Συνελήφθησαν 125 μέλη του ISIS σε επιχείρηση στον καταυλισμό Hol στη Συρία

Συνελήφθησαν 125 μέλη του ISIS σε επιχείρηση στον καταυλισμό Hol στη Συρία

Συνελήφθησαν 125 μέλη του ISIS σε επιχείρηση στον καταυλισμό Hol στη Συρία

Συνελήφθησαν 125 μέλη του ISIS σε επιχείρηση στον καταυλισμό Hol στη Συρία

Η επιχείρηση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ασφάλειας που διεξήγαγαν οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας στον καταυλισμό προσφύγων Al-Hol, οδήγησε στη σύλληψη 125 μελών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS).

Το πρώτο στάδιο της επιχείρησης που ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου στον καταυλισμό Al-Hol, όπου ζουν περισσότερα από 60.000 άτομα, έχει ολοκληρωθεί. Συνολικά, συνελήφθησαν 125 μέλη του ISIS, συμπεριλαμβανομένων 20 ανώτερων στελεχών της οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν στρατιωτικοί εξοπλισμοί, τηλέφωνα, υπολογιστές και εκρηκτικά υλικά.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της επιχείρησης, οι Αντιτρομοκρατικές Δυνάμεις (YAT) συνέχισαν να πραγματοποιούν ειδικές επιχειρήσεις στον καταυλισμό. Τριάντα τρία ακόμη μέλη του ISIS συνελήφθησαν έπειτα από ομολογίες των ήδη συλληφθέντων μελών της οργάνωσης. Τα ανώτερα μέλη του ISIS, Ehmed Xaşi (Abu Xalid) και Qusey Mihemed (Ebû Gerar), ήταν μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν.

Αναφέρθηκε επίσης ότι τα μέλη του ISIS, που είναι πολίτες διαφόρων χωρών, δολοφονούσαν ανθρώπους για να διαδώσουν την ιδεολογία του ISIS στο στρατόπεδο.

Εξαρθρώθηκε η επιτροπή "El-Hesibê"

Ένα ακόμα σημαντικό αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η αποκάλυψη και η εξάρθρωση της επιτροπής El-Hesibê, που αποτελείται από γυναικεία μέλη του ISIS.

Οι επιχειρήσεις που διεξήγαν οι Εσωτερικές Δυνάμεις Ασφαλείας στο στρατόπεδο, αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, τόσο οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας όσο και οι ξένοι παρατηρητές που παρακολουθούν τις εξελίξεις είναι της άποψης ότι οι επιχειρήσεις μόνες τους δεν αρκούν για να τερματίσουν τον κίνδυνο στον καταυλισμό, όπου διαμένουν χιλιάδες μέλη του ISIS, Σύριοι, Ιρακινοί και ξένοι.

Οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας εφιστούν επίσης την προσοχή στο ενδεχόμενο η απειλή στο στρατόπεδο να εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, εάν δεν διασφαλιστεί η μόνιμη ασφάλεια στον καταυλισμό.