Πρωτομαγιά: Από το Σικάγο μέχρι το Κουρδιστάν, το επαναστατικό πνεύμα ποτέ δεν θα λυγίσει

Πρωτομαγιά: Από το Σικάγο μέχρι το Κουρδιστάν, το επαναστατικό πνεύμα ποτέ δεν θα λυγίσει

Πρωτομαγιά: Από το Σικάγο μέχρι το Κουρδιστάν, το επαναστατικό πνεύμα ποτέ δεν θα λυγίσει

Πρωτομαγιά: Από το Σικάγο μέχρι το Κουρδιστάν, το επαναστατικό πνεύμα ποτέ δεν θα λυγίσει

«Σήμερα, τιμούμε όλους τους γενναίους επαναστάτες σε όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στον καπιταλισμό, για τον σοσιαλισμό και μια ελεύθερη κοινωνία. Βλέπουμε αυτόν τον αγώνα ως συνέχεια του αγώνα των Μαρτύρων του Χέιμαρκετ και αποδίδουμε τιμή και αξία στην ιστορία της Πρωτομαγιάς».

Η Διεθνής Κολεκτίβα της Ροζάβα, οι Νέες Γυναίκες Διεθνίστριες και το RiseUp4Rojava, εξέδωσαν κοινή δήλωση για την Πρωτομαγιά, λέγοντας: «Από το Σικάγο στο Κουρδιστάν, το επαναστατικό πνεύμα του λαού δεν θα ηττηθεί ποτέ! Από τη Ροζάβα σε ολόκληρο τον κόσμο, είμαστε #UniteInResistance και η νίκη είναι δική μας!"

Η κοινή δήλωση των τριών διεθνιστικών οργανώσεων έχει ως εξής:

«Σήμερα, γιορτάζουμε όλους τους γενναίους επαναστάτες σε όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στον καπιταλισμό, για τον σοσιαλισμό και μια ελεύθερη κοινωνία. Βλέπουμε αυτόν τον αγώνα ως συνέχεια του αγώνα των Μαρτύρων του Χέιμαρκετ και δίνουμε μεγάλη αξία στην ιστορία αυτού που σήμερα ονομάζουμε Πρωτομαγιά. Ήταν στο Σικάγο το 1886, όταν 300.000 εργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν απεργία και διεκδίκησαν την ανθρώπινη φύση τους ενάντια στη βίαιη καταπίεση από τον καπιταλισμό. Μετά από αυτή την ηρωική αντίδραση, επαναστατικά κινήματα σε όλο τον κόσμο φώναξαν το σύνθημα, «Πόλεμος στο Παλάτι, Ειρήνη στην Εξοχή, και Θάνατος στην ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ». Ήρθε η πρώτη μέρα του Μαΐου για να συμβολίσει αυτό το πνεύμα του διεθνισμού και οι διεθνείς εργάτες παλεύουν ενάντια στην καπιταλιστική ηγεμονία. Από την Euskal Herria στη Βολιβία, από τη Γερμανία μέχρι την Ινδία, από τη Ροζάβα σε όλο τον κόσμο, αυτός ο αγώνας συνεχίζεται.

Από τη δεκαετία του 1970, το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας δραστηριοποιείται επίσης αυτήν την ημέρα, καθώς οργανώνεται στους δρόμους και τους χώρους εργασίας του Μπακούρ και της Ανατολίας. Σήμερα, αυτή η αντίσταση συνεχίζεται στα βουνά ενάντια στο φασιστικό νεο-οθωμανικό τουρκικό κράτος. Οι επιθέσεις στα ελεύθερα βουνά του Κουρδιστάν, ειδικά στη Μετίνα, την Αβασίν και το Ζαπ, έχουν ενταθεί μαζικά την τελευταία εβδομάδα.

Ο σκοπός των επιθέσεων του τουρκικού κράτους και των ιμπεριαλιστικών υποστηρικτών του είναι να καταστρέψει όχι μόνο την επανάσταση εδώ στη Ροζάβα, αλλά και σε ολόκληρο το Κουρδιστάν, συμπεριλαμβανομένης της ελπίδας και της πρακτικής εναλλακτικής λύσης που προσφέρει η επανάσταση στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο!

Σε απάντηση στις επιθέσεις, οι αντάρτες ξεκίνησαν τις δικές τους επιχειρήσεις, προκαλώντας όχι μόνο μεγάλη βλάβη στη φιλοδοξία του τουρκικού κράτους, αλλά αποδεικνύοντας επίσης με αποφασιστικότητα, την άμυνα και τη συνεχή ανάπτυξη της επανάστασης. Ο λαός του Κουρδιστάν, ιδίως οι νέοι, έχουν επίσης εντείνει την αντίστασή τους με τη μορφή επαναστατικών ενεργειών. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας, αυτή η ημέρα υπερασπίζεται τον αγώνα ενάντια στα αφεντικά, το κεφάλαιο και την ταξική διαίρεση.

Αλλά η Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο η ημέρα που γιορτάζουμε το εργατικό κίνημα, αλλά και την αντίσταση των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, οι γυναίκες ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή. Βλέπουμε τη σημασία του αγώνα των γυναικών και, ως εκ τούτου, στέλνουμε τις καλύτερες ευχές σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική νεωτερικότητα.

Κάθε χρόνο, οι δρόμοι γεμίζουν με αντίσταση. Σήμερα αυτή η αντίσταση δεν έχει χάσει στο παραμικρό τη δύναμη και την υπόσχεσή της.

Από το Σικάγο μέχρι το Κουρδιστάν, το επαναστατικό πνεύμα του λαού δεν θα ηττηθεί ποτέ!

Από τη Rojava στον κόσμο, είμαστε #UniteInResistance γιατί η νίκη είναι δική μας!

Bijî 1 Gulan (Ζωντανή η 1η Μαΐου)

Faşizma tirk biruxînin (Τσακίστε τον Τουρκικό Φασισμό)

Bijî berxwedana Gerîla (Ζήτω η αντίσταση των Ανταρτών)

Bijî berxwedana zindana (Ζήτω η αντίσταση στις φυλακές)

Bijî berxwedana ciwanên û jinên (Ζήτω η αντίσταση της νεολαίας και των γυναικών)»