Οι αντάρτες ξεκινούν αντεπίθεση εναντίον του τουρκικού στρατού

Οι αντάρτες ξεκινούν αντεπίθεση εναντίον του τουρκικού στρατού

Οι αντάρτες ξεκινούν αντεπίθεση εναντίον του τουρκικού στρατού

Οι αντάρτες ξεκινούν αντεπίθεση εναντίον του τουρκικού στρατού

Οι αντάρτες ξεκίνησαν αντεπίθεση ως απάντηση στην κατοχική επιχείρηση της Τουρκίας στις αμυντικές ζώνες της Medya, στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Οι Λαϊκές Αμυντικές Δυνάμεις (HPG) ξεκίνησαν την επαναστατική επιχείρηση "Bazên Zagrosê" (Τα Γεράκια του Zagros), σε απάντηση στην τουρκική κατοχική επιχείρηση στις αμυντικές ζώνες της Medya. Η έναρξη της εκστρατείας ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του HPG σε δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα σχετικά με την τρέχουσα πορεία των μαχών στις αντάρτικες περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο του τουρκικού στρατού από την Παρασκευή. Σύμφωνα με το HPG, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί δηλητηριώδες αέριο "στην απελπισμένη του προσπάθεια εναντίον των ανταρτών". Οι αντάρτες βρήκαν μάλιστα και ενα "στρατιωτικό σκυλί", εξοπλισμένο με κάμερες σε σήραγγα που δημιουργήθηκε από το HPG.

Το HPG δημοσίευσε λεπτομερώς τις επιχειρήσεις των ανταρτών, οι οποίες ήταν "ιδιαίτερα επιβλαβείς" για τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής που στοχεύουν εναντίων των περιοχών της Medya, Avashin και Zap.

"Στις 24 Απριλίου, μεταξύ 9:00 π.μ. και 12:30 μ.μ., ο τουρκικός κατοχικός στρατός επιχείρησε να διεισδύσει στις θέσεις των δυνάμεών μας και στις σήραγγες στον λόφο Mamreşo στο Avashin. Οι αντάρτες ανταποκρίθηκαν με αποτελεσματικές επιθέσεις εναντίον των εισβολέων που εισήλθαν στη ζώνη μάχης. Ως αποτέλεσμα των ισχυρών χτυπημάτων, ο κατοχικός στρατός αναγκάστηκε να υποχωρήσει τέσσερις φορές από τις σήραγγες. "

Τα στρατεύματα που κινούνται πάνω από τις σήραγγες χτυπήθηκαν δύο φορές από τους αντάρτες, χρησιμοποιώντας τακτικές δολιοφθοράς. Τουλάχιστον εννέα τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις. Καθώς οι εισβολείς απέτυχαν να προχωρήσουν και αναγκάστηκαν επανειλημμένα να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους, έστειλαν ένα σκυλί εξοπλισμένο με σύστημα κάμερας εντός της σήραγγας. Η κάμερα γύρω από το λαιμό του σκύλου κατασχέθηκε από τους αντάρτες.

Γύρω στις 3:30 μ.μ., οι εισβολείς ξεκίνησαν μια ακόμα προσπάθεια διείσδυσης. Οι δυνάμεις μας αρχικά απάντησαν με σαμποτάζ και τελικά αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τους κατακτητές με πυροβολισμούς, από κοντινή απόσταση. Δεν μπορεί να διευκρινιστεί ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε αυτό το στάδιο της μάχης.

Στις 6 μ.μ., οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν δύο ακόμη επιχειρήσεις δολιοφθοράς εναντίον των κατακτητών στην ζώνη μάχης, σκοτώνοντας έναν από αυτούς. Η επακόλουθη υποχώρηση των εισβολέων προκάλεσε και τον βομβαρδισμό τους από τις δυνάμεις μας από κοντινή απόσταση. Και πάλι, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων στις τάξεις του κατοχικού στρατού δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Αργότερα το απόγευμα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το λόφο Mamreşo στις 9:30 μ.μ., έτσι ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στις χερσαίες δυνάμεις τους στην περιοχή να υποχωρήσουν. Οι αντάρτες τους χτύπησαν ξανά από κοντινή απόσταση και ανάγκασαν τους στρατιώτες να υποχωρήσουν ολοκληρωτικά.

Υποφέροντας μεγάλες απώλειες, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί δηλητηριώδες αέριο

Ο τουρκικός στρατός υπέστη μια συντριπτική ήττα στον λόφο του Mamreşo. Οι απώλειες του κατοχικού στρατού είναι τόσο υψηλές που οι κατακτητές προσπαθούν να επιτύχουν κάποιο αποτέλεσμα μέσω βρώμικων και απάνθρωπων τακτικών πολέμου. Ο τουρκικός στρατός κατοχής χρησιμοποίησε δηλητηριώδες αέριο στις θέσεις και τις σήραγγες των ανταρτών. Παρά την εφαρμογή αυτής της απεχθής μεθόδου, οι εισβολείς δεν κατάφεραν να διεισδύσουν στις σήραγγες.