Βάρβαρος τουρκικός βομβαρδισμός στην πόλη Ain Issa

Βάρβαρος τουρκικός βομβαρδισμός στην πόλη Ain Issa

Βαρβαρικός τουρκικός βομβαρδισμός στην Ain Issa

Βάρβαρος τουρκικός βομβαρδισμός στην πόλη Ain Issa

Τα περίχωρα της πόλης Ain Issa, στη διεθνή εθνική οδό Χαλέπι-Χασάκα, γνωστή ως M4, υπέστησαν αδιάκοπο και βίαιο βομβαρδισμό από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής και τους ελεγχόμενους από την Τουρκία μισθοφόρους, προχθές το βράδυ.

Νυχτερινά βίντεο που τραβήχτηκαν από δημοσιογράφο της περιοχής Ain Issa, επιβεβαιώνουν την ένταση και την αγριότητα του βομβαρδισμού στην πόλη και τα κατοικημένα χωριά που γειτνιάζουν με τον διεθνή αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Χασάκα, γνωστό ως M4, από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής και τους ελεγχόμενους από την Τουρκία μισθοφόρους.

Το Σάββατο το απόγευμα, τουλάχιστον 150 πυραύλους και ρουκέτες εκτοξεύθηκαν μεταξύ τις 15:00 και 23:00 τοπική ώρα, στα πλαίσια μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης από το τουρκικό καθεστώς, που έρχεται ως αποτέλεσμα της αποτυχίας του να φτάσει στον Διεθνή Αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Χασάκα, γνωστό ως M4, και το χωριό Mi'alagh, στις 23 Νοεμβρίου 2020, αφού υπέστη σοβαρές απώλειες από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Από τις 17 Νοεμβρίου 2020, έως τις 5 Δεκεμβρίου, 14 πολίτες τραυματίστηκαν και τέσσερις έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, κατά τους βομβαρδισμούς από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή.

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς οι Ρωσικές Δυνάμεις και οι Συριακές Κυβερνητικές Δυνάμεις σιωπούν για τα εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα, παρόλο που οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στις πρώτες γραμμές του μετώπου στην Ain Issa εδώ και έναν χρόνο. Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις προβαίνουν σε ωμή παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, όπως αυτή προέκυψε από τη Συμφωνία του Σότσι, στις 22 Οκτωβρίου 2019, μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.