Ασσύριοι στο Τιλ Τεμίρ: «Θα διώξουμε το τουρκικό κράτος από αυτά τα εδάφη»

Ασσύριοι στο Τιλ Τεμίρ: «Θα διώξουμε το τουρκικό κράτος από αυτά τα εδάφη»

Ασσύριοι στο Τιλ Τεμίρ: «Θα διώξουμε το τουρκικό κράτος από αυτά τα εδάφη»

Ασσύριοι στο Τιλ Τεμίρ: «Θα διώξουμε το τουρκικό κράτος από αυτά τα εδάφη»

Οι Ασσύριοι στο Τιλ Τεμίρ δήλωσαν ότι βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο λόγω των επιθέσεων του τουρκικού κράτους στην περιοχή, τονίζοντας ότι θα πολεμήσουν μέχρι να διώξουν το τουρκικό κράτος από τα εδάφη τους.

Μιλήσαμε με το μέλος του Ασσυριακού Δημοκρατικού Κόμματος στη Συρία, Σεμόν Γιουνάν και το μέλος της Συριακής Λαϊκής Συνέλευσης των Ασσυρίων, Σεργκόν Σιλεϊγιόν για τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους εναντίον του Τιλ Τεμίρ (Tal Tamr), τις εμπειρίες του Ασσυριακού λαού, τις απόψεις του Ασσυριακού κόμματος, τις συνελεύσεις τους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Ο Σεμόν Γιουνάν τόνισε ότι το τουρκικό κράτος επιτίθεται σε όλες τις εθνοτικές ομάδες. «Οι παραβιάσεις του τουρκικού κράτους στα ασσυριακά χωριά όπως το Telişnan και το Dildara στρέφονται εναντίον όλων των λαών της περιοχής. Επιτίθεται σε όλους μας αδιακρίτως».

Ο Γιουνάν παρατήρησε ότι το Ασσυριακό Δημοκρατικό Κόμμα γνωρίζει για αυτές τις επιθέσεις και παρακολουθεί στενά την κατάσταση των Ασσυρίων που ζουν στη Συρία. «Μέσα από το τελευταίο κύμα επιθέσεων, θέλουν να προκαλέσουν διαμάχες μεταξύ των λαών της περιοχής. Όλα τα ιδρύματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή πρέπει να έρθουν εδώ και να δουν τι συμβαίνει και να πράξουν το έργο τους. Τα ιδρύματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να σταματήσουν τις παραβιάσεις. Δεν αρκεί η αναφορά παραβιάσεων μέσω δελτίων τύπου. Πρέπει να αναλάβουν δράση προκειμένου οι άνθρωποι να παραμείνουν στη γη τους».

Ο Γιουνάν επεσήμανε ότι οι σφαγές που πραγματοποιήθηκαν για να αποδεκατιστούν οι Έλληνες, Αρμένιοι, και Ασσύριοι στο παρελθόν πραγματοποιούνται επί του παρόντος εναντίον όλων των λαών.

«Το τουρκικό κράτος παραμένει διαβόητο και στυγνό από τη γενοκτονία των Ασσυρίων που πραγματοποίησε πριν από έναν αιώνα, μέχρι σήμερα. Τα εγκλήματα συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Ακριβώς όπως πραγματοποίησε μαζικές σφαγές εναντίον των Σύριων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων στο παρελθόν, τώρα στοχεύει όλους τους λαούς της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Η διεθνής κοινότητα, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλοι οι λαοί, εντός και εκτός της Συρίας, πρέπει να βρουν μια λύση για την περιοχή και να αποτρέψουν επιθέσεις που στοχοποιούν τον άμαχο πληθυσμό».

«Προκαλούν διχόνοιες στους λαούς που έχουν ενωθεί»

Ο Σεργκόν Σιλεϊγιόν καταδίκασε τις συνεχείς εισβολές του τουρκικού κράτους στο συριακό έδαφος. «Το τουρκικό κράτος επιτίθεται στην περιοχή μέσω του στρατού και των μισθοφόρων του και στοχοποιεί άμεσα τους πολίτες. Οι επιθέσεις του καταστρέφουν σπίτια αμάχων. Σφάζει αμάχους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών. Τα ασσυριακά χωριά στο Τιλ Τεμίρ απειλούνται με τουρκική εισβολή. Οι επιθέσεις στα χωριά Telişnan, Dildara, Shex Ali και Micebra έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες».

Ο Σιλεϊγιόν υπογράμμισε ότι αυτές οι επιθέσεις δεν αποτελούν κάτι καινούργιο. «Αυτή η κατάσταση δεν είναι κάτι καινούργιο για τους Οθωμανούς. Σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους κατά τη Γενοκτονία των Ασσυρίων το 1915. Οι Οθωμανοί από τότε σφάζουν Αρμένιους, Σύριους και Ασσύριους. Έχουν διαπράξει άπειρα εγκλήματα. Το τουρκικό κράτος, το οποίο στηρίζεται στην ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, θέλει να καταστρέψει τα συστατικά τους λαούς στην περιοχή.

Επιδιώκει να δημιουργήσει μια κατάσταση βασισμένη στον φόβο και τη διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων της περιοχής που έχουν διαμορφώσει την ενότητά τους και υπερασπίζονται τα εδάφη τους. Δεν θα πετύχουν ποτέ τον στόχο τους. Θα τους διώξουμε από το συριακό έδαφος.

Είναι ήδη γνωστό ότι το τουρκικό κράτος εισβολής είναι ο πλησιέστερος σύμμαχος του ISIS. Θα διώξουμε όλους αυτούς που επιτέθηκαν στην περιοχή μας, υπέβαλαν σε σφαγές τους Σύριους-Ασσύριους, κατέστρεψαν τις εκκλησίες μας, λεηλάτησαν τα σπίτια και τις περιουσίες μας και ανάγκασαν τον λαό των Συρίων, των Ασσυρίων και των Χαλδαίων να μεταναστεύσουν από αυτά τα εδάφη. Η διεθνής κοινότητα πρέπει επίσης να ενεργήσει δυναμικά και να αποτρέψει αυτές τις επιθέσεις εισβολής».