“Προσπαθούν με όλη τους τη δύναμη και πάλι δεν μπορούν να διαλύσουν το HDP”

“Προσπαθούν με όλη τους τη δύναμη και πάλι δεν μπορούν να διαλύσουν το HDP”

"Προσπαθούν με όλη τους τη δύναμη και πάλι δεν μπορούν να διαλύσουν το HDP"

"Προσπαθούν με όλη τους τη δύναμη και πάλι δεν μπορούν να διαλύσουν το HDP"

Ο συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Μιτχάτ Σαντζάρ, μίλησε στο Αϊδίνιο: «Καμία κυβέρνηση που δεν έχει το θάρρος να λύσει το κουρδικό πρόβλημα με δημοκρατικά μέσα δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία στην Τουρκία».

Ο συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Μιτχάτ Σαντζάρ, τόνισε σε ομιλία του ότι μια δημοκρατική λύση στο κουρδικό πρόβλημα είναι το κλειδί για οποιαδήποτε μετάβαση σε μια δημοκρατική δημοκρατία και εξέφρασε την έντονη εμπιστοσύνη του στην υποστήριξη της κοινωνίας προς το HDP, που τώρα αντιμετωπίζει νομικές διαδικασίες οι οποίες απαιτούν τη διάλυσή του.

«Δεν μπορούν να συναγωνιστούν πολιτικά μαζί μας. Δεν μπορούν να μας υποτάξουν με τα δικαστήρια, τις δίκες και τις επιθέσεις τους, οπότε τώρα έχουν εκδώσει εντολές για δικαστικές διαδικασίες με σκοπό τη διάλυση του κόμματος», είπε.

«Αλλά υπάρχει κάτι που αγνοούν, ή κάτι που απλώς δεν έχουν μάθει. Το HDP είναι μια βαθιά ριζωμένη ιδέα. Είναι ένας τεράστιο πλάτανος. Οι ρίζες του κατεβαίνουν βαθιά και απλώνονται μέσω του εδάφους σε όλη αυτή τη γη. Η κυβέρνηση δεν θα αποκτήσει ποτέ τη δύναμη να διαλύσει το HDP».

Ο Σαντζάρ τόνισε ότι η πορεία του HDP είναι πορεία προς μια δημοκρατική κοινωνία και εξήγησε ότι ο δρόμος προς μια δημοκρατική κοινωνία περνά από μια δημοκρατική λύση στο κουρδικό ζήτημα. «Καμία κυβέρνηση που δεν έχει το θάρρος να επιλύσει το κουρδικό πρόβλημα με δημοκρατικά μέσα, δεν μπορεί να διατηρήσει την εξουσία στην Τουρκία», είπε.

Τόνισε επίσης ότι «το να συνεργαστούμε για μια δημοκρατική λύση στο κουρδικό πρόβλημα» θα ανατρέψει το καθεστώς, «το οποίο έχει δημιουργήσει εγκληματικές συμμορίες και όχλους, οι οποίοι διαπράττουν δολοφονίες και αμέτρητα εγκλήματα, από λαθρεμπόριο ναρκωτικών μέχρι λαθρεμπόριο πετρελαίου, και το οποίο καθεστώς εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο και λεηλατεί τη φύση».

«Η μεγαλύτερη δύναμη είναι η συλλογική δύναμη των ανθρώπων» συνέχισε. «Μην έχετε καμία αμφιβολία, πως θα αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη που μας δίνετε στο έπακρο. Θα περπατήσουμε μαζί αυτόν τον δρόμο, δίχως τον παραμικρό δισταγμό. Οι φίλοι μας Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel, İdris Baluken και άλλοι πολυάριθμοι σύντροφοι, οι οποίοι έχουν πληρώσει το τίμημα για αυτό και βρίσκονται τώρα στη φυλακή, όλοι ενήργησαν με την εμπιστοσύνη ότι θα βρίσκετε πάντα το πιο αληθινό μονοπάτι προς την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ειρήνη, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά».

Ο Σαντζάρ ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας: «Όσοι αντιστέκονται πάντα κερδίζουν. Η αντίσταση είναι ζωή».