Θα μετατρέψουμε σε φως το σκοτάδι

Θα μετατρέψουμε σε φως το σκοτάδι

Θα μετατρέψουμε σε φως το σκοτάδι

Θα μετατρέψουμε σε φως το σκοτάδι

Οι Pervin Buldan και Mithat Sancar, συμπρόεδροι του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), μοιράστηκαν ένα μήνυμα με τα εκατομμύρια ανθρώπων που συμμετείχαν στους εορτασμούς του Νεβρόζ στην Τουρκία. «Όπως ο ήλιος που φωτίζει τους πιο σκοτεινούς διαδρόμους, δείξατε την ελπίδα ότι ο μαύρος χειμώνας σε αυτήν τη χώρα, θα μετατραπεί σε άνοιξη".

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας τους ήταν τα εξής:

"«Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί τοπικοί ηγέτες και μέλη του κόμματος: Γιορτάσαμε το Νεβρόζ του 2021 με μεγάλο ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα. Με μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Νεβρόζ, γίνατε πηγή ελπίδας για όλους όσους απαιτούν αλλαγή και ελευθερία σε αυτήν τη χώρα. Δίνοντας το μήνυμα στους τυράννους ότι «Είμαστε εδώ και είμαστε εκατομμύρια», εκφράσατε τα αιτήματα για ελευθερία, ειρήνη και δημοκρατία. Δώσατε ελπίδα και θάρρος σε όλη τη χώρα».

«Όταν ο ήλιος αρχίζει να ανατέλλει, δεν υπάρχει μέρος για να κρυφτεί το σκοτάδι»

«Όπως ο ήλιος που φωτίζει τους πιο σκοτεινούς διαδρόμους, δείξατε την ελπίδα ότι ο μαύρος χειμώνας σε αυτή τη χώρα, θα μετατραπεί σε άνοιξη. Θα μετατρέψουμε το σκοτάδι σε φως, παρά τις ατελείωτες επιθέσεις στο κόμμα μας, οι οποίες κυμαίνονται από προσπάθειες να μας κλείσουν οριστικά, μέχρι να καθαιρέσουν τους βουλευτές μας από το κοινοβούλιο και παρά τις προσπάθειες που κυμαίνονται από το να συλλάβουν τους εκλεγμένους πολιτικούς μας και να τους κρατούν ως ομήρους στις φυλακές, μέχρι τις «επιχειρήσεις καταστροφής» που στοχοποιούν το κόμμα μας.

Όταν ο ήλιος αρχίζει να ανατέλλει, δεν υπάρχει μέρος για να κρυφτεί το σκοτάδι. Με τη φλόγα του Νεβρόζ, στείλατε το μήνυμα ότι θα αντισταθούμε σε όλες τις καταπιεστικές πολιτικές και θα εξαλείψουμε το σκοτάδι.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους ενισχύουν την πίστη όλων μας στον αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία, με την αποφασιστικότητα και το θάρρος σας. Ευχαριστούμε τα μέλη μας και τους υπευθύνους των επαρχιακών και περιφερειακών οργανώσεων, τους βουλευτές, τα τοπικά εκλεγμένα μέλη του κόμματος και τις επιτροπές οργάνωσης για τις μεγάλες τους προσπάθειές να διοργανώσουν τον εορτασμό του Νεβρόζ. Σας ευχαριστούμε. Για άλλη μια φορά, γιορτάζουμε το Νεβρόζ μαζί με όλους και για όλους τους λαούς. Ζήτω το Νεβρόζ»."