Το τουρκικό κράτος στοχεύει σκοπίμως τον άμαχο πληθυσμό

Το τουρκικό κράτος στοχεύει σκοπίμως τον άμαχο πληθυσμό

Το τουρκικό κράτος στοχεύει σκοπίμως τον άμαχο πληθυσμό

Το τουρκικό κράτος στοχεύει σκοπίμως τον άμαχο πληθυσμό

Οι κάτοικοι του Μανμπίτζ, που δέχτηκαν επίθεση από τον τουρκικό στρατό εισβολής και τους μισθοφόρους του, επιβεβαίωσαν ότι το τουρκικό κράτος στοχεύει σκόπιμα τους πολίτες.

Στα χωριά του Μανμπίτζ στα σύνορα με τις περιοχές που καταλαμβάνει το τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι του, η ζωή των πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι κάτοικοι του Μανμπίτζ εξηγούν ότι το τουρκικό κράτος επιτίθεται σκόπιμα σε αμάχους και τόνισαν ότι στόχος αυτών των επιθέσεών του, είναι να αναγκάσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή και τα σπίτια τους.

Ο Mihemed Elusus, ο οποίος ζει στο χωριό Ereb Hesen, 20 χλμ. από το Μανμπίτζ, δήλωσε ότι το τουρκικό κράτος προσπαθεί να τρομάξει τους ανθρώπους της περιοχής, πυροβολώντας και βομβαρδίζοντας τις κατοικημένες περιοχές καθημερινά, μέχρι αργά το βράδυ.

Επισημαίνοντας ότι το τουρκικό καθεστώς στοχοποιεί σκόπιμα πολίτες, ο Elus είπε: "Σκοπίμως βομβαρδίζουν τις περιοχές όπου κατοικούν πολίτες. Είναι πιθανό να δείτε τα ίχνη αυτών των επιθέσεων σε πολλά σπίτια. Παρόλο που η ασφάλεια και η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε αυτές τις επιθέσεις. Δεν θα αφήσουμε τη γη μας. Οι αγρότες δεν μπορούν να οργώσουν τα χωράφια τους λόγω των επιθέσεων."

Μιλώντας για τις επιθέσεις, ο Hemze Ali Hemze, μαχητής του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Μανμπίτζ, επιβεβαίωσε ότι το τουρκικό κράτος στοχοποιεί σκόπιμα τους πολίτες, και για τον λόγο αυτό οι Κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι σε διαρκή υπηρεσία, μέρα και νύχτα, για να προστατεύσουν τον λαό της περιοχής.