Πλάνα από επιχείρηση Κούρδων ανταρτών σε τουρκικό φυλάκιο στο Χακάρι

Πλάνα από επιχείρηση Κούρδων ανταρτών σε τουρκικό φυλάκιο στο Χακάρι

Πλάνα από επιχείρηση Κούρδων ανταρτών σε τουρκικό παρατηρητήριο στο Χακάρι

Πλάνα από επιχείρηση Κούρδων ανταρτών σε τουρκικό φυλάκιο στο Χακάρι

Το γραφείο τύπου των ανταρτών έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα επιχείρησης δολιοφθοράς εναντίον του στρατιωτικού παρατηρητηρίου Newa στην περιοχή Şemdinli στο Χακάρι, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου, στις 08:00.

Η Gerîla TV δημοσίευσε πλάνα από επιχείρηση δολιοφθοράς που διεξήχθη από αντάρτες στις 19 Ιανουαρίου σε φυλάκιο του κατοχικού τουρκικού κράτους, στην περιοχή Şemdinli του Χακάρι.

Το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Άμυνας των Λαών (HPG-BIM), ανέφερε ότι οι δυνάμεις των ανταρτών διείσδυσαν στις θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων και τοποθέτησαν εκρηκτικά.

Νωρίτερα, το HPG-BIM είχε δώσει τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τη δράση:

"Οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη επιχείρηση δολιοφθοράς εναντίον του στρατιωτικού παρατηρητηρίου Newa στην περιοχή Gerdiya, στην επαρχία Şemdinli του Χακάρι, στις 08:00 το πρωί της 19ης Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας, "Ώρα για Ελευθερία". Μετά από παρακολούθηση των εχθρικών δυνάμεων στο φυλάκιο, αντάρτες τοποθέτησαν εκρηκτικά στις θέσεις του εχθρού, τα οποία πυροδοτήθηκαν μετά την άφιξη των τούρκων στρατιωτών.

Μετά την επιχείρηση, οι τουρκικές δυνάμεις κατέφθασαν στη σκηνή με δεκάδες πολιτικά και θωρακισμένα οχήματα για να ανακτήσουν τους νεκρούς και ξεκίνησαν μια επιχείρηση αντεπίθεσης, η οποία ολοκληρώθηκε δίχως κανένα αποτέλεσμα, στις 16:00 την ίδια ημέρα."

Δείτε το βίντεο