Πρόσφυγες του Αφρίν: Η διεθνής κοινότητα συνένοχη στα εγκλήματα της Τουρκίας

Πρόσφυγες του Αφρίν: Η διεθνής κοινότητα συνένοχη στα εγκλήματα της Τουρκίας

Πρόσφυγες του Αφρίν: Η διεθνής κοινότητα συνένοχη στα εγκλήματα της Τουρκίας

Πρόσφυγες του Αφρίν: Η διεθνής κοινότητα συνένοχη στα εγκλήματα της Τουρκίας

Οι πρόσφυγες του Αφρίν καταδίκασαν έντονα τη βάναυση δολοφονία ενός παιδιού με 40 σφαίρες στο κατεχόμενο Αφρίν, κατηγορώντας τη διεθνή κοινότητα ως συνένοχη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν.

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι πλέον εκτεταμένα στο Αφρίν, το οποίο έχει καταληφθεί εδώ και τρία χρόνια από το τουρκικό καθεστώς εισβολής και τις συμμορίες του. Οι συμμορίες Firqat al-Hamza που συνδέονται με το τουρκικό κράτος άνοιξαν πυρ εναντίον τριών αμάχων στο χωριό Kîmarê στην περιοχή Şêrawa του Αφρίν Ένας 14χρονος έφηβος, ο Hemo Cengiz Necar και ο 70χρονος Abdurehman Hemo έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο 30χρονος Mesud Mecid Hemo τραυματίστηκε στο πόδι. Ο αυτόπτης μάρτυρας Hemo Cengiz Necar αποκάλυψε ότι ο έφηβος πυροβολήθηκε με παραπάνω από 40 σφαίρες. Μιλώντας για το θέμα, οι πρόσφυγες του Αφρίν καταδίκασαν τη διεθνή κοινότητα κατηγορώντας την για τη σιωπή που επιδεικνύει.

Απάνθρωπες συνθήκες

«Αντιστεκόμαστε και δεν επιστρέφουμε στα σπίτια μας, διαμένοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες στους καταυλισμούς, εδώ και τρία χρόνια», δήλωσε ο Abidin Hemo από το Αφρίν. «Η διεθνής κοινότητα είναι συνένοχος στα εγκλήματα που διέπραξε το τουρκικό κράτος στο Αφρίν. Τι άνθρωποι είναι αυτοί; Έριξαν 40 σφαίρες στο σώμα ενός 14χρονου αγοριού», πρόσθεσε ο Hemo.

Δηλώνοντας ότι το τουρκικό κράτος εξακολουθεί να διαπράττει εγκλήματα στο Αφρίν,  ο Esûm Ismail δήλωσε από την κατεχόμενη πόλη: «Χάσαμε τα σπίτια μας στο Αφρίν λόγω της δίωξης από το τουρκικό κράτος. Όσοι μένουν στο Αφρίν και θέλουν να προστατεύσουν τα υπάρχοντά τους δολοφονούνται βάναυσα. Πώς είναι δυνατόν να σκοτώνεις έναν 70χρονο; Ακόμη και οι τάφοι των μαρτύρων βεβηλώνονται και δέχονται βιαιοπραγίες».

Η αντίστασή μας συνεχίζεται

Ένας άλλος πολίτης του Αφρίν, ο Ristem Ebdo, είπε: «Ο λαός του Afrin συνεχίζει να αντιστέκεται στο τουρκικό καθεστώς και στις συμμορίες του. Το τουρκικό κράτος προσπαθεί να καταστρέψει τον πολιτισμό και τη γλώσσα μας με τις επιθέσεις του. Δεν θα επιτρέψουμε ο Κουρδικός λαός να γίνει θύμα σε αυτήν την εκστρατεία εξόντωσης και να καταστραφεί. Η αντίστασή μας θα συνεχιστεί μέχρι να επιστρέψουμε στο Afrin».