Πρόσφυγες του Αφρίν: Θα συνεχίσουμε την αντίσταση με κάθε κόστος

Πρόσφυγες του Αφρίν: Θα συνεχίσουμε την αντίσταση με κάθε κόστος

Πρόσφυγες του Αφρίν: Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας με κάθε κόστος

Πρόσφυγες του Αφρίν: Θα συνεχίσουμε την αντίσταση με κάθε κόστος

Οι κάτοικοι του Αφρίν, που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην περιοχή της Shehba, λόγω της κατοχής και των επιθέσεων του τουρκικού κράτους, δήλωσαν ότι συνεχίζουν την αντίστασή τους, παρά τον αποκλεισμό της περιοχής και τις σκληρές χειμερινές συνθήκες.

Οι πολίτες που εξαναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν από το Αφρίν λόγω των επιθέσεων των τουρκικών δυνάμεων εισβολής, συνεχίζουν τις ζωές τους στις περιοχές Tell Rifaat και Shehba. Οι άνθρωποι του Αφρίν περνούν ακόμα πιο δύσκολες μέρες μετά τον αποκλεισμό της περιοχής και την σκληρή χειμερινή περίοδο. Ο Brahîm Rîhanî, συμπρόεδρος της Συνέλευσης του Αφρίν, ο οποίος αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στο Tell Rifaat, εξήγησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα.

«Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε»

Υπενθυμίζοντας ότι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην περιοχή της Shehba από το Αφρίν λόγω της κατοχής του τουρκικού κράτους, ο Rîhanî είπε: «Οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους συνεχίζονται. Ο σκοπός αυτών των επιθέσεων του τουρκικού καθεστώτος είναι να εξαναγκάσει τον λαό μας να μεταναστεύσει σε άλλες περιοχές, και να αναγεννήσει την Οθωμανική αυτοκρατορία. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας.

Αντιμετωπίζουμε ήδη δυσκολίες τώρα με τη χειμερινή περίοδο. Στην περιοχή, η επιδημία του COVID έχει ήδη ξεσπάσει, ενώ όπως είναι γνωστό, εξαπλώνεται περισσότερο κατά τους χειμερινούς μήνες. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποί μας είναι αμέτρητες, καθώς η περιοχή βρίσκεται υπό καθεστώς τουρκικής πολιορκίας. Ωστόσο, ο λαός μας αντιστέκεται παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει».

Η πολιορκία της περιοχής κάνει τα πάντα πιο δύσκολα

Ο Firyal Ehmed, ο οποίος μετανάστευσε στον Tell Rifaat, επέστησε την προσοχή του στις δυσκολίες και είπε: «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα όσο βρισκόμασταν στο Αφρίν. Το τουρκικό κράτος μας ανάγκασε να φύγουμε από τη γη μας, και τώρα λεηλατεί τα σπίτια μας. Λόγω αυτής της κατοχής των σπιτιών μας, μεταναστεύσαμε στην περιοχή Shehba. Εγώ και τα 5 παιδιά μου συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε. Αντιμετωπίζουμε περισσότερες προκλήσεις τώρα από ότι στην αρχή. Αντιμετωπίζουμε ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες καθώς η περιοχή βρίσκεται υπό καθεστώς τουρκικής πολιορκίας. "

Ο Firyal κάλεσε τα κράτη και τους διεθνείς θεσμούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μην παραμείνουν σιωπηλοί και να προσφέρουν λύση στον Κουρδικό λαό που υφίσταται αυτές τις διώξεις. Σε κάθε περίπτωση ο Firyal ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσουν την αντίστασή τους με κάθε κόστος.