τις φιλελεύθερες δυνάμεις, διαθέτοντας ιστορική συνείδηση."

Σήμερα, η Μέση Ανατολή είναι η σκηνή του τρίτου παγκόσμιου πολέμου, σημείωσε ο Bayık. «Όπως και στους προηγούμενους πολέμους, ο στόχος είναι η καταστροφή ενός λαού, που σήμερα είναι οι Κούρδοι. Το τουρκικό κράτος δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει από μόνη του τη γενοκτονία των Κούρδων. Υποστηρίζεται από διάφορες δυνάμεις, τόσο στη διεθνή σκηνή όσο και στο ίδιο το Κουρδιστάν».

«Το ΡΚΚ και οι αντάρτες του, από εθνική υποχρέωση, αποτελούν την αμυντική δύναμη όλων των τμημάτων του Κουρδιστάν για να αποτρέψουν την εξάλειψη της κουρδικής ύπαρξης. Κάθε άτομο πρέπει να αναγνωρίσει αυτόν τον αγώνα ως δικό τους και να επιδείξει μια ξεκάθαρη στάση».

"Όπως είπε νωρίτερα ο Μουράτ Καραγιλάν, ο αγώνας που διεξάγουμε είναι ένας νόμιμος αμυντικός πόλεμος, ένας πόλεμος για την προστασία του Κουρδιστάν, του κουρδικού λαού και των επιτευγμάτων του. Είναι ένας πόλεμος για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Υπερασπιζόμαστε τους λαούς και τις αξίες της ανθρωπότητας. Αυτό το γεγονός πρέπει να καθορίσει τη συνείδηση ​​όλων και να τους οδηγήσει να συμμετάσχουν σε αυτήν την αντίσταση. Η υπεράσπιση των επιτευγμάτων του Κουρδιστάν είναι κάτι που απαιτείται από όλους μας. Ο πόλεμος στο Κουρδιστάν δεν είναι ένας συνηθισμένος πόλεμος. Το φασιστικό και γενοκτονικό καθεστώς της Τουρκίας δηλώνει ανοιχτά ότι θέλει να καταστρέψει τον κουρδικό λαό. Δεν λέει ότι ο εχθρός του είναι μόνο το PKK και το Μπακούρ. Υπό αυτήν την έννοια, θεωρούμε τον τρέχοντα πόλεμο ως πόλεμο εναντίον του κουρδικού έθνους."

Ο Bayık συνέχισε. «Επομένως, ο κουρδικός λαός πρέπει να λάβει θέση στις τάξεις της αντίστασης τόσο στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν, όσο και στην εξορία. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να γυρίσουμε το κύμα υπέρ του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα.

Η πολιτική κατά του κουρδικού λαού χαρακτηρίζεται από γενοκτόνα σχέδια. Έτσι, η μάχη των ανταρτών καθίσταται ένας αγώνας για την προστασία της ύπαρξης και της ζωής του κουρδικού λαού. Αυτή πρέπει να είναι η συνείδηση όλων των Κούρδων, των σοσιαλιστών, των δημοκρατών και των αγωνιστών της ελευθερίας. Μόνο μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να υπερασπιστούμε το Κουρδιστάν και τα επιτεύγματά του. Εκείνοι που αποφεύγουν την αντίσταση και παρακολουθούν αυτήν την περίοδο απλώς ως θεατές, είναι κάτι περισσότερο από αμέτοχοι, και αφήνουν τον κουρδικό λαό να υποστεί αυτές τις επιθέσεις. Η αντίσταση στην εισβολή του εχθρού είναι υπόθεση όλων μας. Αυτό πρέπει να είναι σαφές σε όλους. "

Ό,τι και αν κάνουν οι Κούρδοι για το μέλλον τους για να υπερασπιστούν την ύπαρξή τους και τη ζωή τους είναι νόμιμο και σωστό, ξεκαθάρισε ο Bayık. «Οι γυναίκες και οι νέοι ειδικότερα δεν πρέπει να σταματήσουν την αντίστασή τους εναντίον των Τούρκων εισβολέων και να μην ξεχάσουν ποτέ αυτούς που έχασαν τη ζωή τους σε αυτόν τον αγώνα. Με το να τους θυμόμαστε, θέτουμε σε εφαρμογή και τα ιδανικά τους.

Ο κουρδικός λαός χρειάζεται μόνο την επιτυχία. Τίποτα λιγότερο από την επιτυχία δεν θα σώσει τον κουρδικό λαό από τον αφανισμό, επιτρέποντάς τους να ζήσουν ελεύθερα.