Οικογένειες μαρτύρων ξεκινούν απεργία πείνας για αλληλεγγύη στο Κομπάνι

Οικογένειες μαρτύρων ξεκινούν απεργία πείνας για αλληλεγγύη στο Κομπάνι

Οικογένειες μαρτύρων ξεκινούν απεργία πείνας αλληλεγγύης στο Κομπάνι

Οικογένειες μαρτύρων ξεκινούν απεργία πείνας αλληλεγγύης στο Κομπάνι

Η συνέλευση των οικογενειών των μαρτύρων στην περιοχή του Ευφράτη της βορειοανατολικής Συρίας, θα ξεκινήσει αύριο απεργία πείνας για την αλληλεγγύη στο Κομπάνε.

Οι Κούρδοι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία και το Βόρειο Κουρδιστάν ξεκίνησαν απεργία πείνας απεριόριστης διάρκειας στις 27 Νοεμβρίου, ζητώντας τον τερματισμό στην απομόνωση που έχει επιβληθεί στον ηγέτη του Κουρδικού Λαού, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης που βιώνουν στις φυλακές σε ολόκληρη τη χώρα.

Καθώς η απεργίας πείνας των κρατουμένων συνεχίζεται για 37η ημέρα, η δράση τους λαμβάνει αυξανόμενη υποστήριξη και αλληλεγγύη από παντού. Για τον ίδιο λόγο, η Συνέλευση των Οικογενειών των Μαρτύρων στην Περιφέρεια Ευφράτη της Βορειοανατολικής Συρίας, ξεκινά επταήμερη απεργία πείνας για την αλληλεγγύη, σήμερα, Κυριακή.

Ο Arif Bali από το εκτελεστικό συμβούλιο της συνέλευσης των οικογενειών των μαρτύρων, δήλωσε ότι η απεργία πείνας θα ξεκινήσει σε μια σκηνή που θα στηθεί στην πλατεία Μάρτυρα Egid, στο κέντρο της πόλης Κομπάνι, στις 3 Ιανουαρίου.

Ο Bali σημείωσε ότι η δράση τους επιδιώκει να δώσει το μήνυμα «Ως εδώ!», ως απάντηση στην απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και των ολοένα και αυξανόμενων πολιτικών γενοκτονιών του τουρκικού καθεστώτος κατά του Κουρδικού πληθυσμού.