Οι αντάρτισσες του YJA Star χτύπησαν Τούρκους στρατιώτες στο Ζαπ
Οι αντάρτισσες του YJA Star χτύπησαν Τούρκους στρατιώτες στο Ζαπ
- Date: 15 Μαρτίου, 2022
- Categories:Δικαιώματα

- Date: 15 Μαρτίου, 2022
- Categories:Δικαιώματα
Οι αντάρτισσες του YJA Star χτύπησαν Τούρκους στρατιώτες στο Ζαπ
Οι αντάρτισσες του YJA Star στόχευσαν τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή του Ζαπ. Σε τρεις διαδοχικές ενέργειες, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής χτυπήθηκαν με βαρέα όπλα.
Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Άμυνας του Λαού (HPG) εξέδωσε μια δήλωση που παρέχει πληροφορίες για τις τελευταίες ενέργειες ανταρτών και επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).
Σύμφωνα με τη δήλωση, αντάρτισσες των Ελεύθερων Γυναικών Στρατευμάτων (YJA Star) χτύπησαν δύο φορές τις τουρκικές δυνάμεις που σταθμεύουν στον Λόφο Κοορντινέ στην περιοχή Ζαπ. Και οι δύο στόχοι χτυπήθηκαν με ακρίβεια στις αναφερόμενες ενέργειες στις 8 και 10 Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Επαναστατικής Εκστρατείας Bazên Zagrosê που διεξήχθη από τις δυνάμεις των ανταρτών στην περιοχή ως απάντηση στις επιθέσεις εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων.
Στις 11 Μαρτίου, οι θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων που βρίσκονται στην περιοχή Qela Bedewe χτυπήθηκαν από αντάρτες με βαρέα όπλα. Δύο θέσεις χτυπήθηκαν ενώ ο αριθμός των θυμάτων δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί.
Από την άλλη πλευρά, το τουρκικό κράτος συνέχισε τις αεροπορικές του επιδρομές στις Αμυντικές Ζώνες Medya, ανέφερε το HPG και δήλωσε ότι οι τελευταίες αεροπορικές επιδρομές του τουρκικού στρατού είχαν στόχο την περιοχή Gire Berbizina στην περιοχή Xakurke και την περιοχή Gunde Rençbiraxa στην περιοχή Ζαπ στις 9 Μαρτίου.
Αφήστε ένα σχόλιο