Το YPG θυμάται την απελευθέρωση του Κομπάνι: Θα ελευθερώσουμε όλα τα κατεχόμενα εδάφη μας

Το YPG θυμάται την απελευθέρωση του Κομπάνι: Θα ελευθερώσουμε όλα τα κατεχόμενα εδάφη μας

Το YPG θυμάται την απελευθέρωση του Κομπάνι: Θα ελευθερώσουμε όλα τα κατεχόμενα εδάφη μας

Το YPG θυμάται την απελευθέρωση του Κομπάνι: Θα ελευθερώσουμε όλα τα κατεχόμενα εδάφη μας

Το YPG γιόρτασε την επέτειο της απελευθέρωσης του Κομπάνι από το ISIS, δηλώνοντας: «Θα υπερασπιστούμε όλες τις περιοχές μας στο πνεύμα της αντίστασης του Κομπάνι».

Η Γενική Διοίκηση των Μονάδων Άμυνας του Λαού (YPG), εξέδωσε γραπτή δήλωση για τον εορτασμό της 8ης επετείου από την απελευθέρωση του Κομπάνι από το ISIS.

Η ανακοίνωση του YPG ανέφερε τα εξής:

«Γιορτάζουμε την 8η επέτειο από την απελευθέρωση του Κομπάνι. Τιμούμε όλους τους ήρωές μας που πολέμησαν το ISIS με πνεύμα αυτοθυσίας και διεθνή ευθύνη, και έπεσαν μάρτυρες στον αγώνα. Συγχαίρουμε τον Κούρδο ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τους λαούς του Κομπάνι, του Κουρδιστάν και του κόσμου για αυτή την ιστορική νίκη.

Το Κομπάνι, η πόλη όπου πυροδοτήθηκε για πρώτη φορά η επανάσταση, είναι γνωστή για τον πατριωτισμό και το θάρρος της. Η πόλη έχει υποστεί πολλές βίαιες επιθέσεις από τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης της Ροζάβα. Η μεγαλύτερη και πιο σοβαρή επίθεση έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Υποστηριζόμενο από το τουρκικό κατοχικό κράτος, το ISIS έβαλε στο στόχαστρο το Κομπάνι για να εκδικηθεί την ήττα του στο Σενγκάλ και να σβήσει την επαναστατική φλόγα.

«Απειλή για όλο τον κόσμο»

Η επίθεση στο Κομπάνι έγινε σε μια εποχή που όλες οι χώρες από το Ιράκ μέχρι τη Συρία και σε όλο τον κόσμο παρέμεναν απελπισμένες ενάντια στη βιαιότητα του ISIS. Το ISIS διέπραττε σφαγές και γενοκτονίες σε όποια πόλη καταλάμβανε, αποτελώντας μεγάλη απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η τζιχαντιστική ομάδα κατανικήθηκε από την ιστορική αντίσταση των μαχητών των YPJ-YPG και του λαού του Κομπάνι. Όπως το ISIS περικύκλωσε το Κομπάνι από τέσσερις πλευρές, ο λαός ολόκληρου του Κουρδιστάν υποστήριξε την αντίσταση στο Κομπάνι. Νέοι και νέες από το Μπακούρ, το Ροτζχιλάτ και το Μπασούρ Κουρδιστάν (Τουρκία, Ιράν και Ιράκ) υποστήριξαν επίσης την αντίσταση.

«Θρυλική αντίσταση»

Μια θρυλική αντίσταση έλαβε χώρα σε κάθε δρόμο του Κομπάνι. Αυτή η αντίσταση οδήγησε σε παγκόσμιες διαδηλώσεις. Εκατοντάδες διεθνιστές νέοι εντάχθηκαν στην Επανάσταση της Ροζάβα. Με άλλα λόγια, η αντίσταση του Κομπάνι έγινε γέφυρα μεταξύ των καταπιεσμένων λαών της Μέσης Ανατολής και του κόσμου και έφερε στο φως ένα οικουμενικό πνεύμα. Επρόκειτο για το επαναστατικό πνεύμα του λαού που πολεμούσε στο Κομπάνι. Έτσι ξεκίνησε η ιστορική ήττα του ISIS.

Αναμφίβολα, αυτή η ιστορική νίκη κατακτήθηκε με τις προσπάθειες, τις θυσίες και τον ηρωισμό των μαρτυρικών συντρόφων μας και των τραυματιών μας, όπως οι Rêvan Rojava, Arîn και Gelhat. Είμαστε όλοι ευγνώμονες για αυτές τις πολύτιμες ιερές τους προσπάθειες.

Ολόκληρη η περιοχή της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, ειδικά το Κομπάνι, αντιμετωπίζει τον ίδιο κίνδυνο σήμερα. Το τουρκικό κράτος εισβολής προετοιμάζεται για μία νέα χερσαία επιχείρηση, πραγματοποιώντας παράλληλα αεροπορικές επιδρομές ως αποτέλεσμα των συμμαχιών του με περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις. Από τις 19 Νοεμβρίου 2022, οι περιοχές μας αντιμετωπίζουν ένα νέο κύμα επιθέσεων. Οι τρέχουσες επιθέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αναζωπύρωση του ISIS. Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Ράκα στις αρχές του έτους σηματοδότησε την αρχή των προσπαθειών του ISIS να εξαπολύσει νέες επιθέσεις και σφαγές. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν νέες επιχειρήσεις για να αποτρέψουν και να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις.

Ως YPG, θα απελευθερώσουμε τα κατεχόμενα εδάφη μας, όπως κάναμε για την ελευθερία του Κομπάνι πληρώνοντας βαρύ τίμημα. Θα υπερασπιστούμε όλες τις περιοχές μας στο πνεύμα της αντίστασης του Κομπάνι. Σε αυτή τη βάση, κάθε πατριώτης, περιβαλλοντιστής, επαναστάτης και αγωνιστής υπέρ της ελευθερίας, θα πρέπει να αντιδρά σε τέτοιες επιθέσεις και να παίρνει θέση.

Γιορτάζουμε για άλλη μια φορά την επέτειο της ιστορικής απελευθέρωσης του Κομπάνι για τον λαό μας και όλη την ανθρωπότητα. Αναμφίβολα θα οδηγήσουμε τον αγώνα της αντίστασης στη νίκη, παλεύοντας για ένα ελεύθερο μέλλον και μια πραγματική ειρήνη».