Σεναριογράφος αφιερώνει βραβείο στις Κούρδισσες μανάδες

Σεναριογράφος αφιερώνει βραβείο στις Κούρδισσες μανάδες

Σεναριογράφος αφιερώνει βραβείο στις Κούρδισσες μανάδες

Σεναριογράφος αφιερώνει βραβείο στις Κούρδισσες μανάδες

«Αφιερώνω αυτό το βραβείο στις μανάδες του Σαββάτου που αναζητούν έναν τάφο για τους γιους τους που έχουν εξαφανιστεί από το κράτος εδώ και δεκαετίες», είπε ο Ογιουρκουλάκ κατά τη διάρκεια της τελετής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Golden Orange" της Αττάλειας.

Ο Μουράτ Ογιουρκουλάκ, ένας σεναριογράφος που έλαβε το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο πιο διάσημο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Τουρκίας το Σάββατο, αφιέρωσε το βραβείο του στις Μητέρες του Σαββάτου, που απαιτούν δικαιοσύνη για τα θύματα των εξαφανίσεων ανθρώπων από το καθεστώς της Τουρκία, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

«Αφιερώνω αυτό το βραβείο στις Μητέρες του Σαββάτου που αναζητούν έναν τάφο για τους γιους τους που έχουν εξαφανιστεί από το κράτος εδώ και δεκαετίες», είπε ο Ογιουρκουλάκ κατά τη διάρκεια της τελετής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Golden Orange" της Αττάλειας.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Οζκάν Αλπέρ, ο οποίος έγραψε το σενάριο της ταινίας «Karanlık Gece – Η Σκοτεινύ Νύχτα», ανέβηκε μαζί με τον Ογιουρκουλάκ στη σκηνή και εξέφρασε την επιθυμία του να γράψει πιο θετικά σενάρια στο μέλλον.

«Όπως είπε ο δήμαρχος μας, ολοκληρώσαμε τα 100 χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας», είπε, αναφερόμενος στον δήμαρχο της νότιας επαρχίας της Αττάλειας και την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923.

«Στα επόμενα 100 χρόνια, ελπίζω ότι θα έχουμε ίση υπηκοότητα όχι για λίγους αλλά για όλους, ελπίζω σε μια χώρα όπου οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να αγωνίζονται για να μιλήσουν τη μητρική τους γλώσσα», δήλωσε ο Αλπέρ.