YPJ: Η καταδικαστική απόφαση για την Çiçek Kobanê δεν είναι τυχαία

YPJ: Η καταδικαστική απόφαση για την Çiçek Kobanê δεν είναι τυχαία

YPJ: Η καταδικαστική απόφαση για την Çiçek Kobanê δεν είναι τυχαία

YPJ: Η καταδικαστική απόφαση για την Çiçek Kobanê δεν είναι τυχαία

Οι Γυναικείες Μονάδες Προστασίας (YPJ), ανέφεραν ότι η δίκη της μαχήτριας Çiçek Kobanê αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την ενέργεια και να απελευθερωθούν όλες οι γυναίκες κρατούμενες στις φυλακές του τουρκικού καθεστώτος, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον αγώνα, την αντίσταση και τη φεμινιστική χειραφέτηση.

Σχετικά με την ετυμηγορία των τουρκικών αρχών εις βάρος της μαχήτριας Çiçek Kobanê, η Γενική Διοίκηση του YPJ εξέδωσε την παρακάτω δήλωση:

Μια ακόμα κατάφωρη παραβίαση κατά του διεθνούς ανθρώπινου δικαίου και του νόμου των ενόπλων συγκρούσεων διαπράττεται από το τουρκικό κατοχικό κράτος, με τη δίκη της μαχήτριας Çiçek Kobanê, η οποία συνελήφθη στις 21 Οκτωβρίου 2012 σε ένα χωριό της βορειοανατολικής Συρίας από μισθοφορική ομάδα που ελέγχεται από τον τουρκικό στρατό κατοχής. Η μαχήτρια του YPJ συνελήφθη κατά την διάρκεια τουρκικής κατοχικής επιχείρηση στην περιοχή, και μεταφέρθηκε παράνομα στην Τουρκία για να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από το τουρκικό δικαστήριο στις 23 Μαρτίου 2021, χωρίς να διαπράξει αδίκημα ή έγκλημα εναντίον της Τουρκίας ή οποιουδήποτε Τούρκου πολίτη και χωρίς να έχει προκαλέσει καταστροφές ή ζημίες».

«Δεδομένου ότι η συντρόφισσά μας συνελήφθη σε ένοπλη σύγκρουση, αυτό της δίνει το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με όλες τις συμφωνίες και τους κανόνες που ισχύουν για τους αιχμάλωτους πολέμου, παρέχοντάς της προστασία και σωστή μεταχείριση».

Από την στιγμή που τα συριακά εδάφη καταλήφθηκαν από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και τις ομάδες μισθοφόρων της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, οι Σύριοι πολίτες μεταφέρονται συστηματικά στο τουρκικό έδαφος και κρατούνται παράνομα. Οι πράξεις αυτές έχουν αποδειχθεί και καταδικασθεί από τον ΟΗΕ και άλλους οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι κάλεσαν την Τουρκία να σταματήσει όλες αυτές τις παραβιάσεις. Ωστόσο το τουρκικό καθεστώς αγνοεί επιδεικτικά τη διεθνή κοινότητα, και τώρα οδήγησε σε δίκη τη συντρόφισσά μας, επιβάλλοντάς της ποινή ισόβιας κάθειρξης».

«Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς, και τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, να καταδικάσουν την παράνομη τουρκική δράση και να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση όλων των Σύριων που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία».

Οι τουρκικές αυτές ενέργειες όχι μόνο δεν θα μας αποτρέψουν, αλλά μας κάνουν πιο αποφασισμένες να προχωρήσουμε στην καταπολέμηση της κατοχής και της καταπίεσης, καθώς γνωρίζουμε καλά ότι αυτές οι ενέργειες αποτελούν εκδίκηση για στην ήττα που επιφέραμε στο ISIS, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να προσπαθεί να αναζωογονήσει κελιά του στην περιοχή.

«Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η καταδίκη της συντρόφισσάς μας ήρθε την ίδια στιγμή που ολόκληρος ο κόσμος γιορτάζει την ήττα του ISIS στο Μπαγκούζ. Καλούμε όλες τις γυναίκες να δείξουν την αλληλεγγύη τους καταδικάζοντας αυτήν την ενέργεια που αποτελεί εκδίκηση εναντίον όλων των γυναικών, κάτι που αποδεικνύει άλλωστε και η απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης».

Από αυτήν τη στιγμή δεσμευόμαστε να αυξήσουμε την αντίσταση και την αποφασιστικότητά μας στον δρόμο που χάραξαν οι συντρόφισσές μας, και όλοι εκείνοι που βρίσκονται αιχμάλωτοι στις τουρκικές κρατικές φυλακές για χάρη των υψηλών ανθρώπινων αξιών και της φεμινιστικής χειραφέτησης.