Το Ευρωπαϊκό κόμμα DGB ζητά την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

Το Ευρωπαϊκό κόμμα DGB ζητά την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

Το Ευρωπαϊκό κόμμα DGB ζητά την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

Το Ευρωπαϊκό κόμμα DGB ζητά την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημοκρατικών Δυνάμεων (DGB) ζήτησε την απελευθέρωση των πρώην συμπροέδρων του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ και όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημοκρατικών Δυνάμεων (DGB) εξέδωσε γραπτή δήλωση, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι ο Ντεμιρτάς εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την άμεση απελευθέρωσή του.

Στη δήλωση, η DGB υποστηρίζει πως: "Ο πρώην συμπρόεδρος του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος συνελήφθη λόγω πολιτικής συνωμοσίας στις 4 Νοεμβρίου 2016, κρατείται ως πολιτικός κρατούμενος εδώ και 4 χρόνια. Λόγω της δεσμευτικής φύσης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και της υποχρεωτικής εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως. "

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημοκρατικών Δυνάμεων πρόσθεσε ότι παρά την απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣΑΔ στις 22 Δεκεμβρίου 2020, ο Ντεμιρτάς παραμένει στη φυλακή καθώς η «φασιστική συμμαχία AKP-MHP συνεχίζει να εμποδίζει την απελευθέρωσή του».

Η δήλωση συνέχισε: «Η κυβέρνηση του ΑΚΡ, δηλώνοντας ότι ο εσωτερικός της νόμος είναι ανώτερος από την απόφαση του ΕΣΔΑ και ότι η απόφαση που ελήφθη είναι υποκριτική, αγνόησε τη διαδικασία του ΕΣΔΑ, αγνόησε τη δική της κρατική νομοθεσία και επέδειξε την επιμονή της στις φασιστικές πρακτικές».

Η DGB πρόσθεσε ότι «το δικαστικό σύστημα του τουρκικού κράτους έχει καταρρεύσει εντελώς. Το παρόν δικαστικό σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο περί πολέμου και κρατουμένων. Πράγματι, όλοι όσοι στηρίζουν αυτές τις παράνομες πρακτικές, ξεκινώντας από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πρέπει να δικάζονται από διεθνές δικαστήριο ως εγκληματίες πολέμου και για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας."

Η DGB κάλεσε «τη διεθνή κοινή γνώμη να αντιδράσει» υπογραμμίζοντας ότι «αυτές οι παράνομες πρακτικές θα ξεπεραστούν μόνο από τον κοινό αγώνα των λαών μας. Σήμερα, είμαστε οι φωνές στην Ευρώπη όλων των κρατουμένων που τάσσονται υπέρ της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας, ξεκινώντας από τους Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ.