Τουρκικοί βομβαρδισμοί καταστρέφουν τέμενος στη βόρεια Συρία

Τουρκικοί βομβαρδισμοί καταστρέφουν τέμενος στη βόρεια Συρία

Τουρκικοί βομβαρδισμοί καταστρέφουν τέμενος στη βόρεια Συρία

Τουρκικοί βομβαρδισμοί καταστρέφουν τέμενος στη βόρεια Συρία

Οι τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται τακτικά και εντατικά σε χωριά γύρω από την Αΐν Ισσά (Eyn Isa) και την Τελ Αμπιάντ (Γκιρε-Σπι), όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Hawar.

Καθώς συμπληρώνεται η τρίτη μαύρη επέτειος από τις παράνομες εισβολές της Τουρκίας στις πόλεις Ρας αλ-Αϊν (Σερεκανίγια) και Τελ Αμπιάντ (Γκιρε-Σπι), η Τουρκία έχει βομβαρδίσει πάνω από 25 χωριά από χθες το απόγευμα.

Τα χωριά Jedida, Misherfê, Seramid, Fatsa, Hiwêca, Um Beramîl, Xazilî, Zenûbiya και Xirbet Beqer, και μια περιοχή γύρω από την εταιρεία τσιμέντου του Κομπάνι δέχθηκαν επίθεση από δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία, με τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Μ4 να είναι ένας από τους κύριους στόχους των τουρκικών βομβαρδισμών.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί στην πρωτεύουσα της επαρχίας Αΐν Ισσά μετά τον βομβαρδισμό εγκαταστάσεων και καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος της πόλης. Τα σπίτια και οι περιουσίες έχουν υποστεί ζημιές σε όλη την περιοχή και ένα μέρος του τεμένους του χωριού Φάτσα έχει καταστραφεί.

Ταυτόχρονα με τις επιθέσεις εναντίον της Αΐν Ισσά, 19 οβίδες βαρέος πυροβολικού εκτοξεύτηκαν εναντίον των χωριών Bozkîc και Ewn Dadat στα βόρεια της Μανμπίτζ, ενώ και το χωριό Kawkilî, δυτικά του Μπαμπ, βομβαρδίστηκε με πυροβόλα όπλα.

Από τον Αύγουστο του 2022, η Τουρκία έχει εξαπολύσει περισσότερες από 400 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Τελ Αμπιάντ (Γκιρε-Σπι) και της Αΐν Ισσά.

Σχεδόν 250 επιφανείς προσωπικότητες από την Ευρώπη και τη Συρία εξέδωσαν κοινή δήλωση τον Ιούνιο υποστηρίζοντας ότι οι τουρκικές επιθέσεις κατά της Συρίας απειλούν να αυξήσουν και να ενισχύσουν την παγκόσμια τρομοκρατία.

https://twitter.com/hawarnews/status/1579408744408297474?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1579408744408297474%7Ctwgr%5Ebd05d2e4b5ce3a57f1c2ce0cafdf90d8dc9a9b67%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmedyanews.net%2Fturkish-bombing-destroys-mosque-in-northern-syria%2F