Ο τούρκος πρέσβης Hakkı Musa είναι η βασική προσωπικότητα που διοργανώνει δολοφονίες στην Ευρώπη

Ο τούρκος πρέσβης Hakkı Musa είναι η βασική προσωπικότητα που διοργανώνει δολοφονίες στην Ευρώπη

Ο τούρκος πρέσβης Hakkı Musa είναι η βασική προσωπικότητα που διοργανώνει δολοφονίες στην Ευρώπη

Ο τούρκος πρέσβης Hakkı Musa είναι η βασική προσωπικότητα που διοργανώνει δολοφονίες στην Ευρώπη

Ο Remzi Kartal, συμπρόεδρος του Λαϊκού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (Kongra-Gel) μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με την έκθεση της Le Journal de Dimanche, σχετικά με τον πρέσβη της Τουρκίας στο Παρίσι, Issmail Hakkı Musa, και τον ρόλο του στη δολοφονία τριών Κούρδισσων γυναικών πολιτικών ακτιβιστριών στο Παρίσι, στις 9 Ιανουαρίου 2013.

Η γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche δημοσίευσε μια έρευνα σχετικά με τον Issmail Hakkı Musa, πρέσβη της Τουρκίας στο Παρίσι, και όσον αφορά τον αναφερόμενο ρόλο του στην πολιτική δολοφονία τριών Κούρδισσων γυναικών πολιτικών ακτιβιστριών, τις Sakine Cansız, Fidan Doğan και Leyla Şaylemez στο Παρίσι, το 2013

Η εφημερίδα αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς σχετικά με τους Τούρκους κατασκόπους και τη δραστηριοποίησή τους στην Ευρώπη. Η εφημερίδα βασίστηκε στην έκθεσή της σε εμπιστευτικό έγγραφο που κατέχουν οι αρχές του Βελγίου.

Την ίδια στιγμή που η εφημερίδα δημοσίευσε την είδηση, ο İsmail Hakkı Musa έφυγε από το Παρίσι και επέστρεψε στην Τουρκία.

«Η θητεία του στο Παρίσι έληξε», ανέφεραν οι τουρκικές αρχές στην απότομη αναχώρησή του από τη Γαλλία.

Ο ρόλος του Hakkı Musa

Ο Ρέμζι Καρτάλ εξέφρασε την υποψία ότι ο πρέσβης Musa προειδοποιήθηκε από τις γαλλικές αρχές για τις επικείμενες σοβαρές κατηγορίες σχετικά με τη συμμετοχή του στο σχέδιο δολοφονίας και μετά από αυτό, αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα.

Αναφέροντας ότι ο ρόλος του Hakkı Musa στη δολοφονία των τριών Κούρδισσων γυναικών στο Παρίσι ήταν προφανής, ο Καρτάλ είπε: «Μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι ο Hakkı Musa, ο οποίος ήταν τότε υπεύθυνος στο Βέλγιο, συντόνισε τις δολοφονίες».

«Όταν όλες οι προετοιμασίες ήταν έτοιμες για τη σφαγή, ο Hakkı Musa κλήθηκε στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας. Ήταν στην Τουρκία όταν έγινε η σφαγή. Ωστόσο, έγινε Αναπληρωτής Υφυπουργός του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT) αφού επέστρεψε στην Τουρκία. Όλες οι δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν έξω από την Τουρκία οργανώνονται από το γραφείο εξωτερικών της MIT. Αφού πέρασε αρκετός καιρός από τη σφαγή, ο İsmail Hakkı Musa τοποθετήθηκε στην Πρεσβεία του Παρισιού στη Γαλλία», πρόσθεσε ο Kartal.

Ο Hakkı Musa είναι βασικός παράγοντας για τη διοργάνωση δολοφονιών στην Ευρώπη

Ο Kartal ισχυρίστηκε ότι ο İsmail Hakkı Musa «σχεδίασε τη σφαγή στο Παρίσι καθώς ήταν στις Βρυξέλλες, και ενώ βρισκόταν στο Παρίσι σχεδίασε τις λοιπές δολοφονίες στην Ευρώπη».

«Σε ένα έγγραφο που υποβλήθηκε στο βελγικό δικαστήριο, γράφτηκε ότι η Σφαγή του Παρισιού συντονίστηκε από τον Χακί Μούσα. Αυτά τα νέα αναφέρθηκαν επίσης από ορισμένα μέσα ενημέρωσης στο Βέλγιο. Όπου βρίσκεται ο Hakkı Musa, η περιοχή καθίσταται κέντρο συντονισμού δολοφονιών».

«Ο Hakkı Musa είναι βασικός παράγοντας για τη διοργάνωση των δολοφονιών στην Ευρώπη».

Η υπόθεση του Παρισιού έκλεισε σκόπιμα

Ο Remzi Kartal πιστεύει ότι η υπόθεση σχετικά με τις δολοφονίες στο Παρίσι έχει κλείσει παράνομα.

«Η υπόθεση του Παρισιού έκλεισε σκόπιμα. Είναι ξεκάθαραο ότι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να αλλάξουν τη στάση τους για να επιλύσουν το συμβάν. Θα επιμείνουμε σε αυτό. Αν και ο ρόλος του İsmail Hakkı Musa στη σφαγή στο Παρίσι ήταν γνωστός από την αρχή, δεν ξεκίνησε έρευνα και δεν συνελήφθη», δήλωσε ο συμπρόεδρος του Kongra-Gel.

Τόνισε ότι λόγω των σχέσεων Τουρκίας-Γαλλίας, οι γαλλικές αρχές δεν συνέλαβαν ποτέ τον Musa.

«Πρόκειται και πάλι για τη θυσία του Κουρδικού λαού στον βωμό των διακρατικών πολιτικών που συνεχίστηκε για 100 χρόνια μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο», είπε.

Ο Καρτάλ σχολίασε επίσης την εξομολόγηση του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου İsmail Hakkı Pekin στο CNN Türk, για τη σφαγή στο Παρίσι και τη νέα απειλή δολοφονίας.

«Θα λάβουμε νομικά μέτρα σχετικά με αυτό το ζήτημα. Το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς. Θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις την προσεχή περίοδο, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα τώρα", είπε.