Οι αντάρτες είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να νικήσει τους Τούρκους εισβολείς

Οι αντάρτες είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να νικήσει τους Τούρκους εισβολείς

Οι αντάρτες είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να νικήσει τους Τούρκους εισβολείς

Οι αντάρτες είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να νικήσει τους Τούρκους εισβολείς

Οι αντάρτες των HPG και YJA Star προβάλλουν ιστορική αντίσταση ενάντια σε κάθε είδους χημικά όπλα, παρά τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν. Και αυτή η αντίστασή τους σταδιακά τονώνει το πνεύμα της νίκης. Η μόνη δύναμη που μπορεί να νικήσει τους εισβολείς είναι το αντάρτικο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των πολέμων, ένας πόλεμος διεξάγεται με τέτοια αγριότητα. Για πρώτη φορά, η ιστορική αντίσταση κατά των χημικών όπλων έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα. Οι αντάρτες θυσιάζουν αυτή τη στιγμή τη ζωή τους στις Αμυντικές Ζώνες Medya για να προστατεύσουν τα εδάφη του Κουρδιστάν, απαντώντας στους εισβολείς και προκαλώντας σοβαρά πλήγματα στα εχθρικά στρατεύματα.

Παρ' όλες τις επιθέσεις, οι αντάρτες του HPG και του YJA Star προβάλλουν ιστορική αντίσταση σε αυτές τις περιοχές και αποκρούουν επιτυχώς τον εχθρό.

Το αντάρτικο άφησε το στίγμα του στην ιστορία με την αντίστασή που διεξάγει από το 2021 μέχρι και σήμερα. Το τουρκικό κράτος είχε συνομιλίες με όλα τα κράτη και προσπάθησε να εξαφανίσει το αντάρτικο με την υποστήριξη του Ιράκ, του Ιράν και του ΝΑΤΟ. Το τουρκικό κράτος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και μέθοδο εναντίον των ανταρτικών δυνάμεων, αλλά δεν τα κατάφερε. Στην αρχή, η Τουρκία επιδίωκε να καταλάβει με τα στρατεύματά της τις περιοχές των ανταρτών, ειδικά τις σήραγγες μάχης, αλλά όταν τα πτώματα των στρατιωτών της έπεσαν στα χέρια των ανταρτών, από φόβο άλλαξε τακτική πολέμου.

Τα τουρκικά στρατεύματα προσπάθησαν να ελέγξουν τους αντάρτες στις σήραγγες μάχης με εκπαιδευμένα σκυλιά. Όταν και αυτό το σχέδιο δεν λειτούργησε, επιχείρησαν να καταστρέψουν τις σήραγγες με ισχυρά εκρηκτικά. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν επιτύχει κανένα αποτέλεσμα, γιατί κάθε φορά που Τούρκοι στρατιώτες επιχειρούν να πλησιάσουν τις σήραγγες μάχης, δέχονται επίθεση από τους αντάρτες, και αναγκάζονται να αποσυρθούν. Το τελευταίο διάστημα οι εισβολείς τοποθετούν εκρηκτικά στις εισόδους των τούνελ και τα πυροδοτούν. Οι δυνάμεις των ανταρτών έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες που δείχνουν πώς ο τουρκικός στρατός εισβολής κινείται γύρω από τις εισόδους των σηράγγων μάχης. Οι εικόνες δείχνουν Τούρκους στρατιώτες να προσπαθούν να γκρεμίσουν τις σήραγγες των ανταρτών με σκαπτικά μηχανήματα.

Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί τακτικά χημικά όπλα όπως φώσφορο, χλώριο και θερμοβαρικά όπλα, και βομβαρδίζει βάναυσα τα βουνά του Κουρδιστάν. Ειδικά σε στενές περιοχές, αυτά τα όπλα αυξάνουν τις επιπτώσεις της καύσης, της τήξης και της δηλητηρίασης. Για το λόγο αυτό, ο εχθρός προτιμά τη χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων.

Το τουρκικό κράτος, που εισβάλλει και επιτίθεται ασταμάτητα στις περιοχές ανταρτών, δεν μπορεί να προχωρήσει παρά την υποστήριξη που λαμβάνει από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Η τουρκική εισβολή συνεχίζεται από τις 17 Απριλίου, πράγμα που σημαίνει ότι το αντάρτικο έχει επιτύχει αποφασιστικά εναντίον του τουρκικού κατοχικού κράτους. Λόγω των ανταρτικών ενεργειών ο εχθρός έχει βρεθεί σε αδιέξοδο.

Παρόλο που το τουρκικό κράτος κρύβει την αποτυχία του, οι αντάρτες των HPG και YJA Star αποκαλύπτουν του λόγου το αληθές με τις εικόνες που δημοσιεύουν. Το τουρκικό κράτος ηττάται κατά κράτος. Οι αντάρτες είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να νικήσει τους Τούρκους εισβολείς