Το SDF απέκρουσε τις τουρκικές προσπάθειες κατάληψης της Ain Issa

Το SDF απέκρουσε τις τουρκικές προσπάθειες κατάληψης της Ain Issa

Το SDF απέκρουσε τις τουρκικές προσπάθειες κατάληψης της Ain Issa

Το SDF απέκρουσε τις τουρκικές προσπάθειες κατάληψης της Ain Issa

Ο Aziz Xerbisan, ένας από τους διοικητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στο Ain Issa, δήλωσε ότι το SDF απέκρουσε την απόπειρα εισβολής προσθέτοντας: "Τα τουρκικά αεροπλάνα συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τις κατοικημένες περιοχές".

Οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής και οι συμμορίες τους επιτέθηκαν στην πόλη Ain Issa και στα γύρα χωριά, με οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (SIHA) και πολεμικά αεροπλάνα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι εισβολείς βομβάρδισαν το Seyda, το Mealek, τον αυτοκινητόδρομο Μ4 και τα περίχωρα του Ain Issa με βαριά όπλα, ενώ έθεσαν ως στόχο τους ένα στρατιωτικό παρατηρητήριο. Αν και οι στρατιώτες του συριακού καθεστώτος τραυματίστηκαν στις εχθροπραξίες, οι δυνάμεις του SDF ήταν οι μόνες που αντέδρασαν στην επίθεση κατά του παρατηρητηρίου το οποίο τελεί υπό ρωσικό έλεγχο.

Ο Aziz Xerbisan, ένας από τους διοικητές του SDF στην Ain Issa, αξιολόγησε τις τελευταίες επιθέσεις εισβολής του τουρκικού κράτους και των συμμοριών του εναντίον των Ain Issa και Γκίρε Σπι (Tal Abyad).

Αποκρούσαμε την επίθεση

Ο Xerbisan δήλωσε ότι οι δυνάμεις εισβολής του τουρκικού κράτους και οι συμμορίες του επιτέθηκαν στο χωριό Jahaba, 5 χλμ. από την Ain Issa, από τις 04:30 έως τις 05:00 το πρωί, και ανέφερε σχετικά με τις επιθέσεις. «Οι εισβολείς προσπάθησαν να εισέλθουν στο χωριό Jahaba. Επιτέθηκαν με βαριά όπλα. Απαντήσαμε στις επιθέσεις στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και αποκρούσαμε τις απόπειρες εισβολής. Παρόλο που οι εισβολείς απέτυχαν, βομβάρδισαν τον διεθνή αυτοκινητόδρομο Μ4, τα περίχωρα του Ain Issa και το χωριό Seyda στις 07.30. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στο χωριό Seyda. Οι ζωές των αμάχων βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κίνδυνο."

Στόχος το κοινό παρατηρητήριο

Σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις αυξήθηκαν μετά τη δημιουργία των σημείων κοινού ελέγχου, ο Xerbisan πρόσθεσε: «Στοχοποιήθηκε ένα παρατηρητήριο κοντά στη σιταποθήκη του Sawuma, στα ανατολικά του Ain Issa. Αν και το παρατηρητήριο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Δαμασκού και των ρωσικών στρατευμάτων, δεν υπήρξε απάντηση στις επιθέσεις. Οι εισβολείς βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές με πολεμικά αεροπλάνα. Πολλοί στρατιώτες του καθεστώτος τραυματίστηκαν. Η Ρωσία και οι δυνάμεις του καθεστώτος δεν ανταποκρίθηκαν στον βομβαρδισμό, ενώ η Δαμασκός και η Μόσχα παραμένουν σιωπηλές μπροστά σε αυτά τα εγκλήματα."