Στοχοποίηση του HDP: 1000 άτομα συνελήφθησαν σε 10 ημέρες

Στοχοποίηση του HDP: 1000 άτομα συνελήφθησαν σε 10 ημέρες

Στοχοποίηση του HDP: 1000 άτομα συνελήφθησαν σε 10 ημέρες

Στοχοποίηση του HDP: 1000 άτομα συνελήφθησαν σε 10 ημέρες

Το καθεστώς AKP-MHP συνέλαβε περίπου 1000 άτομα μέσα σε δέκα ημέρες. "Δεν υποκύψαμε ποτέ σε διωγμούς, ούτε θα υποκύψουμε στο μέλλον", απαντά το HDP.

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Γυναικών του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), Hediye Karaaslan προέβη σε γραπτή δήλωση σχετικά με τις πρακτικές πολιτικής γενοκτονίας που διαπράττει το τουρκικό καθεστώς.

"Το καθεστώς AKP-MHP, το οποίο ακολουθεί την πολιτική μίσους, συνέλαβε σχεδόν 1000 άτομα τις τελευταίες δέκα ημέρες μέσω των επιχειρήσεων πολιτικής γενοκτονίας που διαπράττει. Την προηγούμενη μέρα, συνελήφθησαν δεκάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένης της συνδήμαρχου του Cizre, Berivan Kutlu, και μελών του Δημοτικού και Επαρχιακού Συμβουλίου ", δήλωσε η Karaaslan.

Στοχοποιούνται κυρίως οι γυναίκες

"Η συνδήμαρχος της πόλης Cizre, Berivan Kutlu, η οποία είχε αυταρχικά καθαιρεθεί από το αξίωμά της στις 29 Οκτωβρίου 2019, έχει συλληφθεί τέσσερις φορές από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, μετά τις τοπικές εκλογές στις 31 Μαρτίου 2019. Η Kutlu, συνελήφθη με ψευδείς κατηγορίες και στις τέσσερις περιπτώσεις, ενώ κατά τη διάρκεια των συλλήψεων, απειλήθηκε συστηματικά από την αστυνομία, πιέζοντάς την να φύγει από τη χώρα.

Φοβούμενη την οργανωμένη δύναμη και κινητοποίηση των γυναικών, η ανδροκρατούμενη συμμαχία του AKP-MHP στοχοποιεί τον αγώνα των γυναικών και βάλλει ιδώς κατά των γυναικών σε όλες τους τις επιθέσεις. Το πρώτο μέλημα των εκτελεστικών οργάνων της πολιτικής γενοκτονίας που διαπράττει το καθεστώς AKP-MHP, είναι να επιτίθονται στις πολιτικοκοινωνικές κατακτήσεις των γυναικών και στο σύστημα της συμπροεδρίας μας. Καθαιρώντας δημοκρατικά εκλεγμένους αξιωματούχους και διορίζοντας διαχειριστές ελεγχόμενους από το καθεστώς,  οι γυναίκες συνδήμαρχοι και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων διώκονται και φυλακίζονται. Ως αποτέλεσμα των ανδροκρατούμενων και μισογυνιστικών πολιτικών της κυβέρνησης, 19 από τους συμπροέδρους κρατούνται ως όμηροι. Δεκάδες τοπικοί και περιφεριακοί σύμβουλοι εξακολουθούν να κρατούνται, συμπεριλαμβανομένων 7 γυναικών συνδημάρχων."

Δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψουμε

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Γυναικών του HDP, Karaaslan, ξεκαθάρισε στην κυβέρνηση πως, "Δεν έχουμε υποκύψει ποτέ στις μισογυνιστικές σας πολιτικές, και στις επιθέσεις σας ενάντια στο σύστημα της συμπροεδρίας μας μέχρι σήμερα, και ούτε πρόκειται να υποκύψουμε ποτέ."

«Εμείς, οι γυναίκες, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτική των ελεγχόμενων διαχειριστών του καθεστώτος που υπονομεύουν και επιχειρούν να καταστρέψουν τα  επιτεύγματά μας. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η συνδήμαρχος του Cizre, Berivan Kutlu, είναι η νόμιμη εκλεγμένη εκπρόσωπος και η μόνη που εκφράζει την βούληση των κατοίκων και των γυναικών του Cizre. Να απελευθερωθούν άμεσα, και η Berivan Kutlu και όλοι οι υπόλοιποι σύντροφοί μας που κρατούνται ως όμηροι. "