Τα “Γεράκια του Zagros” τιμώρησαν πέντε εισβολείς

Τα “Γεράκια του Zagros” τιμώρησαν πέντε εισβολείς

Τα "Γεράκια του Zagros" τιμώρησαν πέντε εισβολείς

Τα "Γεράκια του Zagros" τιμώρησαν πέντε εισβολείς

Το HPG δήλωσε ότι εξουδετερώθηκαν πέντε εισβολείς και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν και πρόσθεσε ότι οι Αντάρτες Απελευθέρωσης του Κουρδιστάν διεξάγουν μια επική αντίσταση στο Αβασίν.

Το HPG τόνισε ότι οι αντάρτες δεν υπέστησαν θύματα και ότι οι εισβολείς αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Το Κέντρο Τύπου του HPG εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με την αντίσταση των ανταρτών στο Αβασίν και είπε: «Ως μέρος της Επαναστατικής Εκστρατείας "Bazên Zagrosê", η επική αντίσταση των Κούρδων Ανταρτών της Ελευθερίας συνεχίζεται με δράσεις και συγκρούσεις στην περιοχή Αβασίν.

Στις 14 Ιουνίου, στις 6:30 π.μ., οι εισβολείς που προσπάθησαν να φτάσουν στις σήραγγες πολέμου στην περιοχή Werxelê πυροβολήθηκαν. Οι εισβολείς δεν κατάφεραν να προχωρήσουν. Ένας εισβολέας σκοτώθηκε. Στις 1:10 μ.μ., στοχοποιήθηκε και δέχθηκε επίθεση άλλη μια ομάδα εισβολέων. Ως αποτέλεσμα της δράσης, 3 εισβολείς σκοτώθηκαν και 3 τραυματίστηκαν. Ταυτόχρονα, σκοτώθηκε ένας άλλος εισβολέας. Οι εισβολείς που προσπάθησαν να κερδίσουν έδαφος στοχοποιήθηκαν και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν".

Η δήλωση συνέχισε: «Ανίκανοι να προχωρήσουν, οι εισβολείς έστειλαν μη επανδρωμένα στην περιοχή. Αυτά τα αεροσκάφη στοχοποιήθηκαν και καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις μας και έπειτα αποσύρθηκαν».

«Στις 2:30 π.μ., οι εισβολείς πήραν τους νεκρούς και τους τραυματίες από την περιοχή με 2 ελικόπτερα Sikorsky, ενώ είχε προηγηθεί μάχη με τις δυνάμεις των ανταρτών.

Συνολικά, πέντε εισβολείς τιμωρήθηκαν και 3 τραυματίστηκαν σε αυτές τις ενέργειες. Δεν υποφέραμε καμία απώλεια. Οι βίαιες συγκρούσεις στην περιοχή Werxelê και η αντίσταση των δυνάμεών μας συνεχίζονται».