Οι τουρκικές επιθέσεις στην Αΐν Ισά συνεχίζονται

Οι τουρκικές επιθέσεις στην Αΐν Ισά συνεχίζονται

Οι τουρκικές επιθέσεις στην Αΐν Ισά συνεχίζονται

Το δικαστήριο καταδίκασε Κούρδισσα βουλευτίνα σε φυλάκιση

Οι στρατιωτικές συγκρούσεις συνεχίζονται στα περίχωρα της πόλης Αΐν Ισά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, μετά από την αποτυχία των Τούρκων μισθοφόρων να φτάσουν στον διεθνή δρόμο (M4) ανατολικά της πόλης, καθώς πραγματοποίησαν τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες εισβολείς, τις οποίες απέκρουσαν επιτυχώς οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι ομάδες των μισθοφόρων τζιχαντιστών που ελέγχονται από την Τουρκία ξεκίνησαν μαζικές χερσαίες επιθέσεις την περασμένη Παρασκευή στο Al-Jahbel και στο Al-Musharraffa, 2 χλμ. ανατολικά της πόλης Αΐν Ισά, στον αυτοκινητόδρομο M4 που συνδέει τις πόλεις Tal Tamer και Αΐν Ισά.

Η πορεία της μάχης

Το SDF ανακοίνωσε ότι απέτρεψε επιτυχώς την επίθεση και εμπόδισε τους μισθοφόρους να φτάσουν στον M4, έπειτα από πέντε μέρες παύσης των εχθροπραξιών στα μέτωπα κοντά στην πόλη.

Το ένα από τα τρία κοινά παρατηρητήρια μεταξύ Ρωσίας, συριακής κυβέρνησης και SDF δέχθηκε επιθέσεις πυροβολικού, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αξιωματούχου της συριακής κυβέρνησης και τον τραυματισμό ορισμένων στρατιωτών.

Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, οι βόρειες γειτονιές της στρατηγικής σημασίας πόλης της Αΐν Ισά δέχτηκαν αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής από τη βάση τους στην περιοχή, μετά την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας εισβολής τους για τον έλεγχο των Al-Musharrafafa και Al-Jahbel.

Ρωσική προδοσία

Η αντιπρόεδρος του Γκίρε Σπι / Ταλ Αμπιάντ επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέρριψαν αίτημα των κατοίκων του χωριού Al-Jahbel, για ανάκτηση των σωρών δύο αμάχων κάτω από τα ερείπια του χωριού, το οποίο βρίσκεται στη γραμμή πυρός, και οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στον αδιάκριτο τουρκικό βομβαρδισμό.

Οι ρωσικές δυνάμεις, των οποίων η μεγαλύτερη στρατιωτικής βάση στην πόλη έχει εκτεθεί στους τουρκικούς βομβαρδισμούς, δεν επέδειξαν κάποια στρατιωτική αντίδραση ή κάποια αντίδραση στα μέσα ενημέρωσης, παρόλο που η Ρωσία είναι εγγυήτρια χώρα της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του SDF και των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, βάσει της συμφωνίας του Σότσι, η οποία υπεγράφη στις 22 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται

Χθες, ο διοικητής Ziad Halab δήλωσε ότι 12 τζιχαντιστές μισθοφόροι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τέσσερις μέρες, λόγω της ασταμάτητης αντίστασης των χωριών Al-Jahbel και Al-Musharraf.

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς οι περιοδικές συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ του SDF και των δυνάμεων κατοχής της Τουρκίας και των μισθοφόρων της, ανατολικά της πόλης στον διεθνή αυτοκινητόδρομο. Εν αντιθέσει με την ωμή διαστρέβλωση της αλήθειας και τους ψευδείς ισχυρισμούς, οι τζιχαντιστές μισθοφόροι δεν έχουν πραγματοποιήσει την παραμικρή πρόοδο στην περιοχή.