Οι αντάρτες σκότωσαν τέσσερις Τούρκους στρατιώτες στο Ζαπ

Οι αντάρτες σκότωσαν τέσσερις Τούρκους στρατιώτες στο Ζαπ

Οι αντάρτες σκότωσαν τέσσερις Τούρκους στρατιώτες στο Ζαπ

Οι αντάρτες σκότωσαν τέσσερις Τούρκους στρατιώτες στο Ζαπ

Τέσσερα μέλη των τουρκικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε ενέργειες ανταρτών στο Τσεμτσό στην περιοχή του Ζαπ. Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα, μαχητικά αεροσκάφη και πυροβολικό εναντίον των ανταρτών.

Τέσσερα μέλη των τουρκικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε ενέργειες ανταρτών στο Τσεμτσό στην περιοχή του Ζαπ. Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα, μαχητικά αεροσκάφη και πυροβολικό εναντίον των ανταρτών.

Σύμφωνα με τις Δυνάμεις Άμυνας του Λαού (HPG), «τέσσερα μέλη των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε αντάρτικες ενέργειες στο Νότιο Κουρδιστάν την Τετάρτη. Ο τουρκικός στρατός έχει πραγματοποιήσει έντεκα επιθέσεις με χημικά όπλα σε θέσεις των ανταρτών, επτά αεροπορικές επιδρομές με μαχητικά αεροσκάφη και διάφορες επιθέσεις πυροβολικού».

Το κέντρο Τύπου του HPG προέβη στις ακόλουθες παρατηρήσεις σχετικά με τις αντάρτικες ενέργειες και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις 18 Ιανουαρίου:

Αντάρτικες ενέργειες στην περιοχή του Ζαπ

Κινητές μονάδες ανταρτών επιτέθηκαν με βαρέα όπλα κατά του τουρκικού στρατού στις 9 π.μ., 9.40 π.μ., 11.30 π.μ. και 6 μ.μ. στην περιφέρεια Σιλαντιζέ στο Τσεμτσό (Ζαπ). Τρεις κατοχικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν. Οι αντάρτες είχαν προηγουμένως διαπιστώσει ότι κάποιοι από τους στρατιώτες δρούσαν με πολιτικά ρούχα στην περιοχή. Στις 14.45, ένας ακόμη Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στο Τσεμτσό από μια γυναίκα αντάρτισσα των YJA Star.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού

Οι θέσεις των ανταρτών στο Τσεμτσό δέχθηκαν επίθεση με χημικά από το πρωί μέχρι το βράδυ και πραγματοποιήθηκαν συνολικά έντεκα επιχειρήσεις. Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν επτά φορές την περιοχή γύρω από το Γκιούντε Γκίρε και το Γκιούντε Κανισαρκέ στο Γκάρε. Το Τσεμτσό και η περιοχή γύρω από το κοντινό χωριό Σιντά δέχθηκαν επίθεση δεκάδες φορές από τουρκικές οβίδες, τανκς και βαρέα όπλα».