Οι γυναίκες στην Ελβετία συλλέγουν πάνω από 17.000 υπογραφές για «Τη δίωξη του Δικτάτορα»

Οι γυναίκες στην Ελβετία συλλέγουν πάνω από 17.000 υπογραφές για «Τη δίωξη του Δικτάτορα»

Οι γυναίκες στηρίζουν την εκστρατεία "100 λόγοι για να διωχθεί ο δικτάτορας Ερντογάν"

Οι γυναίκες στην Ελβετία συλλέγουν πάνω από 17.000 υπογραφές για «Τη δίωξη του Δικτάτορα»

Το ελβετικό σκέλος της εκστρατείας «100 λόγοι για τη δίωξη του δικτάτορα», που ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου 2020 από την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Κούρδισσων Γυναικών (TJK-E), έχει συγκεντρώσει πάνω από 17.000 υπογραφές.

Ο αριθμός των υπογραφών που συγκέντρωσε το ελβετικό σκέλος της εκστρατείας «100 λόγοι για τη δίωξη του δικτάτορα», η οποία ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου 2020 από την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Κούρδισσων Γυναικών (TJK-E), έχει συγκεντρώσει πάνω από 17.000 υπογραφές.

Η Κούρδισσα πολιτικός Döne Güzel είπε ότι σχεδόν σε όλα τα καντόνια και τις πόλεις της Ελβετίας, παρά τις απαγορεύσεις λόγω της επιδημίας και τις κακές καιρικές συνθήκες, οι Κούρδισσες γυναίκες πέτυχαν αποτελέσματα πολύ πάνω από τους στόχους τους, ως αποτέλεσμα της αφοσιωμένης εργασίας τους, και πρόσθεσε ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι ακόμη αρκετό για αυτές.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η Döne Güzel είπε ότι ως Κούρδο-ελβετικό Κίνημα Γυναικών (YJK-S), έχουν αγκαλιάσει την εκστρατεία από τις 25 Νοεμβρίου και εργάζονται με διάφορους τρόπους σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Υπενθύμισε ότι οι γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο συμβούλιο και στις κοινότητες στις οποίες διοργανώθηκαν πριν από τις 25 Νοεμβρίου και πραγματοποίησαν διάφορες συζητήσεις για να διασφαλίσουν ότι θα επιτύχουν τον στόχο  των 10.000 υπογραφών που έθεσαν για την Ελβετία. Η Güzel είπε: «Από σήμερα, έχουμε ξεπεράσει τις 17 χιλιάδες υπογραφές. Έχουμε την υποστήριξη και τις προσπάθειες των ακτιβιστών της οργάνωσης "Υπεράσπιση της Ροζάβα", και των ελβετικών γυναικείων ιδρυμάτων, καθώς και τις αφοσιωμένες προσπάθειες Κούρδισσων γυναικών και Κούρδισσων μητέρων για την επίτευξη του κοινού μας στόχου."

Είναι μια μεγάλη επιτυχία για εμάς

Η Güzel επεσήμανε ότι η πολιτική της ατιμωρησίας έχει εξομαλυνθεί με νόμους που είναι πραγματικά κίνητρα για τη διάπραξη εγκλημάτων και πρόσθεσε: «Τα γυναικεία συμβούλια  δεν συλλέγουν μόνο υπογραφές, μιλούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανθρώπους για τους λόγους που πρέπει να υπογράψουν και τους εξηγούν τι συμβαίνει. "

Η Güzel είπε ότι η εκστρατεία «100 λόγοι» είναι ένα σημαντικό βήμα για να εκτεθεί το τουρκικό καθεστώς υπό τον Ερντογάν, ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης. Πρόσθεσε ότι έχουν λάβει μεγάλη υποστήριξη από τον ελβετικό λαό, από την έναρξη της εκστρατείας.