Το HDP τιμά τους μάρτυρες της ελεύθερης δημοσιογραφίας

Το HDP τιμά τους μάρτυρες της ελεύθερης δημοσιογραφίας

Το HDP τιμά τους μάρτυρες της ελεύθερης δημοσιογραφίας

Κατά την τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε την επέτειο του θανάτου του δημοσιογράφου Metin Göktepe, ο οποίος δολοφονήθηκε κάνοντας τη δουλειά του, ο αντιπρόεδρος του HDP Tayip Temel είπε: «Στο πρόσωπο του Metin Göktepe δοξάζουμε και τιμούμε δεκάδες μάρτυρες του Τύπου με ευγνωμοσύνη, και υποκλινόμαστε με σεβασμό μπροστά στη μνήμη τους».

Ο Tayip Temel, Αντιπρόεδρος του γραφείου Τύπου του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με την 25η επέτειο από τη δολοφονία του δημοσιογράφου της εφημερίδας Evrensel, Metin Göktepe. Υπογραμμίζοντας ότι ο Göktepe και δεκάδες άλλοι δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν επειδή παρέμειναν πιστοί στις αρχές του ελεύθερου τύπου, ο Temel είπε: "Οι επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία έχουν μακρά ιστορία. Γι 'αυτό ο Metin και δεκάδες άλλοι δημοσιογράφοι που υπηρέτησαν την αλήθεια, στοχοποιούνταν πάντα από τις κυβερνήσεις."

Η ελεύθερη δημοσιογραφία πληρώνει βαρύ τίμημα

Ο Temel πρόσθεσε: "Η κυβέρνηση των AKP -MHP προσπαθεί να παρουσιάσει την κατάσταση ως φυσιολογική και σαν να μην συμβαίνει τίποτα, παρά τα εγκλήματα που διαπράττουν εναντίον του λαού μέσω των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν την ελεύθερη δημοσιογραφία, όπως ο Metin, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να αναδείξουν την αλήθεια και να την προσφέρουν στους ανθρώπους, διακινδυνεύοντας την ελευθερία τους ή ακόμα και την ίδια τους τη ζωή."

Τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη

Ο Temel πρόσθεσε, "Οι μάρτυρες της ελεύθερης δημοσιογραφίας που θυσίασαν τη ζωή τους για να φέρουν την αλήθεια στο κοινό, ειδικά οι μάρτυρες του Τύπου όπως οι Apê Musa, Metin Göktepe, Gurbetelli Ersöz και Hrant Dink, φωτίζουν τον δρόμο μας. Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και τιμούμε δεκάδες μάρτυρες της δημοσιογραφίας στο πρόσωπο του Metin Göktepe, ο οποίος έβαλε τη ζωή του σε κίνδυνο, και υποκύπτουμε ταπεινά, με σεβασμό μπροστά στη μνήμη τους. "