Το HPG δημοσίευσε τον ισολογισμό του πολέμου για τον Μάιο: 238 εισβολείς σκοτώθηκαν

Το HPG δημοσίευσε τον ισολογισμό του πολέμου για τον Μάιο: 238 εισβολείς σκοτώθηκαν

Το HPG δημοσίευσε τον ισολογισμό του πολέμου για τον Μάιο: 238 εισβολείς σκοτώθηκαν

Το HPG δημοσίευσε τον ισολογισμό του πολέμου για τον Μάιο: 238 εισβολείς σκοτώθηκαν

Οι αντάρτες πραγματοποίησαν 34 αεροπορικές επιθέσεις. Δεκάδες θέσεις και στρατιωτικός εξοπλισμός του εχθρού καταστράφηκε, 6 ελικόπτερα χτυπήθηκαν, 238 εισβολείς σκοτώθηκαν, 39 αντάρτες μαρτύρησαν.

Το Γραφείο Τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων του Λαού (HPG) δημοσίευσε τον ισολογισμό του πολέμου για τον Μάιο, παρέχοντας τις ακόλουθες πληροφορίες:

«Ο αγώνας μας για την ελευθερία ενάντια στο αποικιοκρατικό γενοκτονικό τουρκικό κράτος συνεχίζεται χωρίς διακοπή τα τελευταία 6 χρόνια. Αυτός ο πόλεμος έχει εισέλθει σε ένα νέο στάδιο με την επίθεση εισβολής στις περιοχές Αβασίν, Μετίνα και Ζαπ που ξεκίνησε από τον τουρκικό στρατό τη νύχτα της 23ης Απριλίου. Οι αντάρτες της Ελευθερίας του Κουρδιστάν επέδειξαν ιστορική αντίσταση για ένα μήνα. Αν και ο τουρκικός στρατός είχε σχέδιο να εισβάλει σε πολλά μέρη στο Νότιο Κουρδιστάν, οι δυνάμεις του αναγκάστηκαν να σταματήσουν λόγω της αντίστασης στις περιοχές Zendura, Small Cilo, Mervanos και Mamresh.

Χάρη στην αντίσταση των ηρωικών μαρτύρων μας, ο εχθρός δεν κατάφερε να προχωρήσει και να διατηρήσει την κυριαρχία του.

Η απόλυτη αντίσταση των ανταρτών

Το τουρκικό κράτος έχει ξεκινήσει μια πλήρη επίθεση γενοκτονίας εναντίον του κουρδικού λαού. Για αυτόν τον λόγο, οι αντάρτες της Ελευθερίας του Κουρδιστάν επέδειξαν μια συνολική και ολοκληρωμένη αντίσταση παντού, από το Amed έως το Amanos, από το Botan έως το Serhat και το Dersim. Η αποϊστική (εμπνευσμένη από τον Οτσαλάν) στάση αυτοθυσίας των ηρωικών μαρτύρων μας, καθησυχάζει τον κουρδικό λαό, αποκρούει την εισβολή του Κουρδιστάν, και μάχεται για το τέλος της απομόνωσης και την καταστροφή του φασισμού.

Η αντίσταση των Αμυντικών Δυνάμεων του Λαού που εκπληρώνουν με επιτυχία τα καθήκοντά τους με βάση τον Επαναστατικό Λαϊκό Πόλεμο, καθώς και οι ενέργειες και η εθνική στάση που αναπτύσσει η κουρδική νεολαία και ο λαός μας, υπό το πνεύμα του serhildan (λαϊκή εξέγερση), θα μας δώσει τη νίκη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα μας, οι δυνάμεις μας επέφεραν μεγάλα χτυπήματα στην κυριαρχία του τουρκικού κράτους στην περιοχή, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, όπως επίθεση και διείσδυση, σαμποτάζ, δολιοφθορά και ενέδρες, από βαριά όπλα μέχρι και επιθέσεις ελευθέρων σκοπευτών, από αεροπορικές επιθέσεις μέχρι και συντονισμένες επιθέσεις ανορθόδοξου πολέμου.

Οι δράσεις των δυνάμεών μας:

 • 2 επιθέσεις ενέδρας
 • 6 επιθέσεις διείσδυσης
 • 10 συντονισμένες ανταρτικές επιθέσεις
 • 13 χτυπήματα
 • 21 επιθέσεις ελεύθερων σκοπευτών
 • 29 επιθέσεις πυροβολικού
 • 42 πράξεις δολιοφθοράς
 • 46 δράσεις επίθεσης

Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού εισβολής:

 • Οι ζώνες άμυνας της Medya βομβαρδίζονταν εκατοντάδες φορές καθημερινά, δίχως διακοπή, από όλμους, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.
 • 42 προσπάθειες για είσοδο στις σήραγγες του πολέμου, οι οποίες όλες απωθήθηκαν επιτυχώς από τους αντάρτες.
 • Χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από τις τουρκικές δυνάμεις 12 φορές.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν από τις δυνάμεις μας:

 • 238 εισβολείς σκοτώθηκαν.
 • 30 εισβολείς τραυματίστηκαν.