Το τουρκικό κράτος στοχοποιεί τις Κούρδισσες

Το τουρκικό κράτος στοχοποιεί τις Κούρδισσες

Το τουρκικό κράτος στοχοποιεί τις Κούρδισσες

Το τουρκικό κράτος στοχοποιεί τις Κούρδισσες

Η συμπρόεδρος της Ένωσης Δικηγόρων στην περιοχή al-Jazira δήλωσε ότι το τουρκικό καθεστώς στοχοποιεί το φρόνημα και τις ελευθερίες των Κούρδισσων γυναικών θεσπίζοντας αντίστοιχους νόμους.

Μιλώντας για τις μακροχρόνιες πολιτικές του τουρκικού κράτους εναντίον των Κούρδισσων γυναικών, με το τρίπτυχο "βιασμός, εξόντωση και βία", η Hatice Ibrahim, συμπρόεδρος της Ένωσης Δικηγόρων στην περιοχή Cizire (al-Jazira) εξήγησε ότι "ο βιασμός, η παρενόχληση, η βία, τα βασανιστήρια και η εξόντωση είναι εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον των γυναικών προκειμένου να τις φιμώσουν και να τις καθυποτάξουν. "

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Έρευνας και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Γυναικών, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των γυναικών και των παιδιών στο Αφρίν, στο Γκίρε Σπι και στη Σερεκανίγια, πόλεις οι οποίες έχουν καταληφθεί από το τουρκικό κράτος, καταγράφηκαν ως εξής: Γυναίκες: 88 δολοφονίες, 140 απαγωγές, 176 τραυματισμοί. Παιδιά: 99 σκοτώθηκαν, 11 απήχθησαν και 176 τραυματίστηκαν.

Οι νόμοι του τουρκικού κράτους προστατεύουν τους βιαστές

Η Hatice Ibrahim δήλωσε: "Το τουρκικό κράτος στοχοποιεί συγκεκριμένα τις Κούρδισσες χρησιμοποιώντας ειδικές τακτικές πολέμου εναντίον των οικογενειών του Κουρδικού λαού".

Η δικηγόρος αναφέρθηκε και στην αποτυχία των δικαστηρίων να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους σχετικά με τα εγκλήματα κατά των γυναικών: «Δυστυχώς, οι νόμοι και τα δικαστήρια προστατεύουν τους βιαστές και τους δράστες εγκλημάτων κατά των γυναικών, δίχως να τους διώκουν». Εξήγησε ότι το τουρκικό κράτος συμμετέχει σε αυτά τα εγκλήματα και ότι είναι εκείνο που δίνει εντολές για τη διάπραξή τους, καθώς "οι νόμοι του τουρκικού κράτους προστατεύουν τους βιαστές."

Τα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να δικάσουν το τουρκικό κράτος

Η Ibrahim ανέφερε ότι τα εγκλήματα των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων αυξάνονται μέρα με τη μέρα στη βόρεια και ανατολική Συρία, τονίζοντας ότι τα εγκλήματα του βιασμού, της βίας, των βασανιστηρίων και της απαγωγής των γυναικών συνεχίζονται στις κατεχόμενες περιοχές. Τα εγκλήματα αυτά διαπράττονται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

Η Ibrahim επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα δεν εκτελεί τα καθήκοντά της σχετικά με τα εν λόγω εγκλήματα: "Οι θεσμοί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η διεθνής κοινότητα παραμένουν ενοχικά σιωπηλοί. Κάθε μέρα στο Αφρίν, στο Γκίρε Σπι και στη Σερεκανίγια οι γυναίκες απάγονται, σκοτώνονται και βιάζονται.

Τα εγκλήματα της τουρκικής κατοχής εναντίον των γυναικών είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, και εκείνοι που κλείνουν τα μάτια τους και σιωπούν είναι συνεργοί της τουρκικής εγκληματικότητας. Τα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να κινήσουν υποθέσεις εναντίον του τουρκικού κράτους και να το αναγκάσουν να λογοδοτήσει."

Τα αρμόδια όργανα σιωπούν

Η Hatice Ibrahim εξήγησε ότι το τουρκικό καθεστώς και οι μισθοφόροι του διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας: «Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, τα εγκλήματα που διαπράττονται είναι πολυάριθμα και οι διεθνείς επιτροπές για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν εισέλθει ακόμη στα κατεχόμενα εδάφη για να διεξάγουν έρευνες, παρέχοντας έτσι κάλυψη στους εγκληματίες. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι το τουρκικό κράτος διαπράττει εγκλήματα κατά των γυναικών σε καθημερινή βάση και πως οι γυναίκες γίνονται θύματα μέχρι και αγοραπωλησιών στην περιοχή. Τα αρμόδια όργανα σιωπούν.

Οι γυναίκες είναι σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας

Η δικηγόρος εξήγησε ότι η επανάσταση στη βόρεια και ανατολική Συρία είναι γνωστή ως επανάσταση των γυναικών στις σελίδες της ιστορίας, σημειώνοντας ότι οι γυναίκες έχουν αγωνιστεί σε κάθε ίντσα της γης στην περιοχή: «Η επανάσταση των γυναικών είναι σύμβολο ελευθερίας, δικαιοσύνης και δικαιωμάτων. Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επανάστασης, των στρατιωτικών δυνάμεων και στις πρώτες γραμμές για την προστασία και την υπεράσπιση του λαού τους, έχουν τη θέση τους στην οργάνωση, την εργασία και στην εκπαίδευση της κοινωνίας και των γυναικών. Η επανάσταση αποτελεί νίκη για τις γυναίκες και ήττα για την πατριαρχική νοοτροπία, το φασιστικό κράτος και την τρομοκρατία."

Το τουρκικό κράτος φοβάται ότι η κοινωνία με την απελευθέρωση των γυναικών θα σπάσει τα δεσμά της δουλείας

Η Hatice Ibrahim ανέφερε ότι η κοινωνία θα απελευθερωθεί με την ελευθερία των γυναικών και ότι το τουρκικό κράτος δεν μπορέσει να συνεχίσει τις πολιτικές και τα εγκλήματά του αν επιτύχουμε ελεύθερες κοινωνίες με ελεύθερες γυναίκες.

«Με την κατάρριψη της νοοτροπίας της ανδρικής κυριαρχίας, η εξουσία θα ηττηθεί επίσης. Η εξουσία στηρίχθηκε στα θεμέλια της πατριαρχίας και της γενοκτονίας και το τουρκικό κράτος προσπαθεί να αποτρέψει την πτώση της εξουσίας του, και γι’ αυτό διεξάγει επιθέσεις εναντίον των γυναικών. Με την ελευθερία των γυναικών, η κυριαρχία του τουρκικού κράτους θα τελειώσει και η κοινωνία θα σπάσει τα δεσμά της δουλείας."

«Οι γυναίκες δεν πρέπει να υποταχθούν και να αποδεχτούν την αδικία. Το τουρκικό κράτος προσπαθεί να υπονομεύσει τον αγώνα των γυναικών, και για τον λόγο αυτό οφείλουμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, βάζοντας οριστικό τέλος στη γενοκτονία, την αδικία, τον βιασμό και τις απαγωγές, ενισχύοντας την αλληλεγγύη και την ενότητά μας».