Σουηδή βουλευτίνα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη του HDP

Σουηδή βουλευτίνα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη του HDP

Σουηδή βουλευτίνα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη του HDP

Σουηδή βουλευτίνα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη του HDP

Γεννημένη στο Ανατολικό Κουρδιστάν, το μέλος του Σουηδικού κοινοβουλίου Amineh Kakabaveh, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους εκλεγμένους αξιωματούχους του HDP που βρίσκονται στη φυλακή στην Τουρκία.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Amineh Kakabaveh απέστειλε επιστολές αλληλεγγύης στους πρώην συμπροέδρους του HDP, Selahattin Demirtaş και Figen Yüksekdağ, και τον πρώην συνδήμαρχο του Amed Gülten Kışanak, ως εκπροσώπους όλων των εκλεγμένων αντιπροσώπων του HDP που βρίσκονται στη φυλακή στην Τουρκία.

Υπογραμμίζοντας ότι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορούν να κρατούνται σε φυλακές σε ένα δημοκρατικό σύστημα, η Kakabaveh δήλωσε ότι εδώ και πολλά χρόνια το καθεστώς του ΑΚΡ προσπαθεί να καταστρέψει τις κατακτήσεις και τα επιτεύγματα του Κουρδικού λαού.

"Πιστεύω ότι εσείς όπως και οι υπόλοιποι σύντροφοί σας είστε τόσο αποφασισμένοι όσο ήσασταν όταν ξεκινήσατε τον αγώνα για τη δημοκρατία, την ελευθερία της σκέψης και τα θεμελιώδη δικαιώματα του Κουρδικού λαού και των γυναικών", έγραψε η Kakabaveh.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, η Kakabaveh υποστήριξε ότι οι πολιτικοί του HDP και οι δημοτικοί εκπρόσωποι πρέπει να είναι σε θέση να "εκτελέσουν το έργο τους στο κοινοβούλιο και τους δήμους. Δεν μπορούν να βρίσκονται στις φυλακές."

Υπενθυμίζοντας ότι τα μέλη του HDP βρίσκονται στη φυλακή διότι υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα και τα ανθρώπινα δικαιώματα του κουρδικού λαού, η Kakabaveh είπε: «300 χρόνια μετά τη Γαλλική Επανάσταση, είναι απαράδεκτο σήμερα να βρίσκονται οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις φυλακές. Η Τουρκία μοιάζει όλο και περισσότερο με το καθεστώς του Ιράν. Οι άνθρωποι δεν τολμούν να εκφράσουν τις σκέψεις τους."

Η Kakabaveh πρόσθεσε το ζήτημα για την κατάσταση των κρατουμένων μελών του HDP στην ημερήσια διάταξη του Σουηδικού κοινοβουλίου πριν από μερικούς μήνες και ζήτησε από τη Σουηδία να αναλάβει πρωτοβουλία για την απελευθέρωση των μελών του κουρδικού κόμματος.