Βορειοανατολική Συρία: Ο αδιάκριτος βομβαρδισμός της Τουρκίας και οι μισθοφόροι εκτοπίζουν 150.000 κατοίκους

Βορειοανατολική Συρία: Ο αδιάκριτος βομβαρδισμός της Τουρκίας και οι μισθοφόροι εκτοπίζουν 150.000 κατοίκους

Βορειοανατολική Συρία: Ο αδιάκριτος βομβαρδισμός της Τουρκίας και οι μισθοφόροι του Ζιργκάν εκτοπίζουν 150.000 κατοίκους

Βορειοανατολική Συρία: Ο αδιάκριτος βομβαρδισμός της Τουρκίας και οι μισθοφόροι εκτοπίζουν 150.000 κατοίκους

Η Τουρκία βομβαρδίζει και επιτίθεται στη Ζιργκάν και στα χωριά της καθημερινά από τότε που κατέλαβε την Σερεκανίγιε και ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων, 150.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στα εσωτερικά της χώρας ως πρόσφυγες.

Η περιοχή Ζιργκάν της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας απέχει μόλις 2 χλμ. από την περιοχή που ελέγχεται από την Τουρκία και τους μισθοφόρους της. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι ένοπλες συμμορίες των μισθοφόρων που συνδέονται με το τουρκικό κράτος βομβαρδίζουν τη Ζιργκάν καθημερινά από τις αρχές Ιουλίου και ότι τώρα έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους εναντίον 28 ακόμη χωριών της περιοχής.

150.000 άνθρωποι αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα.

Τα όπλα εκτοξεύονται από τη βάση της Τουρκίας στο χωριό Dawudiye και στοχεύουν ιδίως τα χωριά Dede Ebdel, Xedrawî, Ûm Hermala και El-Niwêhat σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και πρόσφατα ένας άμαχος τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως ο Memdûh Sêfo, πιστεύουν ότι στόχος του τουρκικού στρατού είναι να πάρει τον έλεγχο της περιοχής Ζιργκάν, όπως ακριβώς ελέγχει το Αφρίν (Efrîn), το Ρας αλ-Αίν (Σερεκανίγιε) και την Τελ Αμπιάντ (Γκιρε Σπι).

Ο Memdûh δήλωσε ότι ζουν κάτω από αυτήν τη συνεχή απειλή και τον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους, από τότε που η Τουρκία και οι συνεργαζόμενες συμμορίες μισθοφόρων άρχισαν να βομβαρδίζουν καθημερινά την Ζιργκάν με βαριά όπλα και πυραύλους. «Η βάση των μισθοφόρων είναι πολύ κοντά στο χωριό μας και μας βομβαρδίζουν ασταμάτητα».

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι δεν σκοπεύει να φύγει από το σπίτι του. «Είναι μια τακτική, θέλουν να μας αναγκάσουν να φύγουμε από τα σπίτια μας, αλλά δεν πρόκειται να πάω πουθενά, αυτό είναι το σπίτι μου, η γη μου», είπε.

Ο Memdûh Sêfo πιστεύει επίσης ότι ένας από τους στόχους των επιθέσεων είναι η αλλαγή της δημογραφικής δομής της περιοχής. «Βομβαρδίζουν συνεχώς την περιοχή μας, με σκοπό να μας αναγκάσουν να φύγουμε, έτσι ώστε να εγκαταστήσουν τους δικούς τους μισθοφόρους εδώ. Αυτό ακριβώς κάνει η Τουρκία σε Αφρίν, Σερεκανίγιε και Γκιρε Σπι, σκοπεύουν να αλλάξουν τη δημογραφική δομή του πληθυσμού και να εγκαταστήσουν τους υποστηρικτές τους εδώ, στα σπίτια μας», είπε.

«Ως λαοί της Βορειοανατολικής Συρίας, γνωρίζουμε καλά τα σχέδια εισβολής του τουρκικού κράτους και τι θέλει να κάνει στην περιοχή. Το τουρκικό κράτος επιτίθεται αδιάκοπα, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή την εθνότητα. Κούρδοι, Άραβες και Σύριοι δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τη γη τους».

Ο Cemîl Mihemed είναι ακόμα ένας κάτοικος της περιοχής. Υπογραμμίζει τη ζημιά που υπέστη η φύση και το περιβάλλον από τις εκρηκτικές οβίδες που πέφτουν στην περιοχή. «Καταστρέφουν τη φύση μας και μετά λεηλατούν τα σπίτια μας», είπε.

«Τα ζώα μας πεθαίνουν λόγω αδιάκριτων βομβαρδισμών, και παράλληλα στοχεύουν να βλάψουν την περιουσία του άμαχου πληθυσμού. Φυσικά, ο κόσμος το γνωρίζει καλά αυτό. Η Τουρκία δεν μπορεί να νικήσει τη θέληση του λαού μας».