Ο συμπρόεδρος του PYD, Anwar Muslim, ζητά την πολιτική αναγνώριση της ΒΑ Συρίας

Ο συμπρόεδρος του PYD, Anwar Muslim, ζητά την πολιτική αναγνώριση της ΒΑ Συρίας

Ο συμπρόεδρος του PYD, Anwar Muslim, ζητά την πολιτική αναγνώριση της ΒΑ Συρίας

Ο συμπρόεδρος του PYD, Anwar Muslim, ζητά την πολιτική αναγνώριση της ΒΑ Συρίας

Στην ένατη επέτειο της επανάστασης της Ροζάβα, η οποία άνοιξε το δρόμο για την οικοδόμηση του έργου της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), ο Πρόεδρος του PYD, Anwar Muslim, εξηγεί ότι το AANES είναι η ενσάρκωση ενός μοναδικού συστήματος το οποίο δημιούργησαν μαζί οι αρχαίοι λαοί της Μέσης Ανατολής.

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) απαιτεί επίσημη αναγνώριση της αυτόνομης περιοχής από τα Ηνωμένα Έθνη.

«Στις 19 Ιουλίου 2012, η ​​επανάσταση της Ροζάβα ξεκίνησε και εξαπλώθηκε σε όλες τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας. Υπερασπίζοντας την ενότητα της χώρας μέσω του έργου της αδελφοσύνης των λαών και της ανοικοδόμησης ενός δημοκρατικού έθνους, η επανάσταση προχώρησε προς τη δημοκρατική αλλαγή στη Συρία και την αυτοδιάθεση των λαών», δήλωσε η AANES σε γραπτή δήλωση.

Η AANES σημείωσε ότι η πιο βασική αρχή της επανάστασης της Ροζάβα της 19ης Ιουλίου ήταν η αδελφοσύνη των λαών και η δημοκρατία. «Η επανάσταση βασίζεται στις ανάγκες όλων των λαών στη Συρία - πρώτα ως Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση και αργότερα ως AANES. Λίγο μετά την έναρξη της κρίσης στη Συρία, οι άνθρωποι δημιούργησαν το δικό τους σύστημα και νίκησαν την τρομοκρατία. Έχουν νικήσει το ISIS και οι γυναίκες έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην κοινωνία», ανέφερε η δήλωση του AANES.

Η αυτόνομη διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα της Συρίας και ως εκ τούτου δήλωσε: «Παραμένουμε δεσμευμένοι στην απόφαση του ΟΗΕ υπ' αριθ. 2254, και απευθύνουμε έκκληση στον ΟΗΕ να αναγνωρίσει την περιοχή της βόρειας και ανατολικής Συρίας».

Ο συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Anwar Muslim, όχι μόνο γνωρίζει την Επανάσταση της Ροζάβα, αλλά έπαιξε ενεργό ρόλο σε αυτήν.

Σύμφωνα με το πολιτικό σύστημα του AANES, όπως προτάθηκε από το PYD, οι τοπικές κοινότητες διαχειρίζονται τις δικές τους υποθέσεις καθώς το PYD θεωρεί την ισότητα των φύλων και την πολιτιστική ισότητα ως κεντρικό στοιχείο του πρόγραμματός του.

«Ο λαός της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων, των Αράβων, των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, των Τουρκμένων και των Αρμενίων ήταν υπό την πίεση του καθεστώτος των Μπααθιστών. Όλες οι διαφορές, οι ιδιομορφίες και οι ανάγκες τους αγνοήθηκαν. Οι Άραβες έχουν και αυτοί βιώσει μεγάλη καταστροφή. Η επανάσταση της 19ης Ιουλίου έγινε επανάσταση όλων των λαών», δήλωσε ο Muslim σε δημοσιογράφους.

Δηλώνοντας ότι η επανάσταση της Ροζάβα συγκέντρωσε όλα τα χρώματα της Μέσης Ανατολής κάτω από την ίδια στέγη, ο Muslim συνόψισε την προσέγγισή τους στην επανάσταση ως εξής:

«Οι περιφερειακές δυνάμεις και τα κράτη της περιοχής αντιτάχθηκαν στην επανάστασή μας, λόγω του κρατισμού και του εθνικισμού τους. Προσπάθησαν να δυσφημίσουν την επανάσταση. Παρά τις πολλές εκστρατείες δυσφήμισης που πραγματοποίησαν, η αλήθεια έχει επικρατήσει».

«Όλοι οι λαοί βρέθηκαν ενωμένοι σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα. Ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι είδαν τον εαυτό τους να ζουν σε ένα τέτοιο σύστημα. Όλες οι θρησκείες και οι γλώσσες έχουν διατηρηθεί. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε η Αυτόνομη Διοίκηση. Οι αρχαίοι λαοί της Μέσης Ανατολής καθιέρωσαν όλοι μαζί ένα σύστημα, για πρώτη φορά».

Ο Muslim κάλεσε τον ΟΗΕ να αναγνωρίσει την AANES. «Αν υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση για τη Συρία, η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας πρέπει να συμμετάσχει σε αυτές τις συνομιλίες ως εκπρόσωπος», είπε.

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις θα πρέπει να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε συνέδριο για τον αγώνα ενάντια στο ISIS. Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD), θα πρέπει να συμμετέχει σε οποιεσδήποτε συνομιλίες πολιτικού χαρακτήρα σχετικά με τη Συρία».